Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi díszek gyermekkézzel fórum

Karácsonyi díszek gyermekkézzel (beszélgetés)

2009. szept. 25. 15:30

Nem túl drágán lehet kapni kiöntő formát, amibe gipszet kell rakni (angyal, mikulás, 3 királyok, harang).

Amikor beleöntitek a folyékony gipszet, akkor kell bele zsinórt rakni, mert később már nem lehet.

Amikor megkeményedik, ki lehet venni, de érdemes hagyni még egy napot, amíg kiszárad

utána ki lehet festeni

Másik: 2db masni alakú tésztát össze kell ragasztani (akár ragasztópisztollyal) és amikor megszárad, arany v ezüst színű festékkel kifesteni. Olyan, mint egy csillag. Zsinór rá és mehet a fára.

15. fda58604ed (válaszként erre: 14. - Vaczila)
2009. jan. 6. 12:40
Ez a harangos ötleted nagyon tetszik, remélem karácsony előtt eszembe jut majd!
2009. jan. 5. 05:19

Tobozból papírgolyóval a fején, arany szárnyat ráragasztva, szép kis angyalt lehet csinálni.

Aranypapírból csengőt hajtogatni

Tojástartót kivágni, alufóliával vevonni és egy kis alufólia gombócot a belsejébe fűzve kis harang lesz.

2008. dec. 23. 14:29

Mi a bajod?

Ki az az "okoska"?

2008. dec. 23. 14:17

MMR, Lendva... (ott is elhangzott...)

"Pattogatott kukoricát felfűzni. Gyufásdobozból ajándékcsomagocskák" = "Okoska" mon'ta be!)

2008. dec. 3. 10:30

Én is készítettem a gyerekkel só-liszt díszeket, imádta csinálni!

Egy csomó gyöngyöt tettünk a díszekre, és csillagánizst, a végén megszórtuk csillámporral, és csodásan néznek ki!

Most a mézeskalács következik, csak azt utálom gyúrni:(

2008. nov. 30. 11:31
pattogatott kukoricát felfűzni, láncnak
2008. nov. 14. 17:05
Tavaly kimentünk az erdőbe ilyentájt és gyűjtöttünk egy nagy kosár tobozt,amit aztán ezüst és arany festéksray-vel befestettünk,aztán virágkötöző dróttal akasztókat csináltunk rá,nagyon szép dísze volt a fának!:-)))A gyerekek meg élvezték először a gyűjtést és aztán a látványt amihez nagyrészt hozzájárultak,büszkén mutogatták,hogy azt Ők gyűjtötték!:-)))
8. f5302bda64 (válaszként erre: 1. - Ea9bff1b44)
2008. nov. 13. 14:42

Szia Timikém!

Só-liszt gyurmából csináltunk a hittanos gyerekekkel sok szép karácsonyi díszt és a radiátoron hagytuk száradni aztán temperával díszítettük,festettük ki!

A karácsonyi mézessüti formákkal szúrtuk ki!:-)))

2008. nov. 3. 13:20

látom megszaporodtak az ötletek:)

van köztük sok olyan amit nem ismertem,köszi őket!!:)

2008. nov. 2. 18:31

Sziasztok!

A képtáramban -ha megnézitek- van egy adventi koszorú. Azt a gyerekeim csinálták tavaly, 7 és 8 évesek voltak akkor, de ügyesen boldogultak vele.

A koszorú egyébként mézeskalácsból készült, a hóemberke és a csengő is abból készült, a többi karácsonyfadísz.A tanári asztalon jól mutatna:)

2008. okt. 31. 19:44

- Diót bevonni celofánba... Kifúrni, gyufát dugni bele, aztán felkötni a fára... :-)

- Vagy egy üres, fél dióhéjból kis bölcsőt csinálni, abba pici Jézuskát papírból vagy ruhából... :-)

- Színes papírcsíkokból láncot fűzni...

- Pattogatott kukoricát felfűzni...

- Örök kedvenc: mézeskalács

- Gyufásdobozból ajándékcsomagocskák (de látom, ezt már írta más :-))

2008. okt. 31. 19:42
gyertyaöntés, dekupázs, mind használható kisgyerekek kezei által is.
2008. okt. 31. 19:41
Egy gyerkőcöm van, és pluszban egy egész osztály:-)Nyolc-kilenc éves gyerekekről van szó. Találtam a neten egy nyomtatható mintát, amit ha kivágnak és összehajtogatnak, egy ajándékdoboz, vagy éppen karácsonyfa dísz jön ki belőle. Valami hasonlót keresek még.
2008. okt. 31. 15:11

Ezen már én is gondolkodtam:)

Hány évesek a gyerkőceid?

Mi csináltunk egyik évben olyat,hogy gyufásdobozokat csomagoltunk kicsi ajándékoknak.Ha már nagyobbak,könnyebb.ird meg a korukat,aztán hátha jön valami jó ötlet:)

2008. okt. 30. 20:28
Olyan karácsonyi díszek leírását várom tőletek, melyeket kisiskolás gyerkőcök is el tudnak készíteni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook