Karácsonyi díszek gyermekkézzel (beszélgetés)
Nem túl drágán lehet kapni kiöntő formát, amibe gipszet kell rakni (angyal, mikulás, 3 királyok, harang).
Amikor beleöntitek a folyékony gipszet, akkor kell bele zsinórt rakni, mert később már nem lehet.
Amikor megkeményedik, ki lehet venni, de érdemes hagyni még egy napot, amíg kiszárad
utána ki lehet festeni
Másik: 2db masni alakú tésztát össze kell ragasztani (akár ragasztópisztollyal) és amikor megszárad, arany v ezüst színű festékkel kifesteni. Olyan, mint egy csillag. Zsinór rá és mehet a fára.
Tobozból papírgolyóval a fején, arany szárnyat ráragasztva, szép kis angyalt lehet csinálni.
Aranypapírból csengőt hajtogatni
Tojástartót kivágni, alufóliával vevonni és egy kis alufólia gombócot a belsejébe fűzve kis harang lesz.
Mi a bajod?
Ki az az "okoska"?
MMR, Lendva... (ott is elhangzott...)
"Pattogatott kukoricát felfűzni. Gyufásdobozból ajándékcsomagocskák" = "Okoska" mon'ta be!)
Én is készítettem a gyerekkel só-liszt díszeket, imádta csinálni!
Egy csomó gyöngyöt tettünk a díszekre, és csillagánizst, a végén megszórtuk csillámporral, és csodásan néznek ki!
Most a mézeskalács következik, csak azt utálom gyúrni:(
Szia Timikém!
Só-liszt gyurmából csináltunk a hittanos gyerekekkel sok szép karácsonyi díszt és a radiátoron hagytuk száradni aztán temperával díszítettük,festettük ki!
A karácsonyi mézessüti formákkal szúrtuk ki!:-)))
látom megszaporodtak az ötletek:)
van köztük sok olyan amit nem ismertem,köszi őket!!:)
Sziasztok!
A képtáramban -ha megnézitek- van egy adventi koszorú. Azt a gyerekeim csinálták tavaly, 7 és 8 évesek voltak akkor, de ügyesen boldogultak vele.
A koszorú egyébként mézeskalácsból készült, a hóemberke és a csengő is abból készült, a többi karácsonyfadísz.A tanári asztalon jól mutatna:)
- Diót bevonni celofánba... Kifúrni, gyufát dugni bele, aztán felkötni a fára... :-)
- Vagy egy üres, fél dióhéjból kis bölcsőt csinálni, abba pici Jézuskát papírból vagy ruhából... :-)
- Színes papírcsíkokból láncot fűzni...
- Pattogatott kukoricát felfűzni...
- Örök kedvenc: mézeskalács
- Gyufásdobozból ajándékcsomagocskák (de látom, ezt már írta más :-))
Ezen már én is gondolkodtam:)
Hány évesek a gyerkőceid?
Mi csináltunk egyik évben olyat,hogy gyufásdobozokat csomagoltunk kicsi ajándékoknak.Ha már nagyobbak,könnyebb.ird meg a korukat,aztán hátha jön valami jó ötlet:)
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi díszek, karácsonyi dekoráció
- Elkeveredtek a karácsonyfa díszek, sajnos nem tudok idén venni, akinek van felesleges tudna segíteni? (Mezőberény)
- Kiraktátok már az ablakokba a karácsonyi diszeket, világításokat?
- Műhóval ablakra rajzolható díszek karácsonya.Hol találok hozzá sablonokat?
- Mézeskalácsból szeretném a díszeket karácsonyra. Hogyan tudnám, minél kevesebb alapanyagból kisütni?
- Saját kezűleg készített papír karácsonyfa díszek