Kaptam egy láda élő garnéla rákot, mit csináljak vele? Le szeretném fagyasztani. (tudásbázis)
Na mi lett azzal a garnélával?
Mekkora mennyiség volt egyébként (kg)?
Garnela rakokat,keszitsd el.Tedd oket zoldsegparoloedenybe,vagy dobd bele,forro vizbe.Amikor rozsaszinuek lesznek,vedd ki a vizbol,tedd hideg vizbe.Mikor kihultek,akkor a kis pancelukat,szedd le.Mikor kesz vagy vele,akkor keszits beloluk,kulonbozo eteleket.En nagyon szeretem kirantva,vagy olajba tegyel aproravagott
fokhagymat,dobd ra a rakokat,es fuszerezd be.Vagy,
Eros Pistaba keverj ketchapot,es egyenkent martogasd bele,es lehet enni.Irigyellek,mert mi a ferjemmel nagyon szeretjuk.A garnelarak,vagy ahogy nalunk Floridaban hivjak shrimp a kedvenc etelunk.
Jo etvagyat kivanunk.
na de mi lett szegénykék sorsa?
szabadon engedtétek? ;)
Sziasztok!
Én is úgy emlékszem egy főző műsorból,hogy sajnos élve kell a forró vízbe tenni a rákokat és úgy előfőzni.No de mindjárt megnézem,mert úgy rémlik az egyik szakács könyvemben volt róla szó.
Azt hiszem, a legtöbb halféle leghumánusabb megölése az a fej levágása egy gyors, határozott mozdulattal és éles késsel. Vannak, akik élve lefagyasztják, de a garnélát elvileg a feje és a bélcsatornája nélkül kellene lefagyzasztani. Ha így csinálod, 6 hónapig is eláll. Van, aki előbb 1-2 percre lobogó vízbe dobja őket, így is elpusztulnak, de ha ezek után fejezed le és belezed ki, a fagyasztás csak 3-4 hétig jó, utána ki kell dobd.
Szóval vagy eladod az ebayen az egészet, vagy nekiállsz lefejezni őket - vagy veszel egy akváriumot és tartod őket, és mindig csak annyit veszel ki, amennyit meg akartok enni.
megyek aludni.
remélem, holnapra kiderül, mi lesz szegénykékkel... még mielőtt beledöglenek a ládába
(jut eszembe: hol vannak most? mi a pontyot ha nem azonnali felhasználású, hagyjuk a kádban úszkálni ;))
szomorú :(
na de mi van azokkal a rákokkal?
mi lesz így a sorsuk?
na már én sem pucolom :)
férfimunka...
meg különben is: a pasi nem tudhatja meg, hogy a nő tud halat pucolni... netalán tán még főzni is... legalább ennyi dolga legyen neki is a konyhában :)
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Méhszáj fagyasztás előtt vagyok. Hogy csinálják? Fájdalmas? Maradjak otthon utána vagy mehetek dolgozni? Minden érdekel ezzel kapcsolatban.
- Laskagombából milyen ételeket lehet készíteni?Kaptam 1 kg-ot, de fogalmam sincs mit csináljak belőle!!
- Kaptam egy csomó hegyes erős paprikát, mit csináljak vele hogy ne fonnyadjon ránk?