Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kalácsok fórum

Kalácsok (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kalácsok

1 2
54. cimpi
2015. márc. 13. 12:56

Nagyon szépen írtál, végén majd kicsordult a könnyem, eszembe jutott az én nagymamám.Ő is ilyen

finom kalácsokat (diós, mákos)sütött...Érzem még most is az illatát...Én sokféle sütit sütök, de a kalácsot nem merem..(anyukám szokott adni:)

53. lilibe
2015. márc. 10. 20:00
Tetszett a cikk! Szinte érzem a kalács illatát és ízét a számban. Nyami! Semmi nem tudja olyan otthonossá varázsolni a lakást mint egy éppen sülő kalács illata...
52. ildiko0914 (válaszként erre: 23. - Bowie)
2015. márc. 5. 10:17
az én mamám is igy pihent, és amikor meglátott repült az örömtől én meg szárnyaltam. Nagyon hiányzik, 12 éve már ..............
51. ildiko0914 (válaszként erre: 50. - Ildiko0914)
2015. márc. 5. 10:09
mamám
2015. márc. 5. 10:08
Jó volt olvasni ezt a bejegyzést, nálam is igy van, a Drága Nagymamám isteni kalácsai, én is probálgatom, sütögetem, kissebb nagyobb sikerrel, szegény mámám (szegény én) nincs velem, hogy irányitson, anyukámra passzoltuk a kalácssütést, most már megy neki, de emlékszem, hogy mennyire izgatott volt, amikor mégis rászánta magát sok sok unszolásra, h megsüsse élete első kalácsát. Mostmár olyan mint a mamámé, ezért a én gyerekeim is olyan kalácson nőhetnek fel mint én. Mire nem képes a szeretet, addig dolgozunk magunkon, amig a mamánk büszke nem lesz odaát is és tudjuk, h most mosolyog. Áldott legyen a hely ahol vannak!!!
2015. febr. 19. 05:57
Igazán köszönöm Regel!
2015. febr. 18. 20:30
Forever Happy! Nagyon tetszik amit a kalácsról írtál! Hasonlóan gondolkodom én is húsvétra, vagy csak úgy mindenfélét sütök én is! Gratulálok a cikkhez jó volt olvasni!
47. 3d787b167a (válaszként erre: 45. - 96e4cb8ca7)
2015. febr. 14. 13:54

Mondtam én ilyet!???:)


Kedves egészségedre! :)

46. 6b006fc769 (válaszként erre: 31. - Bowie)
2015. febr. 14. 12:10
Ez nagyon tetszik:)))
45. 96e4cb8ca7 (válaszként erre: 29. - 3d787b167a)
2015. febr. 14. 12:06
Tudom igenytelen vagyok :D de en megeszem tukortojasnak, nem zavar, hogy nincs sargaja :p
2015. febr. 14. 12:04

Akkor leirom magyarul is, latom sikerult elrontanom elsore :) ossze-vissza ugralt a kurzor es ertelmetlenseget irtam az elso 2 sorban.



Hozzavalok:


2 dl tej, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csipet so, 2 dkg eleszto . 50 dkg liszt, 2 tojas, fel citrom leve es reszelt heja, 1 tojas a tetejet megkenni


A tejet forrasig melegitjuk, levesszuk a tuzrol, belekeverjuk a vajat, sot, cukrot ,es kihutjuk.

Fel dl meleg vizben feloldjuk az elesztot es beletesszuk a tejbe. Hozzatesszuk a lisztet, tojasokat, citromhejat - es levet, megdagasztjuk, letakarjuk konyharuhaval, es meleg helyen kelesztjuk amig ketszeresere no.

Nyomjuk ossze majd kilisztezett deszkan felezzuk el a tesztat es kezzel nyujtsuk ki ket kb 70 cm hosszu hengerre. A veguket osszefogva csavarjuk meg a 2 hengert es a fonott kalacsot tegyuk gyengen kivajazott tepsibe. A tetejet kenjuk meg egy felvert tojassal es a tesztat kelesszuk ujra ketszeresere.

Eloszor langyos sutoben sussuk kb 15 percet, majd kozepes tuznel 30-40 percig, amig teljesen meg nem sul.


Mazsolaval a tesztajaban meg finomabb. :)

43. zebracsikó (válaszként erre: 29. - 3d787b167a)
2015. febr. 13. 22:03
cica, kutya simán elfogyasztja
42. Anyagi (válaszként erre: 29. - 3d787b167a)
2015. febr. 13. 21:56

A fehérje simán összefogja a fasírtot, töltött káposzta gombócát, stb. , de simán lehet rántottát is csinálni belőle, ha hozzáadunk néhány teljes tojást is.

De magában is készülhet belőle omlett. Néhány szeletke kolbász szépen megfesti a fehérjét, de hagymát, zöldséget is lehet rászórni és végül egy kis reszelt sajt - senki nem fogja hiányolni a sárgáját! :(

41. bowie
2015. febr. 13. 20:39
köszi itt is:)
40. 96e4cb8ca7 (válaszként erre: 17. - Neni1)
2015. febr. 13. 19:29

Az Eierzopf kalacs receptje:


Hozzavalok:


2 dl tej, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csipet so, 2 dkg eleszto . 50 dkg liszt, 2 tojas, fel citrom leve es reszelt heja, 1 tojas a tetejet megkenni


A tejet forrasig melegitjuk, levesszuk a tuzrol, belekeverjuk a vajat, sot, cukr

Nyomjuk ossze, majd kilisztezett deszkanot, es kihutjuk.

Fel dl meleg vizben feloldjuk az elesztot es beletesszuk a tejbe. Hozzatesszuk a lisztet, tojasokat, citromhejat - es levet, megdagasztjuk, letakarjuk konyharuhaval, es meleg helyen kelesztjuk amig ketszeresere no.

Nyomjuk ossze majd kilisztezett deszkan felezzuk el a tesztat es kezzel nyujtsuk ki ket kb 70 cm hosszu hengerre. A veguket osszefogva csavarjuk meg a 2 hengert es a fonott kalacsot tegyuk gyengen kivajazott tepsibe. A tetejet kenjuk meg egy felvert tojassal es a tesztat kelesszuk ujra ketszeresere.

Eloszor langyos sutoben sussuk kb 15 percet, majd kozepes tuznel 30-40 percig, amig teljesen meg nem sul.


Mazsolaval a tesztajaban meg finomabb. :)

2015. febr. 13. 10:47
Bocsánat mindenkitől, aki próbál győzködni a sárgáját illetően, de én már azt hiszem, így maradok. :)
38. 3d787b167a (válaszként erre: 36. - Szabóné erzsi)
2015. febr. 13. 10:46
Így is lehetne, de egy kevés, a fehérje meg sok kidobálódzni.
37. 3d787b167a (válaszként erre: 35. - Forrest2010)
2015. febr. 13. 10:45
Persze le lehet, de én egy dög vagyok ebből a szempontból.
2015. febr. 13. 09:16
még azt is lehetne hogy a kalács tésztájába teszed a sárgáját a fehérjivel a tetejét kened meg
35. forrest2010 (válaszként erre: 29. - 3d787b167a)
2015. febr. 13. 08:53
Le lehet fagyasztani a fehérjét / én egész tojást is szoktam , felverem egybe kicsit a tojást és lefagyasztom kis vaniliakrémtúrós dobozba , aztán kiborítom zacsiba , amikor tojásszűke van sok kajához tudom használni , mondjuk rántottához nem , de amikor tojásdömping van , akkor spejzolok belőle kicsit ! / nagyon jól fel lehet használni a fehérjét + madártejnél a habhoz .
34. 96e4cb8ca7 (válaszként erre: 17. - Neni1)
2015. febr. 13. 08:41
Szia, egy 1972-es szakácskönyvben van meg (Bence Vera: Gasztronómiai utazás) Ha nem találom meg a neten, bemásolom a receptet a könyvből amint hazaérek :)
33. 3d787b167a (válaszként erre: 31. - Bowie)
2015. febr. 13. 08:28

Ma pikk-pakk nem sütök. :D


Amúgy tetszik!♥

32. 3d787b167a (válaszként erre: 30. - 8122eadc5b)
2015. febr. 13. 08:26

Dög vagyok erre a gyűjtögetésre.


Ez a dobozkák a mélyhűtőben. :/

Nem az én világom.

31. bowie (válaszként erre: 29. - 3d787b167a)
2015. febr. 13. 08:24

én cukrászkrémeshez szoktam felhasználni.:)

[link]


Ez a cukrászdai krémes receptje. Mondjuk a tésztát a boltban veszem ehhez. És akkor pikkpakk megvan.:)

30. 8122eadc5b (válaszként erre: 29. - 3d787b167a)
2015. febr. 13. 08:14
Össze kell gyűjteni a mélyhűtőbe, majd finom Pavlova tortát sütni belőle.Én is kihagyom a fehérjét, attól keményebb a tészta.
29. 3d787b167a (válaszként erre: 25. - Szabóné erzsi)
2015. febr. 13. 08:12
Aham, na de mi legyen a fehérjével rendre?
28. 3d787b167a (válaszként erre: 27. - Briell14)
2015. febr. 13. 08:12
Remélem... :)
27. Briell14 (válaszként erre: 1. - 3d787b167a)
2015. febr. 12. 20:54

Biztos, hogy mosolyog a mamikád! :)

Meg én is... Nagyon tetszik a cikked!

Én is szoktam sütögetni, ez talán nem sorolható a hobbik közé, de szeretem.

Vallom azt, amit Te is írtál, hogy azért olyan finomak a házi tészták, kalácsok, mert a szeretetünket is belesütjük. :)

26. fincsi5 (válaszként erre: 21. - 3d787b167a)
2015. febr. 12. 20:31
Semmi gond, mert isteni finom! :))
2015. febr. 12. 18:56
kelt tészta az egész tojástól lesz keményebb de a sárgájától szerintem nem
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook