Kakibaj négyévesen. Mit tehetnék? (beszélgetés)
Szia!
A mi problémánk is egy kicsit hasonló volt.
Írtam pü-t.
üdv,
Maja
Sajnálatos, hogy főiskolát végzett emberek (óvónők) nem gondolják fontosnak a lélek gyógyítását....
Kitartás!
Addig is a gyereknek dícséret minden pozitívumért!
Nálunk ez segített, de csak "kistesó-gond" volt!...
Nagyon jól teszed, ha nem hagyod annyiban!Nincs igaza az óvónőnek (tekintetbe véve, hogy a kisfiúnak NEM A KAKI a legfőbb problémája, az csa egy tünet)
A védénő tudni fogja, ki a körzeti gyermekpszichológus (minden ovihoz tartozik, még falun is, csak mondjuk nem jár ki rendszeresen, csak ha ügy van). Írd meg majd, hogy alakul a dolog!
Beszéltem ma reggel az óvónővel. Nem osztja az aggodalmam. Szerinte egy kiscsoportosnak nem kell nevtanba menni, csak középsősen szokták.
Most bocsánat, de addig kakiljon be? Stresszeljen ő is és az egész család is?
Apukán így is nagy a nyomás, össze fog törni.
Ez így senkinek nem lesz jó.
Iskolapszihológus az itt nincs.
Ma átmegyek még a védőnőhöz is.
Kisfiam 2.5. Ő is a kistesó miatt esett vissza, de ennek a kisfiúnak nagyobb problémája van!
Ha lehet, segítsen szakember is!
Nálunk is volt ilyen, az akkor 4 éves kislányom akart újra "picibaba" lenni, amikor a kistesó született. Ő KÉRTE is a pelust, amikor nem adtam, 7-10 napig nem akart kakilni (kórház, beöntés stb.) Végül az a rendszer alakult ki, hogy amikor kakilni kellett SZÓLT, FELVETTE A PELUST és a WC mellett elbújva belekakilt és utána vagy eltitkolta, vagy szólt, hogy vegyem ki (ő még nem volt ovis, a kisfiú sem, igaz?) Szerintem nyugodtan adjatok pelust ha kér, ha pedig nem akkor Te add rá, amikor úgy gondolod, kakilna :)
Tudom ajánlani FELDMÁR ANDRÁST ill. a könyveit, hihetetlen MÁS gondolkodású és bölcs pszichológus, Ő egészem addig pelusoztatta a gyerekeit, amíg maguktól nem szoktak le (4-5éves kor). Szóval a pelus nem szankció, nem büntetés.
DE persze a kaki-baj csak valami belső, mélyebb szomrúság, szorongás megnyilvánulása, és nyilván azt kell kezelni :( Szegény-szegény kicsik, akik anya nálkül nőnek fel :((( Próbáld pótolni szeretettel, törődéssel, amennyire lehet!
Kedves hoxázók!
Összetett problémával fordulok felétek.
Saját babám mellett két gyerekre vigyázom napközben. Édesanyjuk egy éve meghalt.
A kislány 2,5 éves, nyáron kezdem leszoktatni a pelenkáról.
A probléma a négy éves kisfiúval van. Egy önálló, de zárkózott gyereknek ismertem meg. Most már beszél hozzám, kis segítséggel öltözködik, fogja a kezem az utcán.
Úgy éreztem sínen vagyok vele.
Viszont egy két hete egyre több a kakibaleset. Az elején is volt, de akkor még ment a bilibe is, én pedig magamban ráfogtam a bébiszitterváltásra.
Viszont mostanában visszatartja, az oviban piszkálják, mert kakiszagú, ettől ideges, még inkább visszafogja. Nem szól, hogy kell, nem kakil a bilibe, ha látom rajta és ráültetem se. Csak bugyiba.
A kaki állaga jó, nem túl kemény, nem is folyós.
Jó evő, ez em gond.
Nem engedi, hogy kiszedjem. Sem én, sem az apja a közelébe sem mehet, viszont csípi neki egy idő után, és olyankor benyúlkál és mindent összekakiz :S
Mit tegyek?
Apuka olyan radikális dogokon gondolkozik, mint a pelenkázás.
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mit tehetnék még?
- A lányomat veri a barátja, mit tehetnék?
- Mit tehetnék, hogy fogyjak?
- Mit tehetnék, rossz dolgokat tudtam meg a 15 éves húgomrol!
- Miért a termékenyek tehetnek arról, ha másnak nem sikerül?