Kakas vágásra készülök (beszélgetés)
Négy napja indult a fórum, szerintem azóta már meg is ették.
Azt azért jó lenne tudni, hogyan sikerült a levágás, felpucolás??
Gondolom ha csirkenevelésben sem voltál jártas, és megnőttek.
Kaptál ilyen olyan infókat, kérj meg egy szomszédot(valakit)aki segít vagy asszisztált. Tény hogy nem kivitelezhetetlen munka,aki enni akar és nincs más verziója megcsinálja.. Undorító? Miért? Laborba székleteket vizeletet vizsgálni mivel kellemesebb?
Belejösz mint kiskutya az ugatásba-ez egy mondás.
Könnyen beszél az, aki nem dadog.
Ne ítélj addig, amíg végig nem jártad azt az utat, amelyiket éppen kritizálod.
Kepes vagy megolni egy allatot, es latni a szenvedeset?
Ha igen, google a baratod. De egyetertek azokkal, akik azt irtak, nezd meg eloben.
En kiesett fiokat oltem meg eletem soran. Lattuk kiesni, es vergodott toll nelkul. Mindenki ugy sajnalta, de senki nem lepett.En becsaptam egy zacskoba, es egy kovel szetzuztam a fejet. Nem szenvedett tovabb.
Roppant kegyetlennek titulaltak, mert megoltem egy kisallatot. A sajnalkozasuk elveszett.
Visszakerdezve mast mondtak, "persze, hogy lattam, nem akartam, hogy szenvedjen", akkor mi? Hazaviszed, vagy min a valasz?
Puhapocs az osszes ilyen. Ez innentol 1000000%-ra lehet tudni, hogy semmiben nem szamithatsz ra.
Igenis egy kukka koszonomot vartam volna, hogy en vegeztem el a piszkos melot.
Igen.
Epe mindig egyben maradt.
Ügyes!
És bontottad is?
Sógornőm nem tud (nem akar) bontani. Ha egész csirkét kaptak az öcsém mindig áthozta hozzám.:)
Ügyes vagy!
Én falusi voltam, de eddig még megúsztam. Mindig akadt, aki megcsinálta helyettem.
Én idén tyúkot vágtam először életemben..videot néztem sokat,meg elmagyarázták mit hogy.Simán ment.
Sajnos idén elcsesztük a tyúkállományt,igaz most próbáltuk először,de 26-ot vágtam le összesen háromszori nekifutásra,rohadt büszke voltam magamra,hogy panelszökevényként hányás nélkül megúsztam🤣
Igen, így tanultam én is.:)
A forró vízbe sem jó sokáig tartani, mert a tollal együtt jöhet a bőre is.
Szerintem ehhez nagyon erős elhatározás kell első alkalommal. Én képtelen lennék rá. Anyukám tart csibét, de neki is szomszéd vágja le, mert nem képes megtenni a vágást, csak a pucolást.
Valaki biztos tud segíteni neked is a környéken.
Valóban nem egy szívderítő dolog, másrészt ha lehet, célszerű a szabadban, vagy egy u.n. alsó épületben csinálni, mert nem igazán lehet illatok és locsi-pocsi nélkül túl lenni rajta.
Én is még akkor tanultam meg, amikor a bolti felpucolt, előkészített baromfi a mesében sem volt és ugye csirkét, kakast egyéb szárnyast akkor is ettünk.
Nagymamám is így csinálta, lábait összekötötte, de a szárnyát nem.
A lábaira is a szárnyára rálépett, annyira, hogy ne tudjon elficánkolni, aztán az általad említett módon hátra hajlította a fejét, pér tollat letépett a nyakáról és kivéreztette.
Lobogó vízbe tette, és gyorsan pikk-pakk leszedte a tollát.
Sosem ettem belőle, mert az orromban volt a szaga, na meg a csirke haláltusája. :/
Ha nincs a közelben idős nénike, aki már csinált ilyet, talán a videó is segít. Kösd össze a lábát, egy másik madzaggal a szárnya tövét, ezt hagyd olyan bőre, hogy a négy ujjaddal bele tudj kapaszkodni, és a hüvelykujjad a fejét hátrahajtva meg tudd tartani.
Minél élesebb a késed, annál gyorsabb, és hatásosabb. Lobogó forró víz kell, és először a lábait dugd bele, majd úgy a többi részt, hogy a pogánybőrt a lábáról is le tudd húzni.
További ajánlott fórumok:
- Vizsgára készülők
- Abortuszra készülök
- Mától komoly edzéssel és önkontrollal készülök leadni 10 kg-mot! Van kedved beszélgetni, ösztönözni egymást?
- Angliába készülök dolgozni.- Ki tartana velem?
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- Márciusban készülök visszamenni dolgozni, akkor telik le a GYED-em, és márciustól már GYES-en leszek így. GYES alatt felmondhatnak?