Angliába készülök dolgozni.- Ki tartana velem? (beszélgetős fórum)
Nejed ez szurja a szemed, az enyemet meg az, hogy egyszer valami ingyenesen el8ntezheto akkor azert ne is kerjek penzt.
Vagy segitek ingyen es bermentve vagy nem segitek sehogy!
Nem vagyunk egyformak! En biztos nem fogom azert lehuzni a honfitarsaimat vagy akarki mast, hogy ebbol nyereszkedjek!
En igenis, elitelem azt aki penzt ker ugyintezesert,hiszen minden ingyenes. Ne legyen mar az illeto olyan szemet,hogy ezert huzza le a honfitarsait. Ha meg onszantabol nem segit, akkor ne is segitsen!
Erdekes a hozzaallasod, ez szamodra elfogadhato de az mar nem, hogy tartsd meg a par lepest eleinte toluk!
Mintazt ahogy irtam, mikor en mentem ki,akkor nem volt magyar tolmacs,hiszen akkor leptunk be az eu-ba, meg azt is meg kellett nezniuk, hogy hol van Mo.a terkepen.
De tudod, nem fogok neked itt magyarazkodni tobbet, mert nem erted a lenyeget. Nem kertem senkit, hogy csinaljon meg nekem barmit is.Mindent magamnak jartam ki. EGYEDUL! Azt irtam, hogy ilyenekbe futottam bele. Volt indiai landlord is aki le akarta nyelni a depositot vagy eppen angol. A sors fintora, hogy magyar volt az elso...
Mivel nem igazan ertelmezed amit irtam, igy nem is igazan ertem miert is kered az ittelok velemenyet,hiszen magasrol teszel ra. Azert,mert mondjuk mashol osszetartanak,az nem azt jelenti,hogy itt igen...
Kivanom, hogy ne ess pofara es csak pozitiv tapasztalatod legyen itt kint!
Általánosságban írtam, hogy általában az szokott lenni az oka, hogy magyarok vernek át magyarokat, mert szinte kizárólag magyarokkal érintkeznek, ergó egy angol, egy pakisztáni, japán, vagy akármilyen nemzetiségűvel nem nagyon van esély ilyen sztorikra, és aztán jön a panaszkodás, hogy a magyarok ilyenek, meg olyanok, holott mi magunk is magyarok vagyunk, tehát végül is olyan, mint ha saját magunkat szidnánk ezzel...
Tudnék arról mesélni, hogy hogy nyeli be a deposit-ot az angol, ez sem különösebben tipikus magyar-dolog. Az NI-számot nyelvtudás nélkül is pofonegyszerű elintézni szerintem, a hivatalban fel vannak készítve a nyelvtudás nélküli bevándorlókra, mondhatni feketövesek már...:) Kb. ha bemegy valaki egy NI táblával a kezében, végiglökdösik a megfelelő helyre. :)
Nem ítélem el azt, aki pénzt kér az ügyintézésért, hiszen sokan vannak, akik nem is akarnak egyáltalán egyedül intézkedni, nem csak a nyelvtudás hiánya miatt, hanem millió okból kifolyólag, így hát nem gondolom, hogy annyira ördögtől való lenne egy kvázi szolgáltatásért fizetni. Na persze nem több száz fontokat, hanem egy reális összeget, ami arányban van a ráfordított idővel.
Viszont azt nem tartom helyesnek, hogy a másik fáradozásait kompenzáció nélkül, alanyi jogon elvárják csak azért mert magyar. Pedig én aztán nem vagyok magyarellenes magyar! :) A lényeg az, hogy mindig maradjunk az ésszerűség, határain belül, szerintem...
En nem irtam, hogy kerestem magyarok tarsasagat, azt irtam, hogy egyedul jottem! Sot, ahol voltam meg anno, csak en voltam magyar es akkor meg nem is tudtak, hogy Magyarorszag Europaban van. 2 ev utan talalkoztam magyarral, aki a landlordom lett, majd nem adta vissza a depositomat, aztan talalkoztam meg egy magyarral aki penzert akarta az NI szamot. Akkor mondtam, hogy ennyi volt. Mindent magamnak jartam ki. Aztan elkerultem egy jo melohelyre, senkinek nem mondtam, hogy magyar vagyok. Az egyik munkatarsam elarulta egynek, na aztan jott az ozon es hemzsegtek a szivesseg keresetol. Volt egy magyar lany, akinek eloszor meg is tettem. En vittem el a papirjait hozzajuk, mert o nem ert ra es masna utazott el es a telefonba azt hajtogatta, de nekem ezt meg kell tennem. Arrol ne is beszeljek, masik kliens hozta zsakszamra a magyarokat regisztralni nalunk, hogy segelyt kapjanak. Ja es ezert o penzt kert, en meg nem gyoztem hivogatni oket, mert a segelyhez ugye az kellett, hogy meglegyen az nhs szamuk.
Na mindegy, van meg par tortenetem es ezzel azt akartam mondani, hogy nem elek csigahazban. Amim van, azt mind magamnak koszonhetem .
*azért, mert buta
Elnézést, telefonról írok...
Most mennem kell, vár a dolog.
Köszönöm, aki segített, és jótanácsokkal látott el! :)
Ha időközben van valaki, aki szívesen velem tartana, az priviben megtalál. :)
További szép napot mindenkinek! :)
Igen, de én ebből azt tanultam, hogy ha elmegyek egy idegen országba, akkor nem a saját nemzetem kolóniáját keresem, hanem inkább megpróbálok beilleszkedni a "helyiek" közé.Bár pl. Londonban nem sok van... :)
A "magyarok lehúzósak, átvágnak" feeling pedig azért alakul ki legtöbbször, mert többnyire csak magyar emberek veszik körül az embert, aki ezt mondja, pedig más nemzet szülötte is pont olyan gyarló,vagy éppen jó, mint a magyar.
Nem szabad csigaházban, félelemben élni...mert közben elfelejtünk élni...
Nekem is ez a tapasztalatom!!
Kedves fóruminditó, bárhova is mész, bármit csinálsz, csak magyarral ne kezd odakint!!! Inkább a lengyel, a román, a kambodzsai tök mindegy, csak magyarral ne. Biztos sokan megbotránkoznak, de aki kint él pl Angliában, az tudja, hogy a Magyar az utolsó ember, akire támaszkodhatsz... Inkább beszél hozzád angolul, csak meg ne tudd hogy ő is magyar..
További ajánlott fórumok:
- Márciusban készülök visszamenni dolgozni, akkor telik le a GYED-em, és márciustól már GYES-en leszek így. GYES alatt felmondhatnak?
- Lányom Angliában szeretne dolgozni és ehhez keres befogadó családot. Csak annyi pénze van, hogy ki tudjon menni...
- Angliába menne a barátnőm, nyelvtudás nélkül dolgozni. Ötletek?
- Angliába készülök
- Külföldre készülök dolgozni, sorstársakkal beszélgetnék...
- Angliába készülők csoportja