Juhtúrós szilvás marhanyelv recept
90 perc
A Juhtúrós szilvás marhanyelv hozzávalói:
Főtt, füstölt marhanyelv,
Juhtúró,
10-12 szem szilva,
Hozzávaló még:
Snidling,
Kakukkfű,
Ételízesítő,
Olaj,
Ecet
A Juhtúrós szilvás marhanyelv elkészítési módja:
A juhtúrót beízesítjük snidlinggel, kakukkfűvel és 1 teáskanálnyi ételízesítővel. Villával összetörjük és 2 szelet marhanyelv közés töltjük. Forró serpenyőbe olajat öntünk és oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk a rétegelt hússzeleteket. Ha kész, tányérra szedjük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a juhtúrós marhanyelvet sütöttük, beleszórjuk a félbevágott szilvaszemeket és ½ teáskanálnyi sóval és pár csepp ecettel megízesítve készre pároljuk. Vagy egy-két forgatás után még res állapotban szedjük ki, vagy kevés víz aláöntésével puhára párolva is fogyaszthatjuk a gyümölcsöket. A szilvát a marhanyelv mellé szedve már ehető is a finom vacsora.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 5bastya, 2011. szept. 22. 12:35
A juhtúrós szilvás marhanyelv elkészítési módja és hozzávalói.