Jogi szakvizsgára készülök - sorstársaim csatlakozzatok (beszélgetés)
És Diandra, Te milyen területen dolgozol egyébként?
Mert engem az is riaszt, hogy egyetem óta nem foglalkoztam a tananyag 95 %-ával...
Huhhh, rinike!!! Minden, minden tiszteletem a Tiéd, ez nagyon durva, én 2 éve halogatom, hogy belekezdjek a tanulásba, akkor fejeztem be egy szakjogász képzést, amit közvetlenül egyetem után kezdtem, és eldöntöttem, nem akarok, nem bírok többet tanulni, na, ehhez tartom magam azóta is. :) Persze nyomaszt is, hogy nem haladok semmire.
Megkérdezhetem, mit tanulsz most?
És hogy volt-e szélesebb körű jogi gyakorlatod? Úgy értem, én rt-nél dolgozom 5 éve, és csak a társasági és cégjogra jogra van szűk körű rálátásom, semmi más jogterülettel nem foglalkoztam... Neked ennél szélesebb körű gyakorlatod volt?
Én 2006-ban szakvizsgáztam, de még élénken él bennem. "Idős" koromra, családi állapotomra és anyagi okokra tekintettel méltányosságból kértem (és hála Istennek megkaptam), hogy rövid időközönként vizsgázhassak, így február 6, április 10. és június 15. időzítésben egy időszak alatt lenyomtam a három szakvizsgát. Abban az évben júliusban vettem először észre, hogy már 2006. van. Kemény volt, de jó túl lenni rajta. Akkor megfogadtam, soha többet nem tanulok, de nem tudtam tartani sajnos, most éppen államvizsgákra készülök, november 25-én leszek túl rajt, és meghagytam a családomnak, üssenek agyon, ha még egyszer tanulásra adnám a fejem. (Persze ennek az államvizsgának a nehézsége tizede sincs a szakvizsgáénak.)
Szorítok majd nektek, ha lesz már vizsgaidőpont, és lehet tudni, hogy mikorra kell küldeni a pozitív energiákat.
:-DDD
Lehet... :)
Ja, hát a lényeget elfelejtettem. :)
A vizsgadíj befizetéséről szóló igazolást is el kell küldeni. A vizsgadíj tudtommal 18.000.- Ft. Befizetheted csekken és banki átutalással is. Nekem eddig mindig elfogadták, ha elektronikus átutalásnál a tranzakció végén az átutalás végrehajtásáról szóló igazolást kinyomtattam és elküldtem. A számlaszámot a rendelet tartalmazza.
Az irm.gov.hu-n megtalálod a közérdekű infok alatt, ott utal az 5/1991.(IV. 4.) IM rendeletre is, ami tartalmazza a jelentkezési feltételeket.
Én már lassan 2 éve küldtem el az első jelentkezésemet, és nem szeretnék hülyeségeket írni, de kellett a diploma közjegyző által hitelesített másolata, az igazolás arról, mikor hol dolgoztál jogi munkakörben teljes munkaidőben, és végül a kérelem, milyen hónapban szeretnél menni az első vizsgára, és azon belül is miből írásbeliznél. Az IRM honlapján fenn vannak a vizsgakérdések is.
A szakvizsgaidőszak febr-tól jún. közepéig és szept-től dec. közepéig tart, és megpróbálnak a kért hónapra tenni, de legalább előtte 2 hónappal be kell adnod a jelentkezésedet.
Értesítőt írásban 3-4 héttel vizsga előtt kapsz a pontos időpontokról.
Érdemes megadni telszámodat is, mert én pl. most dec-re kértem halasztást, nem fértem már be, és felhívtak a céges számomon (amit meg se adtam, csak a borítékon szerepelt)! A régi mobilom már nem élt, pedig azon is kerestek, hogy tájékoztassanak arról, áttesznek febr-ra, ha az megfelel.
Na, hirtelen ennyi.
A vonatkozó rendeletet a kormányzati portálon megtalálod (magyarorszag.hu).
Helló, én az örök halogatásomról vagyok híres.
Februárban megyek polgáriból (gazdasági jogból írom az írásbelit), másfél éve jelentkeztem be először, azóta halogatom.
És Te mivel kezdesz?
sziasztok!
most kezdek szakvizsgára készülni, meg jelentkezni, meg minden finomság ami ezzel jár....sorstársaimat keresem, együtt könnyebb alapon, illetve tapasztalat-és anyagcsere céljából:-) Azokat is várom akik túl vannak rajta (mázlisták) és sok okos tanáccsal rendelkeznek.
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- Csúcsforma 3 hónap alatt - sorstársak kerestetnek
- Augusztustól fogyni szeretnél? Csatlakozz ide, együtt könnyebb!
- Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki?
- Külföldre készülök dolgozni, sorstársakkal beszélgetnék...