Jogi segítség kellene ingatlan adás-vétellel kapcsolatban (beszélgetés)
Arra ügyelnék, hogy ne lehessen felfedezni a gyújtogatás nyomát.
Azért a szülő-gyerek viszony pénzügyekben teljesen természetes.
Ahol ez nem működik, ott már semmilyen viszonyról nem beszélhetünk!
Ez meg az én véleményem.
felgyújtani? Az már büntetendő :S
Amúgy pénzügyekben nincs se család, se barát... ez meg az én véleményem
Nem tudom ezt megítélni, mert az én szüleim, pontosan már csupán az édesanyám, soha nem tenne ilyet.
Ha viszont ilyet tapasztalnék, simán felgyújtanám a házat, aztán b@szhatná a haszonélvezeti jogát a két vödör hamura.
És ekkor még finom voltam és nőies.
Sajnos ott teher nélkül is elég nehéz lesz eladni.
Talán kínáld fel apádnak a tulajdonjogod 400 ezerért.
Lehet, hogy mindketten jobban jártok. (Ha összeborul a ház, még büntetést is fizethettek érte, eladni meg ingyen se tudjátok majd.)
Valóban kissé félreérthető voltam ezzel a kérdéssel.
Igazad van!
Arra értettem, hogy ha pénzt kér az apja tőle a haszonélvezet jogáról való lemondásért, akkor azt vajon nem ő örökli?
És azt a házat/lakást/ingatlant amiben most lakik, vagy ami most az övé az nem rá fog szállni?
Ha ő az örökös, vagy egyetlen örökös az apja után, akkor minek kérne a SAJÁT LÁNYÁTÓL pénzt azért, hogy lemondjon egy jogról, amivel eddig se élt (Nem használta a házat)
Csak arra a kérdésedre írtam, hogy "Nem te örökölsz utána mindent?" vagy valami ilyesmit írtál :)
Igen, csak az a járható út, ha lemond a jogáról és utána lehet eladni. Illetve így is meg lehet próbálni, bár azt hiszem zéró eséllyel.
Senki nem állította, hogy a haszonélvezet öröklődik.
Az viszont igaz, hogy senki nem vesz "terhelt" ingatlant, mert míg a "haszonélvező él" addig mindenhez az ő belegyezése kell.
Ha csupán beleegyezik az eladásba, de nem mond le a haszonélvezeti jogról, az olyan mintha semmit nem tenne.
Ha simán csak 2 tulaj van, akkor az eladási összeg osztódik olyan arányban, amilyen arányban tulajdonosok. A haszonélvezeti jog pedig nem öröklődik :)
A fórum indítónak: eladhatjátok a házat a beleegyezése nélkül is, de a haszonélvezeti joga rajta marad a házon. Tehát gyakorlatilag lakottan kerül értékesítésre az ingatlan, aminek nem sok esélye van sajnos. Bele kell egyeznie az eladásba, illetve le kell mondania a jogáról.
Megkaptad már a választ, amihez csak csatlakozni tudok.
De írtad azt, hogy bizonyos összeg fejében lemondana róla apád. Mekkora ez az összeg?
Érdemes tartogatni és költeni rá, vagy várni addig, míg az állaga annyira leromlik, hogy nem lehet már értékesíteni se?
Miért is kér ezért pénzt apád? (Ha amúgy se lakik benne) Nem a gyereke vagy? Nem te örökölnéd az ő részét is?
Mi van a nagynénéd részével?
Ő is eladná az ő részét?
Azért nem is olyan egyszerű ezt eldönteni!
Vagy nincs igazam?
(Lehet, hogy csupán én bonyolítom túl a dolgot)
További ajánlott fórumok:
- Aki ingatlannal kapcsolatos adós/adóstárs ügyben járatos segítene?
- Ingatlan adás-vételnél kinek kell kikérni (fizetni) a tulajdoni lapot?
- Sürgősen ügyvéd tanácsára lenne szükségem, ingatlanvásárlással kapcsolatban! Tud valaki segíteni?
- Hitellel kapcsolatosan 500. 000 forintot vissza tart a bank, mert az ingatlan nem éri el azt az értéket, amit elvárnak. Mit lehet tenni?
- Kiskorú személy/ingatlan adás-vétel
- Van valakinek tapasztalata a Magyar Ingatlanhitel ZRT-vel kapcsolatban?