Joga van-e? (tudásbázis)
Nincs olyan jogszabály, hogy a tévesen 2x utalt pénzt visszatarthassák.
Jogosult vagy visszakérni!
most nem taglalom az okokat, de nem egyszerű(bb) az sem
Azt szerettem volna megtudni ezzel a topikkal az volt a célom, hogy van-e valamiféle jogszabály vagy hasonló, ami alapján nem tarthatja vissza a pénzem.
majd nyomozok, talán a gugli segít.
(ha köv. hónapban is ennyit fizetnék, nem is vekengenék itt rajta, de nekem legközelebb csak jövő télen lesz ekkora fűtés számlám, és nem szeretném addig nem látni ezt a pénzt)
t
HA elérem az ügyintézőt akkor gyorsabb.
CSak az egy fél nap, mert folyton foglalt, de a gép, az automata közben felveszi, és nekem pörög a percdíj.
Szóval sok idő, sok próbálkozás, és sok pénz.
Köszönöm a válaszodat neked is, + a többieknek is
nem lesz aktuális, mert februári fűtés számla (tigáz), szóval még jön egy kb 12.000res csekk, utána már nem.
tudom h. valszeg jóvá fogják írni, és a köv. fűtés szezon első hónapjában nem fizetek, de az a helyzet, hogy nekem MOST nagyon lenne hova tenni ezt a pénzt, és azt szeretném tudni mire alapozza, (jogszabály vagy ilyesmi) a szolgáltató h. nem visszafizeti, hanem inkább jóváírja
Szerintem, ha kéred visszautalja, de mire visszautalná, már aktuális lesz a következő, tehát sokra nem mész.
Az nem lehetséges (esetleg messze van?) hogy a központi ügyfélszolgálatukon, ahol befizetni is lehet, túlfizetésként a pénztárból felveszed?
Az ÉMÁSZ-nál nekem már volt ilyen.
szolgáltatótól függ
kiről van szó?
2x fizettem be egy csekket a szolgáltatónak.
Gondolom majd jóváírják, és egy darabig nem fizetek.
Nekem azonban most lenne szükségem erre a közel 30.000 ft-ra. és jóváírás helyett azt szeretném, ha visszautalná (már megírtam nekik)
Mire hivatkozva fogja azt mondani a szolgáltató hogy nem utalja vissza, hanem jóváírja?
Mire hivatkozhatok én?
(Tudom, én hibáztam azzal hogy 2x fizettem be a csekket)
További ajánlott fórumok:
- Milyen a házasságod? Megbántad-e a döntésed? Van-e valami, ami hiányzik?
- Hogy derítsem ki, van-e nála esélyem? Férfiak válaszának is nagyon örülnék.:-)
- Hogy deríthetem ki, van-e igény a festményeimre?
- Van-e joga a családnak felülbírálni egy végrendeletet, még ha nem is hivatalos?!
- Eltartási szerződés kötés esetén, van-e az egyetlen örökösnek valami joga /köteles része/ a szülők ingatlanában?
- Van-e joga az eladónak még a bútorhoz?