Jó tanácsok ovi kezdőknek? (beszélgetés)
Az én gyerkőcöm egy hét múlva megy oviba,még nem jöttek az óvónénik családlátogatásra,mert így mondták,jönnek augusztus végén,és elmondják,mit is kell pontosan bevinni a gyerkőcnek.
Minden esetre izgatottan várja a lurkóm.
Köszi!:)
A lányom még bölcsis, novemberben lesz 3 éves, de csak jövő év június 1-től kezdi az ovit. Többször voltunk már látogatóban, de nem nagyon tetszik neki... A bölcsiben majdnem 1 hónapig voltam vele...el is rontottam. A hugával csak 1 hétig leszek, hiszen már van ismerős.:) De örülnék, ha az oviban is lenne hasonló lehetőség...ennek még utánakérdezek.
Örülök, hogy jól telt az első napod, és hasonlóan kellemes élményeket kívánok a továbbiakban is!:)
Sziasztok!
Meg volt az első napom! Mármint a beszoktatásom.
Nagyon izgultam alig aludtam éjjel!
A kicsik tündériek! ma "csak" 10 kicsink volt,a többiek jövő héten jönnek.Ez a hét anyukákkal együtt lesz.Egy gyerkőccel sem volt gond.Mindegyik jól érezte magát.Sokat játszottunk,ismerkedtünk ,először a csoportban,majd kimentünk az udvarra,ott folytattuk.Volt olyan kisfiúnk,aki nem is akart haza menni.
Közvetlenek,aranyosak a gyerekek is és a szülők is.Sokat megtudunk ez alatt a pár nap alatt a gyerekekről,ami nagyon fontos a számunkra is.Hiszen pár évet együtt töltünk nap mint nap!
Az egyik kisfiú amikor ment haza,olyan tündér volt! Leguggoltam hozzá,megkérdeztem hogy érezte magát.Majd átölelte a nyakam és kaptam puszit!
És csak 2 órát töltöttünk együtt!Bár nem mindegy hogyan!
Szóval kellemes napom volt és várom a holnapot is!:)
Morris! Én úgy gondolom,hogy igenis minden óvodában kell a beszoktatás.Ez nagyon fontos a kicsi számára.Hisz 3 év után az anyukája mellől kikerül és vad idegenekkel lesz együtt minden nap.Az első három idegen az életében.
Nagyon fontos a szülő és a kicsi számára is az első benyomás.Fontos,hogy a gyermek megbízzon a felnőttben,tudja,hogy mindig számíthat rá.Az óvónő és a dajka minta a gyermek számára.
Majd megírom a tapasztalataimat,holnap kezdek a kicsikkel! Annyit tudok,hogy 1 hét az anyukás beszoktatás,ami délelőtt 9-től indul és délig tart.
Egy kicsit tartok mert nagyon lelkis vagyok, és félek,hogy nem tudok jó minta lenni,nehogy én is sírjak a kicsikkel! :(
Sziasztok!
Én óvodában dolgozom,dadus néni vagyok.És imádom:):)
A gyerekek tünemények,nagyon tudnak szeretni és én is őket!Január óta dolgozom itt,és nagyon sajnálom,hogy nem volt hamarabb lehetőségem ezen a pályán!
Időközben elvégeztem a dajkaképzőt.
Hát ahány ovi,annyi féle. Ahol gyakorlatoztam az maga a csoda volt. Ez nem azt jelenti,hogy az én ovim nem jó!
De nem mindenhol adatik meg,hogy anyagilag támogassa a város az óvodát.
Nálunk is a szülők hozzák a tisztasági csomagot.Az ágyneműt viszont mi biztosítjuk.Olyan feltételeket nem szab ki a vezető,hogy milyen lehet a szülinapi torta. Sőt,nem is kötelező, aki akar az megteheti.
A jelet is a szülők választják a kicsiknek.
hát azt meg szabályozzák az okosok,hogy hány felnőtt legyen egy csoportban.Mi is hárman vagyunk,2 óvónő és 1 dajka.Előírás az,hogy 10 kicsire egy felnőttnek kell lennie.
Az biztos,hogy nem lehet unatkozni a gyerekek mellett. Van mit tenni. De szívesen teszem:)
A dajka munkája a következő: gyermekek gondozása( étkezés,öltözés,mosdó használat)óvónők segítése a foglalkozások alatt.Takarítási feladatok,ide tartozik a csoportok,öltözők,mosdók tisztántartása. Mosás, vasalás, az udvar,a kert, a fűnyírás,a homok ásása, hólapátolás és még sorolhatnám! Szóval minden! És ezt úgy kell alakítani,hogy a kicsiknek ne legyen ebből hátrányuk! Ja! és a konyhai feladatok is a dajkáké.Erre régebben több embert alkalmaztak.
De így is szép szakma!!!
Remélem mindannyian jó óvónénit és dadust kaptok!!
Sok sikert a beszoktatáshoz! Egyébként nekem is ez lesz az első kiscsoportom!!:)
Hát ez az!!!!
A másik amitől kiakadok: egy kisvárosban lakunk, erre Pestről!!!!!! hív az ovi/bölcsi fényképészt, aki persze csillagászati áron dolgozik....kész vicc....2 beállításból készíti a képeket, de nekem jobb kereteim vannak, mint amivel ő dolgozik. :(
A boltitól is lehet beteg.:( A kisebbik lányom 1 éves szülinapjára cukrászdából vettünk tortát és penészes volt a közepe...no comment!
Azóta csak házi sütésű tortát veszünk (nem vagyok valami ügyes a sütik terén), egy néni süt finom diótortákat és különféle krémmel ízesíti. Szerintem bármelyik cukrászdait kenterbe vágja.:)))))
Nálunk kitalálták, hogy csak "boltit" lehet vinni, hogy attól tuti nem lesznek betegek.... És vinned kell a számlát is! :( Azért nem mindegy hogy otthon készítesz egy olcsóbbat, vagy veszel egy drágábbat. Falun ebből nem csináltak ügyet, de most kisvárosban lakunk.
Szülőin ezt a dolgot külön kiemelték.
Én úgy voltam vele, hogy megkérdeztem akar-e ott ünnepelni, mert akkor itthon nem lesz ilyen tortája.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan fussunk le 5 km-t?! Hathetes edzésterv kezdőknek. Fogyjatok velem május 2-től!!
- Jelzések amit a nők küldenek a férfiak felé. Kódfejtés kezdőknek :)
- Fegyencedzés teljesen kezdőknek - nem jön valaki?
- Kertészeti kisokos - kezdőknek, halandóknak :)
- Így fogyunk mi :D Receptek, tanácsok nagyon kezdőknek
- Háztartási tanácsok kezdőknek és haladóknak (otthon)