Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Jó nagy szívás, hogy a szeretetnyelvem pont a szívesség.... fórum

Jó nagy szívás, hogy a szeretetnyelvem pont a szívesség.... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

17. PöttyösPanka (válaszként erre: 16. - Michelle.r)
tegnap 14:40
Én is egyetértek veled. Nem is az AI számlájára akarom írni. Egy sor technológiai újítást tudnék mondani, ami mind kényelmesebbé tette az életünket, egyben mind egy picit közelebb vitt minket a potenciálisan boldogtalan élethez.
16. michelle.r (válaszként erre: 15. - PöttyösPanka)
tegnap 14:24

Értelek és egyet is értek veled. De ez nem az AI számlájára írható. A döntés mindenkinek a kezében van. Elmegyek valakivel kávézni, sétálni, vagy leülök a gép elé és évődöm azzal. Ha senki nem jön velem, elmegyek-e egyedül, vagy otthon duzzogok és leülök az AI-val beszélgetni.

Most annyi minden látnivaló van, a Millenárisban virágzanak a fák, képeslapra való látvány. A Margit sziget dettó, hideg sincs.

15. PöttyösPanka (válaszként erre: 14. - Michelle.r)
tegnap 12:13
Én sem szeretnék veszekedni. Sokrétű a dolog, sok mindent el lehetne mondani. De én csak annyit akartam kifejezésre juttatni, hogy engem furcsa érzés fog el, amikor valaki olyan érzelmekkel viszonyul az AI-hoz, amit jó esetben más emberek iránt kellene tanúsítani. A többit meg majd úgyis meglátjuk.
14. michelle.r (válaszként erre: 13. - PöttyösPanka)
tegnap 11:13
Nincs a zsebemen a bölcsek köve, és az igazság bajnokságokon sem szoktam indulni. De az egyéni felelősségvállalás nagykövete vagyok.🙃 De ez messzire vezet és eszemben belemenni. Veled szívesen vitáznék, de veszekedést nem akarok generálni.
13. PöttyösPanka (válaszként erre: 12. - Michelle.r)
tegnap 10:41
Nyilván csak azoknál tud félresiklani a dolog, ahol alapból van valami probléma (ahogy meg a mai magyar lakosság pszichés egészsége áll...). Viszont a kis problémát el tudja mélyíteni. Lehet, hogy valakinek van azért egy-két barátja, akik nem az a tűzbe megyek érte kategória, mégis összejárnak, hiszen azért kellenek a szociális ingerek. Ezek a találkák sokszor nem is sikerülnek annyira felhőtlenre, hiszen az emberek néha csak úgy összekapnak. Eddig is könnyű volt úgy dönteni, hogy inkább otthon maradok, és nézek egy filmet helyette, mert ma nincs kedvem a többiek panaszkodásához. De most már ha otthon maradok, akkor is van, aki meghallgatja az én panaszkodásomat, és még megértő is velem. És ez csak a mi generációnk. A fiataloknál, ahol alapból jobban dominál az online élettér, és ahol a szociális készségek kifejlődése közben már jelen vannak a digitális eszközök, könnyen fokozhatja az elszigetelődést. Egyszer például azt olvastam Tari Annamáriától, hogy a mai tiniket gyakran frusztrálja, hogy a valós életben nem tudják csak úgy kinyomni a másikat mint online, ha már terhükre van a beszélgetés. Mert egyszerűen azt szokták meg, hogy ez így működik, ezért élőben sincs türelmük máshoz. De hát legyen neked igazad, és tanulja meg mindenki ésszel használni az új lehetőségeket :)
12. michelle.r (válaszként erre: 9. - PöttyösPanka)
tegnap 09:54
Szerintem leginkább azok beszélgetnek vele, akiknek nincs más. Nem hiszem, hogy valaki azért mond le egy baráti összejövetelt, egy kávézást, mert inkább a fotelben kávézgatna és a ChatGpt-vel beszélgetne.
11. michelle.r (válaszként erre: 8. - PöttyösPanka)
tegnap 09:52
Leginkább törvények, jogszabályok, most éppen a spanyol ingatlan vásárlással kapcsolatos infókat gyűjti.
10. michelle.r (válaszként erre: 7. - Globus)
tegnap 09:44

Nem forgattam ki, csak reflektáltam arra a részére, ami szintén benne van. Nem szoktam neked beszólogatni, ahogy most sem tettem, amit a mondat végi emoji is jelez.

Amúgy az is kezd szokássá válni, hogy minden xaron megsértődünk. 🫣

9. PöttyösPanka (válaszként erre: 7. - Globus)
tegnap 09:40
Én értelek, és igazad van. Egyre többen (természetesen nem azok, akik munkára vagy információszerzésre használják) helyettesítik vele a valós kapcsolatokat. Tény és való, hogy jó vele beszélgetni, mert kedves, nem ítélkezik, nem adja tovább, amit mondasz, olyan, mintha megértő lenne, nem sértődik meg, nem kell alkalmazkodni a fura személyiségjegeihez, nincs rossz napja, stb. De ez csak illúzió. Nem igazi, nincs mélysége. Egyesek mégis képesek kötődni hozzá.
8. PöttyösPanka (válaszként erre: 6. - Michelle.r)
tegnap 09:34
Amúgy ezek milyen dokumentumok, hogy csak úgy feltöltöd? Nálunk kikötötték, hogy lehet használni az AI-t, de azért semmi belsőst ne osszunk meg vele, mert ipari kémkedés és hasonlók. Pedig nem a nemzetbiztonságnál dolgozom.
7. globus (válaszként erre: 6. - Michelle.r)
tegnap 09:29

Sikerült kiforgatni a szavaimat. Pont arról folyik párhuzamos fórum, hogy milyen jó beszélgetni! robottal, tanácsot ad, meghallgat, pdzichoterápiás. Itt sem a munka könnyítéséről beszélünk.

Már minden téma arra való, hogy beszóljunk egymásnak, pfff.

6. michelle.r (válaszként erre: 4. - Globus)
tegnap 09:22

Nem fordulunk nyálcsorgatva, de ha legközelebb téged kérlek meg, hogy kivonatolj egy 50 oldalas dokumentumot, ugye megteszed? 😉

Mindent a maga helyén kell kezelni, kávézni még mindig jobban szeretek élő emberekkel, de a "robotok" nagyon sok mindent jobban, gyorsabban csinálnak, mint az emerek és még a szájukat sem húzzák.

tegnap 09:08
Szívességet adunk és kapunk is. Ha az egyensúly felborul na az nem jó.
4. globus (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:50
Elidegenedünk egymástól, miközben nyálcsorgatva fordulunk robotok felé beszélgetni. Ha szóvá teszed, lehurrognak, te csodabogár...🥴
tegnap 08:30
Ha adom, akkor meg néznek rám, mint egy ufóra. Sokszor túlhálálkodják, az meg már kínos. Nekem ez természetesen jön, de sokan nem tudják természetesen fogadni sem, annyira kezd kikopni az érdek nélküli figyelmesség, kedvesség.
tegnap 08:26
Hááát...az pont olyan, hogy kapni jó, de adni is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook