Jó egyedi talpbetétet hol kapok? (tudásbázis)
Hol készítenek jó egyedi talpbetétet lábminta alapján?
Tud valaki ajánlani ortopéd orvost Bp-n, aki lábfej problémákra szakosodott?
Tud valaki egy nagyon jó ortopéd szakorvost ajánlani akihez hamar be lehet jutni? (Újpesti vagyok..)
( dr Korpos Sándort ismeri valaki? tavaly még az újpesti rendelőben volt, nem tudom melyik intézményben rendel most)
Értem! Sajnos nem lehet előre tudni, melyik szakember hogyan találja el a megfelelő talpbetétet vagy cipőt.
Talán egy szakorvos tudna jó szakembert ajánlani.
Én jelenleg ott tartok a lábammal, hogy elhatároztam, elmegyek a gyógyászati boltba, komputeres betét-vizsgálatra. Gondolom, ha a problémát meg lehet oldani harántemelővel, akkor azt is megtudom. Ha pedig nem, akkor veszek egy megfelelő gyógypapucsot itthonra, mert a papucs van a legtöbbet a lábamon.
Ügyelni fogok arra, hogy legalább 4 cm-s legyen a sarka, mert az ortopéd orvosok ezt ajánlják. (Nem úgy, hogy a talp is megvan 1 cm, hanem a talp vastagságán felül, a sarok 4 cm magas.)
Ugyanis már az eddigi kezeletlen lúdtalp, ill. harántsüllyedés miatt kialakult a kalapácsujj és a bütyök is az egyik lábamon, és ezt persze csak utólag tudtam meg - de bízom benne, hogy valamennyi még visszahozható belőle.
Nem érdekel a gyártó, a gyógybolt elérhető közelben van, a komputer pedig komputer.
Ez persze a saját álláspontom, mert a szakorvos nem akarja megműteni a lábam, hanem gyógycipőt ajánl, amit egyedileg gyártanak ugyan, TB-engedménnyel, de 3 hónap, mire elkészül, és napra pontosan egy évre rá lehet felíratni a következőt. Nyári vagy téli cipőt.
Hát nem tudom, én nem vagyok nagy cipőrajongó, de hogy nap mint nap ugyanazt a cipőt viseljem az utcán egy éven át, majd télen másikat, arra még én sem vagyok hajlandó.
Lehetséges. Ettől még nekem egész jól működik.
Gondolom, akkor az eredeti kérdést is meg tudod válaszolni?
Pár éve vettem észre, hogy fáj a talpam, arra gondoltam a gágogó lúdtalpam miatt. Aztán a Deichmann-ál láttam ilyen betétet. Ők harántemelőnek hívják, mert nem orvosi, csak valami átlagos, nem éppen az adott lábra van szabva. Tehát nem használhatják a lúdtalp kifejezést.Egyet vettem, kipróbáltam és nagyon elégedett vagyok vele. Azóta az összes cipőmbe, papucsomba tettem ilyet. Az árára nem emlékszem, csak azt tudom, hogy ezek a számítógéppel kreált betétek sokkal drágábbak és amit hallottam róluk, igen rövid az élettartamuk.
Egyébként, lehet olyan papucsot kapni, amit úgy gyártottak, hogy ez a harántemelő be van építve. Természetesen kinai, de jó. Dupla talpa van és kissé domború. Amikor lépsz benne, akkor benyomódik és azáltal emeli meg középen a talpat. Nagyon jó.
További ajánlott fórumok:
- Mire jó és jó-e a mágneses folyadékos talpbetét?
- Tudnátok ajánlani olyan talpbetétet nyitott szandálba, ami tényleg megakadályozza a láb csúszkálását?
- Az e.b. fusselastic talpbetétet használja valaki? Mi a vélemény róla?
- Milyen talpbetétet vegyek, ami nem engedi át a hideget?
- Kinek milyen talpbetét vagy jó felépítésű cipő vált be sarokcsont kinövésre?
- Harántboltozat emelő talpbetét kezdődő bütyökre!