Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Jaydess spirál ösztrogén dominancia esetén? fórum

Jaydess spirál ösztrogén dominancia esetén? (tudásbázis)

máj. 23. 16:10
Végül nem most rakatom fel, először endokrinológiai vizsgálatra megyek a hízás miatt. :)
16. yasumi-chan (válaszként erre: 15. - OKinga79)
máj. 23. 11:41

Köszönöm, ez nem kétség!

Itt ami inkább érdekel, hogy az ösztrogén dominanciámat lejjebb viszi-e, azzal hogy kapok lokűlis progeszteront? Mivel nekem az meg nincs is.

Sokan nem tudják, de az erős vérzésért és a PCOS-ért is az ösztrogén dominancia a felelős. A sok étellel és szennyezett dologgal visszük be a szervezetünkbe.

15. OKinga79 (válaszként erre: 14. - Yasumi-chan)
máj. 17. 10:54

Nekem hasonlóan erős volt.

Exacyl mellett egyszer 20 perc alatt tele lett egy kehely,240 ml.

Always éjszakai bugyit használj,az nagyon jó.

Spirál előtt 4 hetente óramű pontossággal jött meg, a második-negyedik nap ömlött a vérem, Majd még utána 5 napig fokozatosan enyhült, végül 1 nap még ez a barna pecsétke.

Spirál óta kevés az olyan nap, amikor nem jön semmi, ám annyira minimális,hogy tisztasági betét vsgy csak kis betét elég.

Senki nem mondja meg neked előre, hogyan reagálsz majd rá.

Próbáld meg. Vagy bejön vagy nem.

máj. 16. 12:24

Szerintetek egyébként az ösztrogén dominancia problémát valóban megfogja oldani?

Nem szeretnék babát, de sajnos olyan erőteljes a menzeszem ismét (egy ideig nyugisabb volt) hogy azokon a napokon biztosan 2 farmerom véres lesz és sok bugyim is, pizsamám szintén.

Egy éjzakai 7 cseppes betét van hogy 1-2 órára elég csak..

Plusz középidejű pecsételés, random vérzés, baromi nagy fájdalmak..

Nincs progeszteronom. :(

13. szemcsó (válaszként erre: 9. - Yasumi-chan)
máj. 14. 22:26

Nekem februárban volt egy éve hogy felraktak a jaydess spirált. Tabletta ről váltottam. Tényleges egyéni a fajdalom is illetve az hogy utána lesz e mensid vagy épp milyen.nekem pl nincs. Furcsa volt először de megszoktam.

A felhelyezés..... hát megmondom őszintén nekem borzasztó volt...de nem akarlak megijeszteni.

12. OKinga79 (válaszként erre: 11. - Yasumi-chan)
máj. 4. 11:41

Ez nekem is para volt 😀 nem esik ki csak úgy a spirál.

Pár napig nem kondiztam csak.

máj. 3. 08:19

Wesetlegesen mennyi időt kell várjak utána, hogy súlyzós edzést tidjak végezni?

Csípő emelés, lábtolás, stb.

10. OKinga79 (válaszként erre: 9. - Yasumi-chan)
máj. 2. 16:56

Már ïrtam

Előre senki meg nem mondja Neked, hogy a Te szervezeted hogyan reagál rá.

Anyud túlaggódja ... Nem lesz az annyira rossz... Nekem semmi fájdalmat nem okozott a felhelyzés. Utána étterembe mentem a párommal.

9. yasumi-chan (válaszként erre: 8. - OKinga79)
máj. 2. 15:35

Anyukám már felkészített:

- Nem fogok tudni saját lábon hazamenni

- EL is ájulhatok

- Rosszul leszek nagyon

Én a neten egy hónapot olvastam, hogy addig nem lehet szexelni, mert fennáll a fertőzés veszélye

Meddig lesz összezavarodva a ciklus?:(

8. OKinga79 (válaszként erre: 7. - Yasumi-chan)
máj. 1. 10:58

Igen, sajnos hónapokra felboríthatja az egyébként pontos ciklust, ám vigasztaló,hogy a mennyiség viszont minimális lett.

Nekem nem mondott az orvosom olyat,hogy ne szexeljek egy hónapig.

Küret után szoktak min. egy hetet javasolni, de spirál felhelyzés után szerintem nem.

7. yasumi-chan (válaszként erre: 3. - OKinga79)
ápr. 30. 13:09

Uff, annyi idő míg helyreáll? És köztes vérzéseid mennyi volt? Vagy mindig kellett tisztasági? :(

A fertőzés veszély miatt plusz egy hónapig nem lehet szexelni sem, ez is így van?:(

Nekem rendszeres a ciklusom, most 26 vagy 27 napra jön meg, második és harmadik nap borzadály erős..

Egy ideig nem volt erős, amikor sok vitamint szedtem, de sajnos a vérszegénység megmaradt.

6. yasumi-chan (válaszként erre: 2. - F135cdb45f)
ápr. 30. 13:08
Próbáltam, ideig-óráig segített, de kb minimális sincs nekem.. :(
5. yasumi-chan (válaszként erre: 4. - OKinga79)
ápr. 30. 13:08
Vashiányom van, amire ittam vegán vasitalt, Rossmannos. Most egy ideje nem, de gyakori a székrekedésem is, sajnos. Emiatt nem merem újra kezdeni, pedig kellene.
ápr. 27. 07:25

A hulló haj, száraz bőr lehet vashiány,ami gyakori erős menzesz mellett.

Ám,ha szedsz vasat, az okozhat székrekedést.

Ám az is lehet,hogy ezek egyedi sajátosságok és szedhetsz bármit, diétázhat, nem lesz jobb 😥😥

3. OKinga79 (válaszként erre: 1. - Yasumi-chan)
ápr. 27. 07:22

Az erős menzesz ellen kiváló,bár a ciklust nagy valószínűséggel felborítja több hónapra.

Nekem pár nap híján 11 hónapja van fent a Jaydess, és nem akarom elkiabálni,de megtörténik a csoda, eláll a vérzésem.

🙏

Az arcbőröm sosem volt még ilyen szép,bár komoly gondok sem voltak vele.

Nem híztam egy grammot sem.

44 éves vagyok, nem szültem.

A Mirenás fórum aktívabb, ott is nézz szét. A két spirál csak méretben és a napi leadott hormonmennyiségben tér el, a hatóanyag ugyanaz.

Előre senki meg nem mondja Neked, hogy a Te szervezeted hogyan reagál rá.

A felhelyzés kb annyi volt nekem érzésre, mint egy méhnyakrák szűrés,csak picit több idő.

Szerintem tegyél vele egy próbát. Igaz, nem olcsó,de ha valóban erős a vérzésed, akkor a betét, tampon, bugyik stbre 1,5 alatt költöd el az árát.

2. f135cdb45f (válaszként erre: 1. - Yasumi-chan)
ápr. 26. 14:25
Progeszteronkrém nem merült fel? Állítólag krém formában nagyon jól hasznosul.
ápr. 26. 11:29

Sziasztok!

A tegnapi napon voltam magán nőgyógyászaton.

Már eléggé tájékozott vagyok a témában, de bővebben rólam:

- 24 éves, nem szült nő vagyok.

- PCOS-est diagnosztizáltak nálam 2018ban, utána sok laborom volt de kb semmi kilengést nem mutattak. Viszont a hízás a mindennapjaim része volt és nem tudtam fogyni, pedig vendéglátásban dolgoztam évekig és sportoltam is.

- Szerencsére az előző és ez évben sikerült a fogyás, de kb már mindent próbáltam hogy ez összejöjjön. 1500kcal diéta és sport mellett sem jutottam semmire ezelőtt, most egy picit beindult a dolog.

- Pajzsmirigy és vércukor vizsgálat oké volt, semmi kilengés.

A doktornő szerint:

- Nem PCOS gyanú, hanem ösztrogén dominancia, amin a Jaydess a progeszteron és a másik hormon segítségével tudna segíteni. SOsem volt még ovulációm és teszteredményként ki is jött az alacsony progeszteron, valószínű sajnos a pajzsmirigyem sem lehet tökéletes..

Bővebb problémák, amiket napi szinten tapasztalok:

- Hulló, száraz haj

- Száraz bőr

- Súlygyarapodás

- Erős menzesz

- Nehéz elalvás esténként (erre szoktam inni citromfüves GymBeames port, ami nagyjából segít is)

- Egy ideig volt nagyon durva székrekedésem is, volt hogy 2-3-4 napig nem tudtam menni wc-re, pedig napi több mint 3 litert szoktam inni..

De főleg sajnos a súly dologgal van problémám.

Legfőbben a combomon és a pocakomon. A derekamból amióta komolyabban végzem a súlyzós edzést és több fehérjét eszem, nagyon szépen elkezdett lemenni, 2 év alatt 5 farmert mérettel kellett kisebb. (46-38)

Jelenleg:

162 cm vagyok és 69-70 kg.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook