Jaydess spirál (beszélgetés)
Természetesen már csak keveset menstruálok, teljesen jó. Ám nagyon keves az a nap,amikor egy csepp maszat sem jön.
Most épp 3 nap patyolattiszta, remélem, hogy így marad 🙏
Levette, mert valóban kifogyott azaz nekem már nem elég a benne lévő hormon.
Egy menstruációt kell várni, hogy tisztuljak, utána rakja fel a következőt.
A felrakásnál a második menstruáció már nagyon rövid volt, utána teljesen meg is szűnt. Úgy emlékszem 3-4 hónap volt, mire megszűnt teljesen, addig össze-vissza pecsételtem.
Hogy vagy azóta,orvosod mit mondott?
Neked mennyi idő volt,amíg megszűnt a vérzésed?
Szia, én úgy döntöttem, hogy 1,5 év után levetetem. Az első évben az esti fájdalmak tompultak, de megmaradtak, a pecsételő vérzés is megmaradt, de ezeket tök jól elviseltem. Minden szuper volt.
Azonban az utóbbi hónapokban megváltozott. Folyamatosan hüvelyszárazsággal, égő érzéssel, ph eltolódással, erős hasi görcsökkel küzdöttem, a menstruációim között 2 hét telt el..a hasam állandóan puffadt, hullott a hajam stb.
Nagyon sajnálom, mert egyébként szerettem ezt a módszert, nagyon kényelmes volt.
2021.februárban rakták fel a Jaydess-t, elvben 2024.februárban kellene cserélni.
Ma elkezdtem vérezni, ami ennyi idő után váratlan, mert teljesen megszűnt a vérzésem vele.
"Kifogyhatott" már, így 4 hónappal a hivatalos 3 év lejárata előtt?
Nagyon megijedtem :(
Belőlem Jaydess előtt volt,hogy 20 perc alatt kijött egy M méretű
mensi kehelynyi vér,a negyed kiló csirkemájra emlékeztető darabokról nem is beszélve.
Most ugyan még menstruálok,néha csöpögök,de egy szerintem most a 4 nap
mensi alatt nem lenne tele a kehely.
Azért az nagyon ritka, hogy erősödjön.
Beszámoló itt is,a Mirenás fórum aktívabb,ott szoktam inkább írni.
Szóval 06.02 óta van fent,a vérezgetésen kívül semmi mellékhatás,mensike is volt még, elenyésző mennyiségű.
Szerdán produkáltam azon tűneteket,amik alapján azt gondoltam,hogy banyek,megint megjön,holott nem kéne neki. És nem! 🙏 3 csepp barna maszat,ezzel el tudok éldegélni.
Sziasztok!
Leírom én is a történetem,hátha valakinek hasznos lehet.
Az első menstruációm óta brutális módon vérzek,sokat is, hosszan is, darabosan is... Sokáig fogamzásgátlót szedtem illetve hüvelygyűrűt használtam ,ezzel próbálták kordában tartani,de nyilván ez csak tüneti kezelés,a valódi problémát nem oldotta meg soha. 2018ban abbahagytam, azóta pokol az életem menstruáció szempontból. Betét + vatta + tampon 1 óra alatt átázott, sokszor nem tudtam elmenni dolgozni,vashiányos vérszegény lettem, na szóval volt itt minden. Kezdtem beleőrülni ebbe az egeszbe, lassan már úgy voltam, hogy inkább pakoljanak ki, de ennek legyen vége!
Egy másik okokból kifolyólag megkapartak, de nem jelentett megoldást, "csak" legalább kiderült a probléma oka: nyálkahártya hiperplázia.
Ennek megoldásaként javasolták a spirált, amit 1 héttel ezelőtt felrakattam, a menstruáció utolsó napján.
Én nem szültem még, úgyhogy maga a felrakás nekem baromi fájdalmas volt. Kicsit nyüszítettem is :D
Aznap este és másnap délelőtt még görcsöltem, néha van egy kis vérezgetés de azon kívül semmi negatívat nem érzek egyelőre.
Próbáltam kitapizni a jelzőszálat, nehezen, de meglett. Párom együttlétkor nem érzi szerencsére.
Kíváncsian várom a továbbiakat, remélem végre tényleg megvan a megoldás az évek óta húzódó életemet megkeserítő panaszra. Ha nem is múlik el teljesen ( pedig bárcsak így lenne), remélem az erős darabos vérzés elkerül...
Szurjoljatok! :)
Nekem 06.02 óta van fent.
Volt talán 4-5 nap,amikor semmi nem jött belőlem. Ezek nem egymás utáni napok voltak, hanem össze vissza. De ami jött,az csak kevés, többnyire barna, tisztasági betétekkel elvoltam.
A mensim megjött pontosan,de sokkal jobb
Normális mennyiség, nincsenek nagy darabok vagy egészen sötét színű. Ezzel azért lehet élni.
Remélem,ez is elmarad hamarosan 🙏🙏
Sziasztok. Megosztom az én tapasztalataim is.
40 felett a nőgyógyászom említette hogy ideje lenne a tabletta helyett más módszert választani.
A jaydess spirált javasolta,mivel nem szültem, hatrahajlo a méhem stb tehát ez jobb lenne nekem mint a mirena mivel kisebb a mérete.
Egy ideig emesztettem a dolgot, végül idén év elején eldöntöttem belevágok.
Február elején helyezte fel..... hát nem hazudok qurvara fájt, igazából miután végzett és felöltöztem éreztem hogy szédülök és hát nem szépítem elájultam....
Kellett idő mire összeszedtem magam és haza tudtunk indulni.
Rögtön meg is ittam egy Flector port. Aznap még fájt a hasam és erőtlen voltam de szerencsére másnap már nem volt semmi gond..
Nem érzem,nem fáj, nem szúr halisten.
Én nem pecsételgettem hosszú hónapokig mint ahogy sokan írják.
Igazából talán két hétig csak.
Kíváncsi voltam hogy áll be a mensim így spirallal.
Márciusban volt és áprilisban is, májusban viszont már nem. De ezt a doki is mondta hogy vkinek spirál mellett elmarad a vérzés.
Kíváncsi leszek hogy akkor ez nálam is így marad e ezek után.
Dióhéjban ennyi.
Ami miatt vacillaltam a spirál dolgon, vagyis jobban mondva hogy a tablettát elhagyjam hogy nagyon féltem a hajhullástól....a tabletta letétele után olvastam hogy hajhullás jelentkezhet....egy ideig örültem hogy nem lett rosszabb de sajnos május óta jobban hullik.
Nem tudom mennyi idő mire rendeződnek a dolgok a hormonok terén,de csak remélni tudom hogy nem sok mert így is katasztrófa a hajam nem még ha hónapokig hullani fog 🥺
Esetleg ezzel kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
Megkaptam én is a Jaydessemet. Még csak kellemetlen sem volt,bár az egyik orvos szórakoztatott közben 🥰
Ma már nem véreztem a felhelyezés előtt,igaz, tegnap előtt 1, tegnap pedig 2 szem Exacylt vettem be,mert kezdett eldurvulni a dolog.
Most felhelyezés óta csak annyit érzek,hogy van bennem valami melegség 😳