Chicconak van sterilizáló folyadéka. Ebből egy keveset öntesz a hideg vízhez (rá van írva mennyit) és fél órára bele dobod a rágókát meg az ilyen műanyag dolgokat cumi stb. Ennyi.
Plüssök mosásával kapcsolatban még annyi,hogy ne tedd magas fordulatú centribe.Jobban megtartja a formáját alacsony fordulaton és nem áll össze annyira a szőr.
Én is 30 fokon mosom a plüssöket, a műanyag játékokat pedig kórházi kézfertőtlenítővel is áttörlöm és utána forró vízzel. Ez főleg akkor jön jól, ha vendégségbe megyünk és egy másik baba/gyerek összetapicskolja és beveszi a szájába azokat a dolgokat amit ő is használ.
Én azokat amiket nem lehet kifőzni chicco hidegsterilizálóba teszem(pl rágókák,csörgők,cumik..minden aminek nem árt,ha vizes lesz).A plüssöket mosózsákban/párnahuzatban 30 fokon,de végleg úgy tűnnek el belőle az élősködők,ha egy éjszakára fagyasztóba vannak téve.Nem lesz bajuk tőle,és tuti nem mászkál a gyerek játékában semmi aminek nem kellene :S
Szia! Én a rágókát elmosogatom, és nagyon bő forró vízzel (csak amit még bírok) leöblítem. Papírtörlővel megtörlöm. Egyszer beletettem a mikros sterilizálóba egyet, megolvadt!
Ki szeretném mosni a kislányom plüssállatait, de nem tudom hány fokon, hogyan kellene, hogy ne menjenek tönkre?!
Valamint rágókákat hogyan tisztítsam? Gondoltam, hogy forró vízben kisterilizálom, de van olyan, aminek nem olyan vastag a fala és valami lötty is van benne, félek, hogy megolvad, kilyukad a forró víztől.