Járt már valaki Szardínia szigetén? (beszélgetés)
ja én a déli részén voltam, lehet az északi felkapottabb, és drágább.
A főképem pont Szardínián készült tavaly :D
én jártam 2szer is! :D
Szerintem semmivel se drágább, mint más olasz hely.
Imáááádom :)
Azert mert az 50-es evekben mar mimden partot beepitettek strandokkal es Szardinia maradt az egyetlen "erintetlen" tengerpart. A legtobb strandra a mai napig cipelheted magaddal az ernyot es nyugagyat mig masholmaz olaszoknal mar komplett felszerelt strandok vannak.
Szerintem ez a natur allapotban hagyott termeszet ami vonzza az embereket oda (habar kezdik mar beepiteni mi denhol de annyira nagy hogy sosem lesz teljesen civilizalt)
Bár, ha belegondolunk Olaszország önmagában is Európa legdrágább országai közé tartozik.
Akkor az ékkövén miért ne lenne drágább minden.
Hát valóban inkább pénzesebb utazók törzshelye.
Amúgy meg nem igazán tudom, hogy miért
Ugyanúgy egyszerű emberek élnek ott is, mint a csizma bármely részén.
Sőt jellemzőbb szerintem a gazdálkodás, a földművelés, az olíva ültetvények, gyümölcsösök, mint az ország más részén.
A sok jacht kikotve nem semmi, mi?;)
Nekik ez csak jacht, masnak meg haznak is beillene...
Szardínia gyönyörű.
Nekem még feltett célom, hogy visszamegyek egyszer. Volt alkalmam eltölteni ott 1 hónapot, de már nagyon régen.
Az biztos, hogy magasabbak az árak, mint általában Olaszországban. Ellenben csodaszép a táj, kedvesek az emberek, bár ez a csizmában is igaz.
Én nem repülővel utaztam,kocsival voltunk. Elmentünk Livornóig, majd onnan hajóval utaztunk tovább. Sassariban kötöttünk ki. Egy éjszaka alatt odaért az a hombár hajó.
Szóval egy csoda volt. Érdemes elmenni Szardíniára.
Draga minden nemcsak a szallas hanem etel ital es shopping is. Voltam 3x es mindannyiszor ugyanaz volt a tapasztalatom:a taj az gyonyoru de mar a repulojegy is 3x annyi mint a normalis belfoldi utak ekkora tavra az olaszoknal, ezen kivul az ettermek szuperek, friss hal, de ez is nagyon draga, atlag vacsi ar, ha halat eszel 250 euro korul/fo (es itt nem a legsikkesebb helyekrol van szo)
Mivel altalaban hiressegek es gazdagok jarnak, a shopping-tema is eleg gaz, az olasz arakhoz kepest a ruhak (markasak) is kb 30%-al tobbe kerulnek mint a nagyvarosokban
De a tenger ott a legszebb az igaz, ezt a szardiniaiak is tudjak es jol meg is fizettetik:)
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki Vir szigeten(Horváto.) esetleg a Zoli (Kocsis Zoltán) apartmanban?
- Járt már valaki Rab szigetén?
- Volt már valaki Föhr szigetén? Minden infó érdekel! Az idei úti célom.
- Horvátország_Brac Szigeten volt már valaki?Mik a tapasztalatok?
- Ki járt már a Pag-szigeten (Horvátország), és Sidari-ban (Görögország)? Tapasztalatok?
- Nyaralt valaki közületek Vir szigeten Horvátországban?