Japánból mit érdemes hozni? (tudásbázis)
most kérek akkor ötletet, hogy Tokióban mi az amit nem szabad kihagyni. 3 és fél napot leszünk ott.Ebből 2 napra van program. 1.Fuji-Hakone-Izu. 2.Nikko,Toshogu shrine,Kegon waterfall.
Két tokiói ismerősünk mondta, hogy bemutatja nekünk a várost a 3. napon, de kérdezték, hogy van-e valami, amit meg szeretnénk nézni.öTLET?
javasolnám - meglehet már túl vagy rajta - a japán nagykövetség honlapát megkeresni, a praktikus tudnivalóktól a hivatalos információkig mindent megtalálsz..
:)
erőforrásra már nem emlékszem, de az internet adta információs tömeg átsegít a nehézségeken...
repülőn özön kaját és szórakoztatást kapsz majd, az út rettenet hosszú,de a bécsi tranzitban is van kaja, ne csomagolj, decisnél nagyobb palackot elkobozzák..olvasnivaló legyen nálad,rágó, rágcsa, egy-két szendvics, csokika.... egy könnyű pulcsi, és javasolnék k o m p r e s s z i ó s harisnyát, vagy zoknit venni, lábdagadás, lábfájás, trombózis elkerülése miatt!!!!!
a shinkanzen fantasztikus élmény, előszedtem a képeim a fórummozgás miatt, isteni volt...pöccre pontosan érkezik és suhan luxuskényelemnben.. csodás, nem a MÁV.Hogy a vonaton van-e ellátás, nem emlékszem, alig 4 órát utaztunk rajta, büfé biztosan adott..
Köszi mindenkinek az ötleteket.
Bécsi átszálással Tokyo, majd sinkanzennel és lmt expr. Matsuyamáig az odaút. Nem lesz rövid. Nem tudom, hogy a vonaton, repülőn kapunk-e kaját, esetleg csomagoljon is az ember?
Ott milyen erőforrások vannak? úgy értem normál konektor...tudom-e tölteni a dolgaimat?
nem engednek, nem engednek...ügyes magyar lány vagy te...százszorosan körbeteker, becsomagol a bőröndben, senki meg sem látja:)
Készülj arra, a standard lakásméretek aprókék, célszerűek, a sok munka mellett a minimáűlis otthonlétre tervezve...nagyon birka emberek, szolgalelkűek robotszerűek, a vendéglért, ha magyar odaleznek, a szomszédok a csodádra fognak járni sokáig..csupa jó dolgot vettél, és ahogy javasoltam főzz majd nekik valami magyar kaját,imádni fogják..nálunk a marhapörkölt, a parikáskrumpli nokedlivel,uborkasalátával, a gulyásleves volt a sztármenü..az éttremek csodásak, a színházak fantasztikusak, minden szép éás finom, gyors és prevcíz, és ajj csodás!
Az Utitársnak nagyo jók az7 utikönyvei, készülj fel alaposan, és élvezd minden pillanatát az utazásnak...milyen útvonalo mentek?
csodás lesz.. a szád tárva marad sokáig, kell majd erő ami segít becsukni...a család amennyiben tradicionálisan japán, okoz majd érdekes pillanatokat, ha nincs amerikanizálódva, mint a nagyvárosi többség,akkor dívik a tatamin alvás, a pálcikás étkezés, az asztalnál puki-böfi-orrcsula, amit csak akarsz, olyan sorrendben, ahogy az étkezés menete is...egy kis desszert, egy kis leves szürcsi, majd egy kis rizs, hús, ahogy sikerül, közben egy rettenet nagy puki:)
Családnál fürdésre / a családi medencét előbb a vendégnek adják, de előtte a medence szélén le kell szappanoznod és dörzsölnöd magad, utána merülhetsz /vigyázz, a wc érdekes, lábat veszélyben, papucs mindenhova, ahogy a vendéglátó kísérete is mindenhova..
Kyoto a shinto vallás szentélye, ott biztosan beavatnak, zenné ütnek, Tokio a nyüzsgés, a technika világa, már most irigy vagyok rád!!!
Ps: a japánok imádják a mgyarokat, a zenei kultúránkat, Kodályt, a néptáncot, ajándékba ilyesmit végy, esteleg szakácskönyvet, s ha sor kerül rá, a csládnál főzz nekik egy jó paprikáskrumplit...örök híveid maradnak:)
Itt vigyorgok magamban, miket gondolhattok rólam a mocsimmal. :D :D :D Nyilván az ember az élményeit, emlékeket, újdonságot, kellemes látványt, érzéseket hazahozza. A mocsi ugrott be elsőre, mert tényleg nagyon ízlett, nem ragacs édes, mint a nyugati sütik, ráadásul épp ennék valami finomat, de nem tudom, mit, így Japánról ez jutott eszembe amit hozni lehet. Fizikálisan. Az emlékeket úgyis hozza magával, azt nem kell becsomagolni, nem lehet "elfelejteni venni". :)
Amúgy én nem voltam Japánban, de Hong Kong-ban igen és ott volt sok igazi japán étterem, üzlet, nem úgy, mint más nyugati országokban, ahol a japán kaja többnyire európai alapanyok japánosítása. Ja, meg hát van egy japán barátnőm, aki Moszkvában volt csoporttársam, tőle sokat kaptam Japánból. Már amit lehet kapni úgy, hogy nem vagy ott. :)
Azért én még ez után a kis magyarázatom után is azt mondom, a mocsi megér egy misét. ;) Meg a fincsi rizses édes-sós keksz féleségek is. :P
Egy életre szóló emléket, többit úgyis elveszik tőled, vagy itt hagyod.
Nagyon sajnálom, hogy nem azt kérdezted, hogy mit lehet megnézni, hová hogy lehet eljutni.
Szomorú, tudom most meg fogsz rám haragudni, de ez az igazság.
További ajánlott fórumok:
- Milyen (emlék)tárgyat érdemes hozni Londonból? Vagy: mit érdemesebb ott megvenni egyáltalán?
- Mit érdemes hozni Romániából(Erdély, Bukarest)?
- Egy párkapcsolatban mennyi idő után érdemes felhozni a gyermekvállalás témáját?
- Dániai útról mit érdemes hozni?
- Mit érdemes Csehországból hozni?
- Nem olyan régen kaptunk japánból egy "green tea CASTELLA"-t. Nincs hozzá semmilyen leírás és nem tudom elkészíteni. Tud valaki segíteni?