Jack Daniel's szósz - házilag (beszélgetés)
Enéh1.
Kipróbálom én is. :)
Köszönjük a segítséget.
2 nagy fej főzőhagyma vagy vöröshagyma - lehetőleg friss, édeskés, nem nagyon erős
15 dkg barnacukor
worchester szósz
tabasco szósz
vörösborecet
1 dl nagyon sűrű marhahús alaplé vagy 3 leveskocka (lehetőleg bio)
5 cl Jack Daniels whisky
5 cl víz
1. A hagymát vágd finomra. Egy közepes edényben vagy serpenyőben olvaszd meg a vízzel felöntött barnacukrot, majd dobd rá a hagymát. Pár percig forrald, majd add hozzá a többi hozzávalót. Vedd lejjebb a lángot, és forrald kb. 10 percig, míg kissé besűrűsödik, a hagyma pedig kezd szétfőni. Én úgy szeretem, ha nem sima, hanem a hagymadarabok benne vannak, de le lehet simázni botmixerrel. Szedd szószos tálba, illetve a maradékot csavaros üvegbe. Hűtőszekrényben hetekig eláll. Grillezett húsok mellé, vagy hamburger önteteként tálald.
INGREDIENTS:
1/3 cup diced red onions
1/4 teaspoon crushed garlic
1/2 cup water
1/2 cup dark brown sugar
1/3 cup teriyaki sauce
1/3 cup white grape juice
1/2 cup Jack Daniel's
1/2 teaspoon Tabasco sauce
***Cornstarch Slurry***
3 teaspoons cornstarch
3 teaspoons water
PREPARATION:
Mix the above ingredients together except the cornstarch slurry and simmer gently for 35 minutes. Combine the cornstarch and water until smooth. Slowly add the cornstarch slurry stirring constantly until the correct consistency is reached.
COOK'S NOTES:
This sauce is very tasty and I think it's a pretty good clone but welcome feedback so we can make it even better!!!
NUTRITION:
22 calories, 0 grams fat, 4 grams carbohydrates, 0 grams protein per tablespoon. This recipe is low in sodium. This recipe is low in fat.
Show full nutritional data (including Weight Watcher's Points ®, cholesterol, sodium, vitamins, and diabetic exchanges)
Szia!
Angolul megvan! úgy is jó?
Ez engem is érdekel.
Tényleg nagyon finom. :)
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Múlt héten ettem csirkét (T.G.I. Fridaysban) Jack Daniels szósszal, és azóta megőrülök érte, de olyan drágának találom (2,5 dl 2500 ft,-tól kezdődik). Megpróbáltam elolvasni az összetevőket, de nem tudtam megjegyezni, magyarul nem is találtam leírást...
Nam tudtok egy olyan receptet, ami a legjobban hasonlítana rá? Próbáltam neten is rákeresni, de semmilyen receptet nem találtam erre a szószra.
További ajánlott fórumok:
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Csoki házilag
- Takarítószerek házilag.
- Hogyan lehet házilag megnézni, hogy a hálószobában hol megy a vízér? Csak pozitív ötleteket várok!
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?