Ismertek tisztességes használtcikk kereskedőt Budapesten? (tudásbázis kérdés)
Egy hete próbálkozom, akiket felhívtam azoknak semmi pénzért nem kell olyasmi ami nem legalább 100 éves!! A bútort elajándékoztam, legalább örömet tudtam szerezni egy szegény családnak.
A kristályokat eltettem jobb időkre. Az egyik kereskedő azt mondta talán 10 ezer forintot tud adni az összesért. Kb.30 darab kisebb-nagyobb váza, hamutál stb.Akkor inkább maradjon, majd ajándékba jó lesz, ha kell valahova menni.
Ha én lennék ebben a helyzetben, az antik pl. Zsolnay stb. dolgokat "megpályáztatnám", mégpedig úgy, hogy minimum 3 egymástól független, de megbízható műkereskedőt hívnék ki, hogy adjon árajánlatot.(természetesen olyat, aki nem kér kiszállási díjat!!!!)
Persze, mindegyiknek azt mondanám, hogy a másik többet ígért... ...így képet kapnál a lehetséges vételi árakról, sőt feljebb is tudnád srófolni az eladás összegét, ha az valóban antik.
A szocreál dolgokat pedig, próbáld "retro" néven értékesíteni, mert ez most oly trendi (brrr:((( ) és így jobban járhatsz! :-)
Régebben a postaládánkba voltak bedobva mini szórólapok, és amíg nem volt ilyen zsákszámra elterjedt, addig meg is néztem, talán Szécsi vagy Szécsy Anita(???) sokszor szórólapozott..., de nézz utána a neten is!
Aukciós házat el lehet felejteni
Ott csak komoly értékekkel foglalkoznak
Anno amikr bevezették a feltöltési díjat az emlitett aukciós oldalon, otthagytam. "Nehogy már pofátlanok legyenek"
Más oldalra mentem
A másik oldalon évek alatt eladtam 20 valami, aztán visszamentem a régi nagy oldalra
600 körüli biznicelésem van
Tehát mégis csak az a legjobb magyar
Haláleset után üritettem már pár lakást, szomorú helyzet
de
meg kell tartani ami emlék, pár ezerért, körbenézés után, eladni ami eladható, a butorokat meg vigyék el 1Ft-ért
Ma már nincs lomtalanitás mindenhol, egy 8m3 konténer erős 40ezerFt, tehát ráfizetés lenne
Toprestaurált '800-as évek beli bútorokat évekig árultam mire elvittek valamit is
SZocreál bútorral tele a net
Tessék eladni a bútorokat amennyiért viszik
Semmi böl nem áll regisztrálni a "legnagyobb magyar " aukciós oldalon
Bankszámlárol átutalni 100Ft-ot, ezzel ellenőriznek le és mehet az adásvétel
A 25 éves bútor még nem számít antiknak.
Amik most mennek abból a korszakból, az a koloniál és félkoloniál típusú szekrénysorok, vagy bútorelemek. Azok még jó anyagból vannak, ha eredetiek. De még akkor sem számíthatsz gyors eladásra, csak ha az ár alá mész. Gondosan nézz utána mennyiért cserélnek gazdát ezek a holmik mapaság!
Többet tudtam volna segíteni, ha van fotó róluk!
Sajnos a bútorok nem , csak jó minőségű, kb.25 éves darabok.(szekrénysor, kanapé, fotelek asztal)
Mama nagyon vigyázott rá, tudjátok a "tisztaszobában" volt.Azt hiszem tényleg lefényképezem és felteszem a netre.
Ezért kell fényképet csinálni. Utána, ha van rá érdeklődő, meg kell beszélni egy személyes találkozót a vevőjelölttel egy olyan helyen, ahol közel van még az otthonod, de nem a kapud eleje. És ha ott az illető nem szimpatikus, még mindig meg lehet azt tenni, hogy nem megy oda az ember hozzá, hanem csak továbbsétál, vagy ilyesmi.
Nagyon kell vigyázni!
Mindenki így kezdi, de hamar bele lehet jönni.
Nem tudom mennyi cuccod van, de egyszerre csak 1-et tegyél fel. Ha van van egy kis időd, anyagilag így jösz ki a legjobban.
A vatera nem jó, fizetős, és nehézkes. Kissé elszálltak maguktól az utóbbi években.
Az apród, vagy a jófogás jobbak. Nem kell fizetned, de a pontos szabályokat még nem ismerem, én is előtte állok az eladásoknak.
Előbb utána kell nézni a neten, mit miért kínálnak. Az is jó, ha bejárod Bp antikbútor kereskedőit, és megnézed, hogy a hasonló bútorokat ől mennyiért adják. Ezeket nyugodtan írogasd össze, ilyesmiért nem zavarhatnak ki.
Előbb határozdd meg, melyik korból származikk az antikvitás.
A porcelánok alján sok az infó, az könnyű. A bútoroknak is utána tudsz nézni a neten.
Hol szoktátok értékesíteni, a vaterán?
Mert nekem is van, de soha életemben nem csináltam még ilyet.
Azt hiszem egy tisztességes sincsen!!! Elnézést a kivételtől, ha van!
Én a neten szoktam utána nézni, mi mennyit ér, és utána érdemes a neten értékesíteni egyesével. Sajnos én eddig csak pofátlan használtcikk kereskedővel találoztam, aki az eladási ár tizedéért vásárol.