Irigylem, csodálom, aki tud rajzolni, én is kreatívkodok de... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Miért pont a rajzolást és kreatívkodást irigyled?
Én tudok rajzolni és elég ügyes vagyok kreatívkodásban is.
Rengeteg dolgot készítek, főleg karácsonyra. Tudok varrni is( ezt tanultam), kötni, horgolni és még sorolhatnám, de pl. a zenei hallásom kriminális, az éneklést már nem is említem:DDDD
Sok sportban is jó vagyok, azaz némelyikben. Simán felmászok a kötélre és a rúdra, régen ment függeszkedve is, jó rövidtáv futó vagyok, stb., de a csajos sportokhoz meg trampli. Képtelen vagyok kecsesen végig menni a gerendán vagy kecses lenni talajtornán:DDDD
De ennek ellenére senkitől nem irigylem a képességeit. Megcsodálom őket, mert hihetetlennek tartom, hogy valaki olyat is tud, de közben meg tudom, hogy én másban vagyok jó.
Ha valamihez érteni akarok, akkor igyekszem kiművelni magam. Most épp a kertészkedés, amit próbálgatok. A családom rácsodálkozik, hogy minden növényt felismerek, tudom, hogy kell gondozni, stb., aminek a titka az, hogy utána olvasok, kipróbálom, csinálom.
A rajz is ilyen. Nem nehéz jól rajzolni, csak sokat kell gyakorolni és kell hozzá a fantázia.
A barátnőm pl. nagyon jól tud rajzolni, azaz másolni. Simán lemásol mindent, amit elétesznek, de magától képtelen egy pálcika embert is rajzolni, mert nincs meg hozzá a fantáziája;)
Hasonlóan éreztem. Aztán egy felnőttképzésen szerencsém volt: a rajztanárunk - aki amúgy általános iskolában tanít - valami csodálatos módon felébresztette bennünk a művészt. Olyan csodaszép rajzok, festmények kerültek ki a kezünk alól, hogy a mai napig sem hiszem el: mi alkottuk.
Ennyi kell: egy kis szerencse. :) (Bár egyeneset húzni még ma is kihívás. :D)
Nem is kell tudni egyenes vonalat húzni. Hacsaknem mértani testeket rajzolsz.
A természetben szerintem nem léteznek egyenes vonalak.
Szabad kézzel nem is kell tudni egyenes vonalat húzni, erre vannak a segédeszközök...
Ne ostorozd magad, a kreatívkodás mindenki számara adott, tehetségtől függetlenül...Csináld és élvezd!
További ajánlott fórumok:
- Gyermekszoba díszítése! Kreatívkodjunk együtt! Segítsünk egymásnak!
- Akik kreatívkodnak vagy szeretnének és megmutatnák műveiket :)
- Bébiételes üvegek hasznosítása költséges kreatívkodás nélkül
- Ékszerkészítők, kreatívkodók! Nektek milyen ragasztó vált be leginkább?
- Tudnátok nekem olyan videót ajánlani, amiben bemutatják, hogyan kerül a villanykörtébe a virág? (otthoni kreatívkodás)
- Grafikus kismamit keresek egy kis kreatívkodáshoz...