Inzulin használata mellett mivel lehet fogyni? (beszélgetés)
Lehet egyébként,hogy:
1.gőze nincs a dolog súlyáról(nektek nem hisz,vagy majd csak sokadikra,ne add fel)
2.valami nagy-nagy feladatnak látja.(pedig pár hónap alatt bele lehet rázódni,nem is ez a nehezebbik része)
Talán,ha kész,könnyen érthető információkat kapna újra és újra,akkor üres perceiben majd csak visszacseng a fülébe és történik valami változás.
Sajnálom nagyon,nehéz lehet.Konkrét kérdésekre egyébként könnyebb válaszolni.Ha most veszem a fórumkérdést:
"Inzulin használata mellett mivel lehet fogyni?"
Akkor arra az első logikus válasz,hogy:dietetikussal.
De ha nincs,akkor alap lenne,hogy betartja az előírt diétát/étrendet(jobb híján),már azzal is menne le a súlyából.De legalább neten egy dietetikust érdemes lenne találni.Vagy...Szerintem,ha felhívod bármelyik dietetikai tanszéket,ott is kapsz segítséget.Vagy küldesz emailt.A Semmelweis Egyetemé például nagyon jó,kíváló tudománydoktor dietetikusokat találhatsz ott.
Köszönöm a válaszod.:)
A súlyod változásának mértéke lenne érdekes.Nem is annyira felém,mint inkább a dietetikus felé(ha őt hamarabb el tudod érni),ha jeleznéd.Érdemes lenne kibogozni,picit utánanézni esetlegesen más oknak is.Érdemes lenne.
Szia Barátnőm! Te mindent megteszel, én is ilyen voltam, pedig az anyósom én se csiptem.
Lacinak segíts, mert ő is nagyon jó ember, melletted állt amikor kellett.
Majd küldöm a táblázatot, amit a dokitól kaptam.
Ma már több tudás van . mint 20-25 éve , sokkal jobbak az esélyek , csak a betegnek akarni kell :)
Vannak nagy tudású orvosok és a nővérek -/ dietetikusok /- , akik étkezési és életmód beli tanácsokat adnak :))
Én, nappal a humalogot adom, 18, 16,14E.
Este lantus 44E.
Amióta ezeket kapom, azóta nem tudok fogyni, sőt, emelkedik a súlyom!Mellette, még, meforalt is kapok 2x 1000mg, és 1x 500mg.
Régebben a humulin R, és este a humulin N mellett, még símán fogytam is!Én járok dietetikus tanácsadásra, és be is tartom, de mégis hízom! az orvos telefonon mondta, mennyit emeljek rajta, de nem könnyű bejutni hozzá, annyi a cukros.Legalább 2 hónap várólista van!
Hát sajnálom.:(
Remélem,hogy azért egyszer csak magához tér,mert igen,sajnos a doki jól mondta.
Azért jó,hogy ilyen törődő vagy.
Nagyon jó könyveket lehet kapni e témában, ami tartalmazza a szénhidráttáblázatot is, étrendeket
a címe: Mit egyen a cukorbeteg?
A cukorbetegség egy állandó figyelmet, fegyelmet kíván, hígyjétek el nem az a legrosszabb benne, hogy naponta 4-szer szúrni kell. Fogyni pedig nagyon nehéz, de nem lehetetlen, sajnos az inzulin is hizlal.
Arra még nem gondoltatok,hogy a doktor se megfelelő neki?Ilyen hozzáállással,és stilussal,ahogy anyósoddal viselkednek,nem csoda,ha ő se nagyon veszi komolyan az egészet.
Mert mit hall egyfolytában?Hogy kövér.És nem csak a doktortól,de a családjától is.
Az tény,hogy ez a súly nem segit a gyógyulásán.De ha tényleg komolyan gondoljátok,hogy segiteni szeretnétek rajta,akkor vagy egy jó belgyógyászt,vagy egy jó dietetikust,vagy mindkettőt kellene keresnetek.
Elég baj,hogy zsibbadt az oldala.Agyi történés is előfordulhat.Szomorú,hogy a doktor egy kézlegyintéssel elintézte,és a súlyára fogta.
Nemrégiben történt meg velem: iszik? - Nem. Dohányzik? - Nem. - Eszik zsírosat? - Nem.
Fogyaszt alkoholt rendszeresen? - Nem.
Akkor mitől tiltsam el????????????
Jajj.Csak sóhajtozok itt...:(
Ő nem aggódik,hogy mi van vele?
Az étrend fontos útmutató,de ha nem érti valaki,hogy miért néz úgy ki,ahogy,akkor megette a kutya az egészet.
"És amikor bekerül rosszul léttel néznek sanjálkozva, a férjemre,hogy nem tehetnek semmit mert fogynia kéne."
Szép,hogy presszúrázzák anyósodat,de az még szebb lenne,ha rendes oktatást kapna.Ha -és gondolom igen- anyagcserekisiklása van ilyenkor,akkor egyértelmű,hogy nem úgy eszik,ahogy kéne.De ez előfordul olyanoknál is,akik nem túlsúlyosak.Sajnos anyósod problémája összetett,a fogyás szükséges és fontos lenne,de nem elég.Viszont ha neki feltett szándéka a kérdéssel nem foglalkozni,akkor sajnos csak bajt hoz a fejére.
További ajánlott fórumok:
- Hány évet bírnak ki a zsákos porszívók átlagos használat mellett?
- Szerintetek melyik a leghatékonyabb Rubint Réka DVD? Megfelelő étkezés és rendszeres használat mellett?
- Hol találok LG MG-553MD típusú mikróhoz magyar nyelvű használati útmutatót? Használtan vettem és nem volt mellette
- Hüvelygomba esetén az ajánlott krém + kúp használata mellett szabad intim mosót használni zuhanyozáskor vagy csak tiszta vizet?
- Retinolos szérum használata mellett szerintetek nem okoz gondot az önbarnító használata?
- Relax & Tone, csak zsírégető krém használatával lehet fogyni?