Intimkehely tapasztalatok (beszélgetés)
Tetszett a koncepció, hogy hosszabb távon olcsóbb megoldás, mint a tampon vagy a betét. Mindkét eszköznek van jó és rossz oldala. Nemrég vettem a Dm drogériából t.o.c. nevű, M méretű kelyhet. Előző hónapban 2x próbálkoztam vele, de egyrészt úgy éreztem, mintha a húgyhólyagom fájna tőle és nyomná, ill. alig tudtam kiszedni magamból 😨 olyan érzésem volt, mintha a petefészkeimet kiszippantaná kivételkor...egyáltalán nem éreztem kényelmesnek.
Ma újra kipróbáltam és lehet az volt a probléma, hogy túl mélyre raktam, vagy nem tudom. De most nem érzem kényelmetlennek. Csak szokatlan kicsit, lehet csak maga a gondolat miatt 😄
Évekig szemezten vele mire rászántam magam. Nagyon sokáig úgy voltam vele, hogy undorító az egész koncepció és nehéz lehet a használata. Aztán végül egy hosszabb utazás miatt próbáltam ki.
Így két év használat után az a véleményem, hogy a véres tampon/betét összecsomagolása pont ugyanannyira undorító, mint a kehely öblítése. A legnagyobb különbség annyi, hogy a kehelyhez ajánlott, hogy legyen nálad egy kis palackos víz, nedves kendő amivel eltudod diszkréten mosni a nyilvános WC-ben is.
Nekem az első 1-2 nap erősebb a vérzés, amit még a nagyobb tamponnal is 2-3 óránként cserélni kellett. A kehely ezzel szemben kibír 6-8 órát is. (+ a kehelynél sose tapasztaltam szivárgást)
A felhelyezéssel nekem már első alkalommal sem volt problémám, ellenben a kiszedéssel még néha most is meggyűlik a bajom.
Nekem most két fajta kehely van. Az egyik egy drágább "márkásabb" a másik pedig egy szimpla drogériákban kapható. Én nem vettem észre különbséget... Mindkettő orvosi szilikon és bevizsgált.
Kedves tagok!
Kíváncsi lennék saját tapasztalatokra, véleményekre az intim kehellyel kapcsolatban. Bár mindenkinek más típus/méret a jó, mennyire tudtatok "átállni" a betét,-és tamponhasználat után? Valóban kifizetődő hosszútávon?
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Ex-candidások tapasztalatai
- Helyesen felhelyezett intimkehellyel lehet a tengerben fürdeni? Nem szivárog?