Internetmegosztás routerrel. Van valakinek tapasztalata róla? (tudásbázis)
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni!
ADSL internetem van és laptopról netezek!
Szeretnék venni egy routert de nem tudom milyent vegyek! Nekem megfelene használt is annyit nem szeretnék rá költeni!
Ha valaki ért hozzá megnézné ezt nekem hogy nekem ez jó lenne e??
Nekem is routerrel megy a netem mert igy ket geprol lehet netezni. De ettol nem lassul a net...
Nalam a modem fo kabeljet bedugtam a routerbe aztan lehet onnan 4 gepet csatlakoztatni. De nekunk csak kettot kellett kabelok segisegevel...es mar ment is a net ket helyen..:) Azonos gyorsasaggal...semmit nem telepitettem semere...ezek utan bedugtam a routert es a modemot is es ennyi is..:) Es ha majd oda jutunk es lesz kabel nelkuli net is ..:) ezen a reszen is a varosnak akkor befogja a kabel nelkuli netet is..:) csepett dragabb volt de dupla funkcios...
És ilyen wifit hol lehet szerezni?
Laptopban van wifiszabvány, de hozzá se tudok szagolni..:O
Azt tudom,hogy az egyetemen is ilyen rendszer működik.
Nálunk 4 gép fut routerről.
A wifi-t ajánlanám. Le lehet jelszóval védeni, így csak az tudja használni, akinek megadod. Nem kell kábelezéssel szenvedni, sokkal egyszerűbb, de költségesebb. Pl. ha laptop van a háznál, sokkal kényelmesebb, ott netezel, ahol akarsz.
Internetszolgáltató nem leszek, mert én is másét használnám ennek a segítségével. :)
Azt hiszem mindenképp a vezeték nélküli változat kellene, mert 2 szoba van a gépek közt és nem akarunk a vezetékben botladozni mindenhol.
A router beállítása elég bonyolult dolog. Függ attól, hogy milyen internetre csatlakozol, de szinte biztosan be kell lépned a router beállító felületére. Nem árt ehhez a művelethez egy hozzáértő ember.
A vezeték nélkülit nem ajánlom, amennyiben nincsen rá feltétlen szükség. Ha csak nem akarsz a környék internetszolgáltatója lenni a saját rovásodra... Hiába állítják be rendesen, bármenyik titkosítás pár óra alatt feltörhető.
Sok szolgáltatótól lehet kérni routert is internet bekötéskor, ekkor ők elvégzik a telepítést is, de erre érdemes az adott szolgáltatónál rákérdezni.
A számítógéphez való csatlakozás XP-től kezdve automatikus, vagy legalábbis 1-2 kattintással megoldható...
És ami a legfontosabb ÉRDEMES használni routert, mert a beépített tűzfala nagyon sok kellemetlen meglepetéstől (vírustól, adatlopástól, stb) megkímélheti az embert..
Szia
Az érdekelne, hogy kell-e valamilyen kábel hozzá vagy vezeték nélkül működik?
Ha belépsz a böngészőbe rögtön ott a net? Hallottam olyat hogy fel kell telepíteni hozzá egy programot.
További ajánlott fórumok:
- Valakinek van AbTronic X2 vagy régi AbTronic öve? Tapasztalatok róla?
- Van valakinek T-home-os digitális elosztója? Laptopot szeretnék csatlakoztatni routerrel
- A falu vagy város, ahol internetmentes....
- Gyors segítséget szeretnék kérni routerrel kapcsolatban
- Ha 2laptopnál routerrel jön létre internetes kapcs., belelátni egymás gépébe, v.csak a megosztási mappába, mint a hálózatra kötött gépeknél?
- Mit vell vennem, hogy egy USB-s internetmodemet meg tudjak osztani wifi-n?