Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség) (beszélgetés)
Csak a leszidásig.. :D Mivel még nincs beutalóm. A háziorvostól vagy a nőgyógyászomtól fogok kérni, csak ők eddig nem erősítették meg, hogy ez az alacsony cukor is probléma lenne.
Amúgy el tudok vonatkoztatni tőle, hogy kedves-e a professzor asszony vagy sem, csak a baba legyen jól, ebben segítsen, ez az egy a fontos! :)
Nem dr. Baranyai Éva? Már felhívtam telefonon, hogy kérjek időpontot, de nem volt túl kedves velem. :( Azt mondta, hogy amíg nincs cukorterhelés eredményem, addig nem tud velem mit kezdeni, és ne diagnosztizáljam magam.. Azért is leszidott, hogy itthon minek mérem a vércukromat, pedig azt hittem, hogy ez jó, mert ad nekik valami képet, ha naplót is vezetek mellé. Pedig tőle vártam, hogy esetleg segít, területileg is hozzá tartozom.
A háziorvosnak és a nőgyógyásznak is szóltam, de csak annyit mondtak, hogy ne egyek sok cukrot. Most teljes kiörlésű kenyeret reggeliztem 2 dl narancslével (lehet, hogy utóbbi hiba volt) 1 óra múlva mértem, tök jó 4.6., majd rá egy órára éreztem, hogy szédülök, 2.8. :( Sajnos az alacsony cukorra mindenki azt mondja, hogy nem baj, pedig ilyenkor nem érzem jól magam.
És ilyenkor sajnos nem tudok mást tenni, mint bekapok 1-2 szőlőcukrot, mert ez már annyira lent van, hogy mire a lassú felszívódású hatni kezd... De próbálok átállni és tényleg nem eszem direktbe se csokit, se cukrot, eszem a Korpovitet, meg magokat, kevés gyümölcsöt, teljes kiörlésű péksüteményt. A gyümölcslevet is azért vettem, hogy felhúzza, amikor ilyen lent van.
De nagyon aranyosak vagytok, hogy írjátok a jó tanácsokat, köszönöm! Nem tudom, mit tudnék tenni még, hogy jobb legyen így hirtelen...
Szia!
Nekem inzulinrezisztenciám van. Nekünk IR-eseknek negyedévente lehet csak terhelést csináltatni, mert megterheli a szervezetet. Kismamáknál lehet, ez máshogy van. A cukorértékeid elég alacsonyak szerintem. 3 pontos inzulin- és cukorterhelésre gondolsz? Arra gondolok, hogy 0, 60, 120 perces? Miért kellett abbahagynod a diétát? Elvileg attól nem lehet bajod. Milyen diétát írtak elő?
Sziasztok!
22. hetes kismama vagyok. Voltam terheléses cukor vizsgálaton, de sajnos csak az első 60 perc lett értékelhető. (4.4-ről ment 9.9.re)így meg kell ismételni, de ez még pár hét. Mivel először azt mondták, diétázzak és mérjem, elkezdtem, de mindig nagyon alacsony értékek jöttek ki, evés előtt 2.7-3.3, de néha evés után sem ment fel 4.0.-ig! Gyorsan abba is kellett hagynom a diétát, most normálisan eszem, fel is szalad normál értékre evés után egy órával (5 körül)l, majd megint zuhanórepülésbe kezd (vissza 3.-ra).
4 éve volt egy cukorterheléses vizsgálatom, ahol ez jött ki: 3.7. - 4.8. - 4.3 - 3.6. az utolsó haemolysis miatt nem értékelhető. Most tervezek elmenni egy inzulinrezisztencia vizsgálatra. A diabetológus sajnos szóba sem áll velem a teljes cukorterhelés nélkül így addig küzdök ezzel a hullámzó cukorra. Nyilván eddig is így volt, csak nem tudtam... Közben féltem a babát, nehogy baja legyen a nagy ingadozástól. Van valakinek bármi tapasztalata, tanácsa a témában? Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség
- Terhesség alatt is inzulinrezisztencia