Influenza elleni oltás -fészekvédelem (beszélgetés)
Csak nyugalom, és ne stresszelj, és akkor lesz :) És ne félj se a cumitól, se a tápszertől, azok sem ördögtől valók, nálunk végül úgy alakult, hogy az egy hetes kórház végére már egy csepp tejem se volt, nemhogy annyi, amennyi a leánykámnak kellett volna. Ő egyébként eleve nagy súllyal, 4650-nel született, és már 2 hetesen a kórházban nem volt neki elég egy étkezésre 100 ml tápszer, szóval nem is csoda, hogy nem nagyon lakott jól belőlem...
Visszatérve a tápszerhez, gyönyörű, egészséges gyerek lett belőle így is, a nagy születési súly dacára egyáltalán nem duci, sőt inkább hosszú, mint kerek :) Szóval attól se félj, bár nyilván a legjobb az anyatej...
Jajj, könyörgöm, hagyd már békén, ő aggódós, te meg nem, nem kell ezen ennyit agonizálni!
Én nem voltam aggódós egészen addig, amíg a babám 2 hetesen nem került kórházba magas lázzal, valami vírussal. De meg ne ijedj, fórumnyitó, nem volt elég tejem, így eleve gyengébb volt szegénykém, és egy hét múlva már kutya baja sem volt. Minket viszont megtanított arra, hogy igenis nagyon kell vigyázni, mert egy kisbaba gyenge és törékeny.
Az én lányom is novemberi, mi nem csak az influenzától, hanem minden létező betegségtől rettegtünk a kezdetek miatt :) Tulajdonképp nem kellett sok óvintézkedés: mi csak sétálni vittük, vendégségbe nem nagyon mentünk vele, aki látni akarta őt vagy minket, eljött hozzánk. Szigorúan mindenki lelkére kötöttük, hogy betegen ne jöjjön, még akkor se, ha csak a torka kapar egy kicsit, és szerencsére be is tartották. Aki meg jött, azt a cipője levétele után azonnal a fürdőbe irányítottuk, ott Claraseptes kézmosás, utána lehetett csak a babához hozzányúlni :) És persze mi is alaposan kezet mostunk amikor megjöttünk valahonnan mindig, de egyébként is sokszor (azért eléggé kikezdi a kezet ez a kézmosó, szóval csak óvatosan). Ja, meg a váltóruha: anyukám tanár, egy iskolában van vírus elég, neki például váltóruhája volt nálunk, és csak abban babázott, de mi is átöltöztünk azonnal, ha hazajöttünk.
Sokan hülyének néztek minket emiatt, de tudjátok inkább ez, mint még egy hét a Heim Pálban. Tavasszal, amikor már elmúlt fél éves, lassan feloldottuk az embargót, ma már ha akarnám se tudnám megóvni őt a baciktól, mászik a kertben, lapolgatja a kutyákat, sokszor olyan koszos a keze, hogy csak na, de nem rohangálok utána fertőtlenítővel, rég nincs már itthon :D De az elején nem árt az óvatosság, és azért nem nagy kérések/óvintézkedések ezek...
Ne engedd be őket!!!!!!!! Majd behurcolja a védőnő,akit muszáj beengedned,és elötte lehet,hogy kezet fogott egy influssal,és nem jön le minden baci a kezéről! Vagy lappang benne,de nem tud róla,és azt hazudja,beoltatta magát,holott nem is!
Nem tudom! Komolyan,én is féltetem őket,mint egy anyatigris,de ennyire nem pánikoltam! Hála Istennek,makk egészségesek,és soha nem voltak oltva!
És lesz olyan is,mikor a gyerek nagyon betaknyosodik,és láza is lesz! Ezek mind az immunrendszerét erősítik! Már ha hagyod!Nem vagyok orvos,de ezeket a dolgokat MIND orvostól hallottam!
Nem kell könyörögnöd, nem az volt a fórumom kérdése, hogy beoltassam e magam, vgy nem, hanem mit kezdjek apósomékkal, akik nyilván nem fogják oltatni magukat, én meg nem akarom, hgoy a babához jöjjenek.
Egyébként pénz és minden után nyilván kezet mosok, mielőtt a babához nyúlok.
Ezzel CSAK arra akartam utalni,hogy nem számít egy vírusos pénzt fogsz meg,vagy százat! A vírus akkor is ott van,ha megfogsz egy üveg paradicsom szószt,mert lehet,hogy aki pakolta,vagy szállította,az influs volt! Esetleg még ő maga sem tudott róla,mert csak lappangott benne,de már fertőzött!
De nem érdekes. Most már én könyörgöm,hogy oltasd be magad!!!!!!!!
Kérlek,ne haragudj,de a párom egyik kollégája jutott eszembe,aki mikor kiderült,hogy terhes a volt barátnője,így sóhajtozott: De hát csak egyszer voltunk együtt!:))))))))
Szerinted a vírus,csak akkor "Hiro" ha többel érintkezel?????
De mindegy. Oltasd be magad! Megnyugszol tőle,ez a fontos!
Nálunk ez nem nagy téma, mivel mi eddig sosem voltunk betegek oltástól, beoltatom a gyerekeket (legalábbis a két nagyot), meg idén a férjemet is, őt valószínűleg mindkettővel(ha lesz még idén ilyen), mert külföldiekkel dolgozik, jönnek-mennek. Lehet, hogy magamat is, majd meglátjuk.
Ha nem bírnánk, vagy lenne rossz tapasztalat, nem oltatnék, mert tényleg általában túl lehet élni az influenzát, de azért nekem nem hiányzik. Ezen kívül is elkapunk évente 1-2 vírusos nyavaját, úgyhogy azért nem tesped el az immunrendszerünk teljesen.
Nálunk az a para, hogy ha mi felnőttek nagyon betegek vagyunk, nemigen tud senki figyelni a gyerekekre, pedig volt olyan nem egyszer, hogy nem tényleg nem bírtam fölkelni...
Szóval, ha nem muszáj, kihagyjuk, ha meg muszáj, akkor kibírjuk...
Ne haragudj,de ugye nem azt akarod írni,hogy te semmiféle pénzel,nem fogsz érintkezni??? Vagy nem fogsz vásárolni sem? Mert lehet,hogy az árút,amihez hozzá érsz,előtted egy lappangó influs taperolta...
Amit a te szervezeted kap,azt kapja a babáé is..
Én nem gúnyból írom ezeket,látom,hogy nagyon félted a babát,és ez így helyes!!! Az ember féltse nagyon! Csak a véleményemet írtam le. Szerintem,ez egy plusz méreg. Ami lehet,hogy hat az influ ellen,de sokkal nagyobb károkat okozhat más téren.
Én,abban hiszek,hogy a szervezet nagyon okos,okosabb,mint az orvos tudomány. Ezt a tényt,még az orvosok is elismerik,más kérdés,hogy nem szívesen hangoztatják,mert éhen halnának:)
De már úgyis eldöntötted,hogy beoltatod magad. Tehát az orvos,elmagyarázza majd azt is,hogy mire számíthatsz a babánál.:) Biztosan az igazat mondja.
Hát...tudod,én a gyerekeimet imádom! Bármit megkapnak,ami tőlem telik!
4 gyereket neveltem fel,tehát túl vagyok 4 gyerekkoron. (na jó,a legkisebb még csak 11 éves).
De én úgy vagyok vele,hogy elég vegyi anyagot kénytelen bevinni a szervezetébe,nincs szüksége rá,hogy bármilyen formában még bónusz kapjon..
Ha úgy érzed jobbnak,oltass,de érdemes elgondolkodni azon,hogy az összes betegség elég kellemetlen tünetekkel jár. Ha mind ellen oltást kapnánk...hááát,jobb ha nem gondolok bele. Nekem azt mondta a gyerek orvos,hogy a babáknak sokkal ellenállóbb a szervezete,sokkal kevésbé viselik meg őket a betegségek,mint a felnőtteket!És ezt személyesen is tapasztaltam,nem egyszer!
Ha én náthás vagyok,agonizálok,végrendelkezem. Ha gyerek beteg,akkor 1 napig nyűgös,utána többet alszik,aztán olyan,mint egy életvidám szöcske!:)
Nem szabad igy félteni a gyereket! Egy csomó virus ellen nincs oltás, ha mindig ezen parázol nagyon rossz lesz mindenkinek.
Gondolom az apósék vannak olyan intelligensek, hogy betegen nem mennek majd át. Ha olyanok, mint az átlag nagyszülők, akkor jobban fognak nálad aggódni! Lehet maguktól felveszik a maszkot:)
Én is aggódtam sokat, de az mi dokink mindig azt mondta, hogy felesleges, mert a gyerek kapott tőlem annyi védettséget, hogy 1 évig nem lesz beteg. Igaza volt.
Novemberben nem nagyon szokott járvány lenni. Majd január közepétől úgy február végéig!
A médiának meg nagyon fontos, hogy riogassa az embereket és fogyjon az injekció!
Éljetek a természetes közegetekben, egyetek sok zöldséget, gyümölcsöt, citrusféléket és vörös-fokhagymát; szellőztessetek gyakran, a tv-t, rádiót pedig rúgjátok ki a lakásból!
Azért ad az oltás is, hiszen pont az a lényege, hogy megismerkedik vele a szervezete (mármint a vírussal) legyengített formában. így van ideje felkészülni. Nem hiába mondják, hogy kell kb. 2 hét a szervezetnek, mire hat az oltóanyag, mivel azalatt készül fel a szervezet.
Én csak azért gondolom ezt így, mivel láttam apósomat, hogy kikészítette őt tavaly a vírus. Pedig ő nem oltatta magát, mindenféle bogyókat meg vitaminokat szedett. Pedig ő egy nagy "medve". 3 napra kikészült, először nem szedett gyógyszert, de végül kénytelen volt beszedni, mert köpni, nyelni nem tudott. Hát akkro el tudom képzelni, hogy a csecsemővel mit tesz.
Hát...akkor oltass. Ez tényleg egyéni,saját döntés.
Én jobban félek tőle,mint az influenzától.
Az,ha átesik rajta az ember,ad egy plusz lökést az immunrendszernek... Az oltás nem.
De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie,miben hisz.
Hát...hogy őszinte legyek...igen,én jobban bízom az anyatermészetben..
Apám mindjárt 80 éves...Nem oltották,nem gyógyszerezték soha. Ha köhögött hársfa teát kapott...stb.
És sokkal egészségesebb,mint én...
Buszra nem is fogom vinni, gyermekorvosnál meg külön várakoztatják a csecsemőket a betegektől. Az utcára olyan időben viszem, amikor kevesen vannak. legalábbis koracsecsemő korban. Boltba max. elküldöm a páromat.
Nyilván nem kényszeríthetek rá másokat, de akkor nem engedem be őket arra a pár hónapra, amíg az influenza tombol. Utána már jöhetnek.
További ajánlott fórumok:
- Influenza elleni védőoltás pro és kontra.
- Influenza elleni védőoltás kismamáknak
- Az influenza elleni oltásnak lehetnek mellékhatásai? Lehet attól vagyok rosszul?
- Influenza elleni védőoltás után miért vannak fájdalmaim?
- Mennyibe kerül az influenza elleni oltás?
- Influenza elleni védőoltás beadása után tapasztaltatok valami mellékhatást gyerekeknél?