Immunerősítő vitamint tudnátok ajánlani? (tudásbázis)
Centrum
:-)/Nem egy cent rum/.
Azzal kezdeném, hogy a szervezet számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, próbáljuk meg a táplálkozás során bejuttatni a szervezetünkbe. Olvass utána pontosan a táplálékok vitamintartalmának.
Ha valaki megfelelően táplálkozik, rendszeresen sportol, akkor nincs szüksége semmiféle táplálékkiegészítőre vagy külön vitaminpótlásra.
Ha mindenképp szedni akarsz valamit, akkor javasolnám a komplex multivitaminokat. Jó hatású továbbá az Echinacea, ezt lehet kapni többféle formában, én a cseppeket szoktam javasolni. Jó lehet még a méz, a gyömbér, a propolisz, grapefruit magolaj cseppek.
A legfontosabb viszont, amiről sokan elfeledkeznek, az a D-vitamin pótlása. Ha mondhatunk ilyet, hogy "immunerősítő vitamin", akkor az csak a D-vitamin lehet.
Ezt táplálkozástól és életmódtól függetlenül kellene szedni mindenkinek, azokban a hónapokban, amikor kevesebb napfény van. Nagyjából ez az időszak szeptembertől áprilisig, májusig tart. Egy egészséges felnőtt napi D-vitamin szükséglete 2000NE.
Azért kell pótolni, mert hiába a minőségi táplálkozás, a D-vitamint nem nagyon tudjuk bevinni ilyen módon a szervezetünkbe, ugyanis nem szívódik fel, vagy csak elenyésző mennyiségben. Csak és kizárólag a napfény hatására keletkezik a testünkben(a szolárium hatására nem!).
Egyébként nem csak az immunrendszer egészséges működéséhez elengedhetetlen, de nagyon sok más egyéb folyamatban is szerepet játszik, amibe most nem mennék bele. A lényeg, hogy azt mindenképp pótolni kell és folyamatosan szedni a fentebb említett időszakban.
Remélem tudtam segíteni!
További ajánlott fórumok:
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Marslakócskák nevű multivitamint adja valaki a gyerekének(kéket)?Tényleg jó?a doktornéni nekünk ezt ajánlotta immunerősítésre.Tapasztalatok?
- Szeretnék hízni egy pár kg-ot!Tudnátok ajánlani valamilyen vitamint vagy gyógynövény készítményt, amivel eredményt is elérhetnék?
- Tudtok ajánlani árban efogadható, hatásos immunerősítőt?
- Milyen vitamint tudnátok ajánlani az őszi, téli időszakra egy 12 éves kis sportoló fiúnak?
- 2 éves kisgyereknek tudnátok ajánlani A vitamint és cinket tartalmazó vitamint?