Íjászat! Hol tudom megtanulni, mennyibe kerül, mennyi idő? (beszélgetés)
Engem a solymaszat erdekelne.
Tudna errol nekem valaki kozelebbi informaciot adni?
Sziasztok! valaki mond nekem egy jó klubot ahol meg tudok tanulni íjászkodni? köszönöm....
Szívesen beszélgetek íjászokkal! :)
Egyelőre nem kell engedély, reméljük, nem is kell!
Kerecsen íjászbolt Pesten nagyon színvonalas és megbízható. Nem olcsó, de jó dolog az íjászkodás. Ha igazán érdekel, s még ehhez hasonló ősi magyar harcművészetek is, akkor menj fel a www.baranta.gportal.hu -ra.
Ezen kívül még érdemes megnézni a www.magyarokszovetsege.hu -ra.
Jó barangolást!
Csak ilyeneket találtam neked:
"A nyílpuska és nyílpisztoly sporteszközként, engedély nélkül mindenki számára megvásárolható."
"Az íj a fent nevezett eszköznek számít! A teljes rendelet megtalálható az interneten, (a rendelet számát kell a keresõbe be írni), mi nem vagyunk jogosultak közzétenni ezt.
1. § (1) Tilos az e rendelet mellékletében felsorolt, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen vagy közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni, kivéve…:
2. b) azokra a rendeltetésszerûen munkavégzési, sport és a szokásos életvitel körében használt eszközökre, amelyeknek a közterületen való birtoklása - így különösen a rendeltetésszerû használathoz történõ szállítása - indokolt, feltéve, ha a tényleges munkavégzésen (tevékenységen) vagy az igazolható munkavégzéshez (tevékenységhez) szükséges szállításon kívül a birtoklás (szállítás) rejtve vagy a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy tárolóeszközben, illetõleg egyéb biztonságos módon történik.
Íjat közterületen engedély nélkül TILOS felajzott állapotban tartani, vagyis lõni sem szabad terület hozzájárulási engedély nélkül!
A versenyek rendezéséhez, edzéshez, bemutatóhoz a magán-vagy közterület tulajdonosától engedélyre illetve szerzõdésre van szükség.
Amennyiben nincs ilyen dokumentum a rendõrség szabálysértési eljárást indíthat, illetve az 1999 LXIX. Törvény értelmében súlyos esetben az íjat is elkobozhatja.
Ha van engedély akkor is az alapvetõ itt is megtalálható, és letölthetõ javasolt biztonsági szabályokat be kell tartani, a nézõk versenyzõtársak embertársaink testi épségének maximális biztonsága értelmében!"
További ajánlott fórumok:
- MIért nem tudom kiírtani Neville ördöghurokját a Harry Potter és a Főnix Rendje PC-DVD játékban? Ha sikerül is állandóan visszanől? MIért?
- A Szegedi Tudományegyetemen mennyibe kerül vegyész szakon a fizetős képzés félévente?
- Microsoft Outlookban hogy tudom beállítani, hogy a másik e-mail címemre érkező levelek egy konkrét mappába kerüljenek?
- Bp-en hol tudom megméretni az antioxidáns szintemet és mennyibe kerül? Milyen antioxidáns szint emelőt vegyek?
- Kb 4 évvel ezelőtt jött be az arany telefon, pontosan nem tudom milyen típusú. Nem tudja valaki, hogy most mennyibe kerül?
- Miért nem sikerül némelyik fényképet feltöltenem? Azt írja ki, hogy adatbázishiba. Se az adatlapomra, se a naplómba nem tudom.