Így fogyunk mi :D Receptek, tanácsok nagyon kezdőknek (beszélgetés)
Nagyon szívesen! Én is csak most látom ezt a fórumot, kb. 6 évvel ezelőtt elhagyták.
Van mit visszaolvasni, és majd látjuk, mit tudunk belőle tanulni, jó ötletet összecsipegetni innen is.
Én majd d.u. visszaolvasok, aztán írom, ha találtam valami újdonságot. :))
Ne félj receptet mondani, felnőtt emberek vagyunk, mindenki maga dönti el, hogy amit olvas, az náluk jó lehet-e, vagy éppen valamit változtatna rajta, vagy meg sem próbálja.
Te azzal, hogy elmondod, leírod, senkit nem kényszerítel arral, hogy elkészítse és megegye!
Szia!
Szoktam csinálni rakott kelt, karfiolt. Savanyú káposztából inkább székelykáposztát - de a rakott is nagyon finom.
Szeretem, csak sajna a család nem, így ritkán készítek magamnak.
Nagyon örülök, hogy ízlik.:-)) Néha félek receptet mondani, mert mi van, ha másnak nem jön be?
Én is nagyon szeretem egyébként, elég sokszor készítem.
Szóval megcsináltam a karfiolt, ahogy írtad. Először egy kicsit azért sós vízben "megfuttattam", majd jénait tejföl+karfiol+tejföl+sajt = be a mikróba!!!
Szóval nagyon fincsi, csak ajánlani tudom mindenkinek, köszönöm, köszönjük Böcsi mama!
A kelkáposztát nagyon szeretem, de rakottat inkább a hordós aprókáposztából, imádom azt a picit savanykás ízt, amit a káposzta ahhoz ad.
A kelkáposzta egyik feléből egyik héten főzelék, vagy valódi, vagy valami hamis-fasírttal (krumpli-fasírt, rizsfasírt, köles fasírt stb.), a káposzta másik felét pedig cikkekre vágom, egy kicsit blansírozom, bepanírozom és kirántom. Imádom! Ehhez valami krumpli/rizs/akármi köret!
Hasonló köretet csináltam én is a múltkor. :-)
Tényleg finom.
Rakott kelkáposztát, karfiolt (vagy épp más zöldséget) nem szoktatok csinálni? Nagyon szeretem őket.
A vesémbe látsz!
Éppen azon gondolkodtam, hogy ma a sült-csirkém mellé milyen köretet kellene kitalálni karfiolból. Most ezt az általad írt sajtos-tejfölöst megcsinálom.
Egyébként azt még kipróbálom, elméletben született: megpárolom vagy megfőzöm, összetöröm és tejföllel símára kikavarni mint a krumpli-pürét, de akkor ma a te variációd lesz!!!
Köszi!
Nekem is van egy jó receptem.
A megmosott, rózsáira szedett karfiolt jénai tálba tesszük, megsózzuk. Megszórjuk reszelt sajttal. Tejfölt elkeverjük fehérborssal, szerecsendióval. Ha nagyon sűrű, kevés tejjel v. tejszínnel picit hígíthatjuk, és a karfiolra locsoljuk. Még szórhatunk rá sajtot.
Lefedve mikróban 750 w-on kb. 15 perc alatt megpuhul a karfiol. Ereszt némi levet, azt leönthetjük róla.
Vagy picit előfőzve ugyanígy sütőben (ekkor nem kell lefedni) süthetjük, amíg a sajt rá nem olvad, pirul.
Nagyon finom, könnyű, lehet körete pl. grillezett húsnak, vagy pl. a Maggi sütőpapíros csirkemellnek. De önálló ételként is finom.
Nem, a fagyasztóba mindent csak nyersen, de felpucolva, adagonként bezacsizva tárolok.
Kivétel az adagolás alól: répa-gyökér összekeverve, ami egy zacsiba belefér. Zöldpaprika karikára szelve, szintén ami belefér, és a zöldborsó. Ezeket nem adagokban rakom el, ha szükséges, csak előveszem az éppen bontott zacsit, letörök belőlük, amennyi kell (borsóból azt az egy-két marékkal, ami husilevesbe, rizi-biziba), majd a többi megy vissza a fagyóba!
A karfiolt, zöldbabot, karalábot, tököt, azokat adagonként zacsizom.
Örülök, hogy bevált a tanács :-) Ha beírod a keresőbe, hogy "Leslie Sansone", a youtube-on találsz rövidebb és hosszabb helybenjárós videót is. Van 1, 2, 3 és 5 mérföldes.
Zene is van alatta - így vidámabb a "trappolás".
Köszi a receptet, biztosan kipróbálom. Szeretem a karfiolt.
Fagyasztóba hogyan rakod el? Leforrázod?
Fogyni vágyóknak recept hamis-rizsre: (most olcsó a karfiol, lehet belőle fagyóba spájzolni is)
A karfiol-rózsákat megmosod, kiskéssel apró, kb. 1,0-1,5 cm-es darabokra szeled = pont olyan állagú, méretű lesz, mint a rizs.
Apróra vágott (reszelt) vöröshagymát megdinsztelsz, ráteszed a felszelt karfiolt, só-bors-amit még akarsz + apróra vágott petrezselyem. Pici vízzel födő alatt puhára párolod, = párolt petrezselymes rizs-köret akármihez. Igazi fogyókúrás kaja! Ráadásul nagyon jó hozzá a kicsit túlnyílt, olcsóbb minőségű karfiol is!
Köszi az ötletet! Az otthoni helybenjárásra!
Hát igen, bizonyos koron túl: "az idősebbek hamarabb abbahagyhatják" jön. De ahogy tegnap olvastam a tanácsodat, erre felálltam, és valóban, először csak 5 perc helyben járás, majd egy órával később ismét 5 perc már nem is esett olyan rosszul. És ma lementem kerülni egyet, a szokott körömet, és valóban, ha van előtte "bemelegítés", akkor az is könnyebb.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki lábfájással küzd, hogy bemelegítésként mielőtt útnak indul, végezzen helybenjárást! No meg ilyen esős időben a lakásban azt úgy is tudja csinálni, hogy nem ázik meg!
Nem kizárt, hogy találsz vmelyikben.
Próba szerencse. :-)
Ha jól emlékszem a Sp@rban van, deholnap az A@chanban is meg tudom nézni, szerintem ott is lehet kapni.
Meg a bioboltokban.
Ügyes vagy, jól teszed. vigxázni is kell a cspegetéssel, mert abból is összejöhetnek fölösleges kalóriák.
Főleg ha a csipegetéseket nem tartjuk számon, nem kalkuláéjuk bele a napi keretbe.
Megmondom őszintén erre nem.gondoltam. :-)
Csipegetni, falatozgatni nem.szoktam (nekem mindent be "kell" írnom a kal.bázisba) és ezért én.rendes étkezésre asszociáltam.rögtön. :-D
Persze, ha valaki csak belecsíp vmibe, az önmagában nem sok.
"Az ember nem is gondolná, hogy egyes ételekben milyen sok zsír vagy szénhidrát van. "
De ha csak egy fél falatot eszel belőle, akkor nem is sok, nem igaz? :-)
Igen, létezik. Csak sajnos elég kevés helyen. Pedig ezt kellene a kormánynak támogatni, mert ezerszer jobb a túlsúlyos gyerekeknek is, mint a tornaórán a kötélmászás, szekrényugrás, bordásfal, amivel csak megútáltatják a mozgást.
De nálunk sajnos száz éve változatlan kínzásokat vetnek be tesiórán.
A cukor elleni mizéria meg túl van lihegve szerintem. Egyszerűen csak mértékkel kell fogyasztani. Nem kell minden nap valami cukrosat enni és kész. Nem vagyok meggyőződve, hogy a xillit, entrit, stb. hosszú távon milyen hatással van a szervezetre. Cukrot viszont már fogyaszt az emberiség jópár évtizede és mégis él.
Csak a mostani jóléti társadalmakban a mértékkel van a baj.
Nasizni meg - este főleg - savanyúkáposztát vagy vajretket vagy kígyóuborkát lehet.
Létezik még az aquafittnes?? Már régen nem hallottam róla.
Annyiban változtatnék azokon amit írtál, hogy a cukrot le kell(ene) cserélni egészségesebb verzióra mindenkinek, aki fogyni akar. Pld. xillit, eritrit, stb. és a nasit lehetőleg mi magunk csináljuk meg, mert úgy tudjuk, hogy mi és mennyi van benne.
Nekem egyébként a kalóriabázis segített nagyon sokat. Az ember nem is gondolná, hogy egyes ételekben milyen sok zsír vagy szénhidrát van.
Sokszor megdöbbentett a dolog.
További ajánlott fórumok:
- Jó tanácsok ovi kezdőknek?
- Nagyon hatásos diétás recepteket tanácsokat szeretnék
- Kezdő szakácsok ide! Beszélgessünk, ötleteljük, adjunk tanácsokat, recepteket egymásnak!
- Sonkapréshez szeretnék recepteket, és hasznos tanácsokat kapni. Köszönöm szépen!
- Háztartási tanácsok kezdőknek és haladóknak (otthon)
- Mit ehet a baba avagy receptek kezdőknek