Igazságtalannak tartom, hogy a tulajdonos megemelte az... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ha van bérleti szerződésed és benne van az érintetlen plomba akkor te vagy a hibás. Ha nincs benne akkor a tulaj
Amúgy is csak a tulaj jelentheti a vizművek felé és neki a jobb ha megússza büntetés nélkül
Ne tégy semmit!/ha a tulaj nem tesz/
A plombának van azonosító száma ha jól tudom, utána lehet nézni a vízműveknél, raktak-e az órára vagy sem
Ebben a hónapban cserélik nálam, majd jól odafigyelek van-e pecsét vagy nincs. Én sem néztem meg amikor vettem a házat
A művirág speciel azért lett ilyen drága mert nagyon nagy a vízigénye.
Magyarország meg aszályos éghajlat.
Hogy a jókedv ne hagyjon alább, most mondták a tévében hogy az egyik szociális intézmény fűtése előreláthatóan 60 millió forintba/év fog kerülni.
És akkor zárójelbe megkérdezem, hova fog menni az a sok szerencsétlen, aki ellátásra szorul?
Ha így folytatják, a többiek is ilyen sorsra fognak jutni, csak éppen az ellátórendszernek nem éri meg majd működni.
De azért továbbra is "igazságtalan" hogy megemelik az albérlet árát.
Hát látod. De bármi a piacon is drágább. Most minden árus ezt szajkózza. Hiába van a kocsiba, kisteherautóba, inkább hurcolja, mint adná "normális" áron vagy legalább annyiért amennyiért nyár elején, 2-3 hónapja. Műanyag vajlingot vettem májusban 1700.-ért ha jól emlékszem, ma néztem 3.500.-
És ma alig volt vásárló, mindenki csak nézelődött. Ez van. A kajáldásnál, lángos, sült kolbász sor állt.
Olyanok árát is megemelték ami az eladónak raktáron van évek óta.
Pl. akartam venni a piacon egy leszúrható gólyát a kertbe, kérdem mennyi? 6000.- mert, hogy az unió és mindennek felment az ára- volt a válasz. Na de ott árulja évek óta:)
Vagy pl. az illatósitó ami eddig 350.- ft, most 750.-ft. A művirágok is a duplája. És még sorolhatnám.
A garázst csak azért írtam, mert nálunk a garázsra is azonos összeget kell fizetni.
A fiam lakásában pl. más közös összeg van megállapítva a lakásokra, más a garázsokra.
Nálunk nincs garázsa senkinek, eleve nem épült a házhoz.
Tulajdonképpen többe kerül a közös költség, mint a havi fűtés leghidegebb hónapban.
Nálunk is ugyanez, de van lift. 16 ezer/hónap, 55 m2.
Igaz, van lakásszövetkezet, abban 5 dolgozó, nekik is élni kell valamiből :)
Pontosítanom kell: 155 Ft/nm az összeg.
Most néztem meg, pontosan mennyit fizetünk.
Igaz, a garázsok után is fizetni kell ezt az összeget.
Mármint nálunk mi van benne?
Szinte minden. Szemétdíj, felújítás, közös képviselő díja, kertgondozás, közös helyiségek világítása, lépcsőház takarítás, javítások, stb.
Igaz lift nincs, mivel egy kevés létszámú 3 szintes társasház, huszonéve épült, viszonylag jó állapotban.
Egyáltalán nem biztos, hogy a közös költség fele a felújítási alapba megy.
Általában a jóval kisebb része. Nálunk pl. 150Ft/nm a közös költség, amiből 20 Ft/nm a felújítási alap.
A tulaj nem képet fog vágni, hanem a bérlőt ki a lakásból, ha neki nem felel meg a szerződésben rögzített feltétel.
Nálad 50 éve megállt az idő?
Házmester a régi "tanácsi bérlakásoknál" volt.
Közös költséget vagy utalod, vagy postai csekken fizeted.
A társasházaknál lévő közös képviselő a legritkább esetben lakik a házban. Amennyiben ott lakik, akkor sem foglalkozik pénzbeszedéssel.
Errefelé számlára utaljuk,fizetjük.
Nem is tudom, van-e valahol házmester.
- Ha több szobás a lakás, próbálj meg ismeretségi körödben (munkatársak, hasonlók) lakótársat találni, és akkor már feleződnek a költségek.
- Vagy kezdj el másik albit keresni, esetleg te csatlakozol egy olyan helyre, ahol már vannak albérlők, de keresnek lakótársat
Mindeközben szóba hozhatod a tulajnál, hogy eddig fizetted a közös költség teljes összegét, holott annak kb. fele az ingatlan felújítási alapjába megy, ami ugye nem más, mint a tulajdonosok közös megtakarítása, egy később történő tatarozás költségeihez. Ezt a részét a közös költségnek a továbbiakban esetleg fizethetné ő, hiszen az ingatlan az övé, és nem a tied... majd látod, milyen képet vág.
Év elejétől erről szólnak az elemzések, ha követted volna, nem ért volna meglepetés. Ha ilyen mértékben emelkednek az ingatlanárak, miért gondolod, hogy az albérletárak nem követik? (Rezsiről még szó sincs.)
A kisvállalkozások egy része most húzza le a rolót, mert nem tudja fenntartani magát.
Az egész világ el van adósodva, a rohamos inflációval miért gondolnánk, hogy bárki is egyre jobban fog járni?