Igaz, hogy ha a babátok 1.5 éves, a Munkaügyön ingyenesen átképezhetitek magatokat? (tudásbázis kérdés)
Nyiregyházán vagy Mátészalkán nem tud valaki valamilyen továbbképzési lehetőséget?? Érettségim van!
Írj hogy találtál -e megfelelő képzést magadnak!
www.efeb.hu.Ez egy felnőttképzési intézet,két kihelyezett iskolájuk van budapesten.Nézz szét a honlapjukon!!Szép napot!!
Megírnád nekem azt a sulit ?Talán engem is érdekelne!
Kérdeztem én is a munkaügyi központot,de arra aképzésre amire én szeretnék menni/banki/ nincs semmiféle támogatás:((Sőt a közeljövőben sem lesz,nagyon kedves volt a munkaügyis utánna nézett országosan is.Találtam egy olyan iskolát Bp-en ahol a gyeden gyesen lévőknek 50%-os kedvezmény van a tandíjból.Felhívtam őket telefonon és tényleg így van:))Szóval ez lesz az én iskolám!!
Engem pár hónapja leráztak a Munkaügyi Hivatalnál , hogy csak a "Lépj egyet előre program van", de csak olyanokat támogatnak, akinek nincs semmilyen szakképesítése. Az ÁFSZ vagy a HEFOP honlapján talán van valami info.
Jól bedöglött a topik.Azóta szerzett vki valamilyen tapasztalatot?
Bocsi!Kicsit figyelmetlen voltam!:-)
Nem 15 hónapos van a fórumcímben, hanem 1.5 éves=18 hónapos.
Én pl. erre voltam kíváncsi, amikor nyitottam a topicot, amiket írtál.
Asszem én is kihasználom majd....
Sziasztok!Most találtam erre a topicra és nekem vannak ezzel a témával kapcsolatos tapasztalataim.Én ki is használtam ezt a lehetőséget.De úgy tudom,hogy a 18. hónapot kell betöltenie a gyereknek és nem a 15-öt.
Első gyermekemnél a szoftverüzemeltetőt végeztem el a GYES alatt.
Most a másodiknál pedig a Gyógymasszőr tanfolyamra jelentkeztem.
És úgy tudom,hogy csak a GYES-en lévők kérhetnek a munkaügyön tanf.támogatást.
Aki erre szánja magát kösse fel,mert 1001 papírt,igazolást kell beszereznie nehogy olyan egyszerű legyen! :-)
Ez nagyon klasssssz!
Remélem nem változtatják meg mire mi másfél évesek leszünk!
Ez nagyon jó:) én se allottam róla, de utána járok.
Én is hasonló helyzetbe vagyok. Nemrég jelentkeztem be a munkaügyibe, természetesen semmi munkát nem ajánlottak, majd mikor a képzésről érdeklődtem, átküldtek egy másik helyre. Ott elmodtam, hogy milyen jellegű képzés érdekelne, mert a diplomámmal nem találok állást, megnézték, hogy mikor jelentkeztem be, majd utánna azt mondták, talán 2 hónap múlva érdeklődjek. Szerintem csak az időt húzzák, és csak ha nagyon muszály akkor térítik a képzést.
Én is valami hasonlótól tartok, de majd megpróbálok a sarkamra állni. :o)
Elég somorú,h. így jártál.
Pedig éppen ezért kellett volna segíteniük átképezni téged, ha az elvégzett diplomáddal, nem tudtál volna elhelyezkedni.
Sziasztok!
Én hallottam erről annak idején, és el is mentem a kerületi munkaügyi kp-ba, aztán onnan átküldtek a diplomás munkaügyi kp-ba, és ott meg jól nem segítettek. :( Azt mondták, hogy nem támogatnak mert túlképzett vagyok, és pont. Pedig úgy tudom, hogy ez igenis járt volna. Állásom nem volt szülés előtt, az egyetemről mentem GYES-re, és olyan szakot végeztem, amivel nagyon nehéz elhelyezkedni.
Ezt csak a teljesség kedvéért írtam le, remélem, más nem jár így. Ne hagyjátok magatokat. :)
Biztos én vagyok a tudatlan, de még nem hallottam erről a kismamás változatról eddig. De persze nagyon örülök, hogy felhívtátok rá a figyelmem. Tuti ki fogom használni. :o)
Ha jelentkezem a munkaügyin egy tanfolyamra, akkor az változtat a munkanélküli járadék összegén?
Felénk több tanfolyam is van. Pl. számítógépes, nyelvtanfolyam, kereskedelmi és boltvezető, ezek OKJ papírt adnak.
Van még szobaasszony...
De bővebben a helyi munkaügyi központban kellene érdeklődnöd,h. milyen tanfolyamotkat indítanak felétek.
Ezek 80-100 %-ban támogatott tanfolyamok.
Sziasztok!
Tudja valaki hogy milyen tamfolyamokra lehet jelentkezni és milyen pepírt ad?
Ha úgy gondolod, h. a szakmádban nem tudsz elhelyezkedni és van olyan tanfolyam a munkaügyön, amit tetszik és támogatják, írsz egy kérelmet, h. miért is szeretnél erre a tanfolyamra menni, beadod és elbírálják.
Ha szerencséd van támogatnak.
De nekem azt mondták míg GYEDEN vagyok nincs támogatás.
Csak akkor lehet tanfolyamra jelentkezni, ha már 1,5 éves ? Ha valaki munkanélkülin van, akkor mikor lehet, és mire lehet jelentkezni?
Jó tudni ezeket az infókat. Erről még nem is hallottam.
Persze, hisz ez a lényege.
Tudtommal. :))
Nekem most 1,5 éves a lányom.Éz akkor is igaz ha GYED-en vagyok?
Hú,de jó! Erről nem is tudtam,de azt hiszem ki fogom használni:) Bár még márciusig várnom kell,de szeretnék valamilyen tanfolyamot végezni.
További ajánlott fórumok: