Igaz, hogy allergiások is trathatnak uszkárt? Vagy esetleg más kutya (a kopaszon kívül) az allergiásoknak? (tudásbázis)
sziasztok!
egyrészt: az allergia pszichés eredetű, tehát ha eléggé szereted a kutyád, elképzelhető, hogy nem leszel rá allergiás.
másrészt: nem magára a szőrre, hanem a bőr felületén keletkező valamikre (bocs, de nem jegyeztem meg, hogy pontosan mi a helyes elnevezés) allergiás az ember, ezért a "kopasz" kutya és macska is éppolyan allergiás reakciókat vált ki az arra érzékenyeknél, mint szőrösebb társaik.
Sziasztok!
Nekünk is uszkárunk van, immár bő 2 éve a család tagja!:D Amikor ezt a fajtát választotuk, fontos volt, hogy mindenhol azt olvastuk - hallottuk, hogy nem hullik a szőre! És ez így is van!:D Ha rendszeresen jár az uszi kozmetikushoz, nem hullik a szőre egy cseppet sem!:D
csatlakozom, csak az enyé márciusban lesz két éves...
Allergiás vagyok, de semmi bajom tőle...
Én a Westiket nagyon nem bírom, hapcizom, s s íratm
A férjem elég intenzíven allergiás, ráadásul mindenre. Egy állatboltban fél percig sem bírja, máris "siratja" őket, és tüsszög.
Korábban uszkárunk volt, most bichon havanesenk, és ezektől kutya baja. A westiről én nem tudok, de ő pl azt nem bírja...
Szerintem ezt nagyon meg kell gondolni, legjobb lenne allergológus tanácsát kikérni. Nem szabad egy kutya sorsával játszani, etikátlan elhozni, kötődést kialakítani, aztán visszavinni, ha súlyosbodik az allergia.
Ha kutya mellett döntesz, vannak trükkök az allergia kivédésére. Pl. minél kevesebb lakástextil (zéró szőnyeg, vastag sötétítő, bolyhos kárpitik), mert ezekben a kutyaszőr, illetve a kutyán óhatatlanul élő atkák beletapadnak, és folyamatosan szórnak a levegőbe. Gyakori porszívózás, mosás. A kutyát ne engedd fel kanapéra, ágyra SOHA, EGYSZER SEM, mert többé nem tudod leszoktatni. (Tapasztalatból beszélek.) Fürdesd, keféld át a szokásosnál gyakrabban!
Mérlegelj bölcsen!
...hát én erről eddig nem hallottam, de most kíváncsivá tett (bár szerencsére nálunk nem allergiás senki) és utánanéztem :)
"..A nagy testű, hosszúszőrű kutyák a lakásban hullajtják a szőrüket, és gyakori ápolásra van szükségük, viszont az erre allergiásoknak a nem vedlő fajok - mint az uszkárok - nagyon megfelelnek."
Nem is tudtam, hogy az uszkárok nem hullajtják a szőrüket! :)
További ajánlott fórumok:
- Aki allergiás a háziporatkára annak milyen gyakran jelentkezhetnek a tünetek{fulladás, stb...}?
- Mire allergiásak az ekcémások? Mitől alakulhat ki az ekcéma?
- Receptek allergiásoknak
- 2, 5 éves fiam valószínűleg allergiás, piros a szeme, fújja az orrát és egész nap ordít miatta!
- Tejfehérje allergiások segítenétek?
- Tápszeres babából allergiás gyerek?!