Igaz az, hogy akinek hátraforduló a méhe, annak később látszik a kismama pocakja? (tudásbázis)
Nekem tényleg nagyon kicsi hasam volt mindkét terhességemnél. De szerintem nem a hátrahajló méhem miatt, hanem inkább azért mert magas vagyok és jobban elfért a baba.
Már az utolsó hónapban jártam amikor meg merték kérdezni, hogy terhes vagyok-e. ;-) Nyílván már látszott valami elötte is, de nem volt egyértelmű.
Fiam szeptemberben fogant, januári nagy szülinapi buliján a dédinek, még nem lehetett észrevenni.
6 hónaposan vettem fel először kismamanadrágot, addig simán hordtam a nadrágjaimat is, a gumis derekúakat végig.
Túlhordás miatt befektettek a kórházba megfigyelésre. Már nagyon untam amikor mindenki azt kérdezte én miért vagyok bent. Mert arra senki nem gondolt, hogy nekem már szülni kellene. Kisebb hasam volt a 6 hónapos kismamánál aki azért volt bent mert nem fejlődött megfelelően a babája.
Még a szülőágyam mellett is poénkodott az orvos, hogy "most nézzék meg, mindjárt szülünk és nem is látszik, hogy terhes". :-D
Azért sokat izgultam ám ez miatt. Amikor mindenki hüledezett az utcán, hogy milyen pici a hasam, biztos hogy egészséges-e baba, nem túl kicsi-e, biztos nem eszek eleget, bla-bla... Szóval kaptam hideget-meleget bőven. Aztán amikor már a nem tudom hányadik orvoshoz mentem 4D-re, sírva mondtam neki, hogy biztos mini a baba, mondja már meg mivel hízlalhatnám fel. Na ő mondta nekem, hogy a babám teljesen átlagos, sőt szép nagy, valószínű azért ilyen kicsi a hasam mert a placenta a hátsó falon tapadt és ugye magas is vagyok. Úgyhogy a másodikkal már nem érdekelt mekkora a hasam, tudtam, hogy nem ezen múlik, hogy mekkora lesz a baba. :-)
Szia!
Nekem az van, és mind a 3 gyereknél már a 2 hónapban látszott...
Akkor még nem a gyerek látszik persze, csak a "berendezések" nőnek ott meg. Már akkor nem bírtam bekapcsolni a gatyákat...
Egyébként hason kellett az elején feküdnöm sokat, hogy kiemelkedjen a méhem, nehogy "beakadjon".
De egyébként semmit nem jelentett, a teherbeesésnél sem...