Idős szenvedélybeteg a családban (beszélgetős fórum)
És biztos vagy benne, hogy a pia az oka?
Anyósom alzheimeres volt és sajnos ő is összetörte magát nem egyszer.
Leesett a székről amikor pakolászott. Combnyak törése lett. Kiesett a fürdőkádból. Eltört az egész alkarja, stb..
Sosem ivott. És persze anyósom sem emlékezett arra, hogy mi történt vele, sőt! Mindig ráfogta valakire, hogy ellökte, stb.
Otthonba került, ahol azt hitte, hogy a vele egy szobában lakó néni az anyukája, innentől nem tudtuk hazavinni, mert sírdogált, hogy vigyük vissza az anyukájához, aztán közösen a szemetesbe végezték a dolgukat, pedig a mosdó a szobájukból nyílt és még sorolhatnám....
Tehát, szerintem ez nem csak a pia, hanem inkább már agyi probléma is, amin természetesen a pia nem javít....
Nem szeretnélek elkeseríteni, de nem lesz jobb. Sôt!
Évekig ápoltam idôseket, késôbb a saját apámat is.
Törölni akartam a profilomat,és csináltam egy új nicknevet.De végül mégse töröltettem, mert már régen ezen a fórumon vagyok, elveszne minden..
Elég rossz lelkiállapotban vagyok most.
Sajnos ettől rosszabb a helyzet.
Sok minden történt, hosszú lenne leírni.Lényeg ,hogy otthonba került.Ahol nem szokott le, sőt, kijárkált a boltba,ha nem tudott,hozatott mással.Semmi szégyenérzet nincs benne.Ha elfogyott a pénze kölcsönkért...:(
Jelenleg kórházba van, mert súlyos baleset érte.Medence bordatörés, agyrázkódás....
Nem tudjuk, felépül e, reméljük igen.
Csak a gond megint ott lesz,ha visszakerül majd az otthonba.
Ezt nem tudjuk,hogy most észbekap e,hogy megis halhatott volna...és lemond az italról.
Tegnap teljesen tiszta volt,mikor meglátogattuk,de a balesetére nem emlékszik.
Az még nem baj, ha van otthon 1 doboz sör, egy üveg bor. Az nem szenvedély.
Az egyensúlyzavarnak semmi köze az alkoholfogyasztáshoz. Aki csak vizet iszik, az is elesik egyre többször idôskorban.
Hat,lehet h igazad van,Azelott is zugivo lehetett.
De részegen sose lattuk.
Viszont,70 eves kora korul mar időnként tapasztaltuk a beszédben viselkedésén.
De ő a gyogyszerekre,a magas vérnyomásra fogta...Frontint,és Gerodormot szedett ,mindig arra panaszkodott,h n tud aludni,zúg a füle...
Kesobb már ossze vissza szedte a gyógyszereket,volt h elesett.Amikor rákérdeztünk az italra,mindig tagadta.
De 1-1 dobozos sort és pohár bort azért megivott nálunk is...
További ajánlott fórumok:
- Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban?
- Idősen, betegen családban vagy otthonban képzeled a jövődet?
- Csökkent szenvedély a párunk iránt...
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Indigó gyerek a családban
- Miért ér többet egy gyermek egy több gyermekes családban?