Idős ember ápolásával kapcsolatban tudnátok nekem tanácsot adni? (tudásbázis)
.jelenleg én nem"
Akkor meg vegyél erőt magadon és lásd el.
"Nem bírja a gyomrom". Majd megszokja mint másnak,
fiatal vagy még, lesz még pár ilyen eseted az életedben
Apádrol van szó!
Hogy mit keménykedek itt?
Anyámat elláttam naponta többször is, munka mellett, igaz aránylag laza munkaidőm volt.
Azért az egy nőnek elég cikis a fürdetés, még ha a fia voltam is.
Nem anyumról és nem páromról van szó.Hanem rólam, én nem bírom,felmegyek,naponta kb 3-4 alkalommal telefonálok...nem ezzel van a baj,hanem azzal h tudom h nem tudnám ellátni és vele lenni.
Anyum fő állásban dolgozik,párom is..jelenleg én nem,de talán nem is maradunk ebben a városban.
Csak érdeklődtem,hogy hátha van valamilyen lehetőség,amivel megtudom könnyíteni anyukám dolgát.
Akkor máshogy kell felfognod! Ki segíthetne jobban rajta, mint a családja.....? Tudom, hogy nem bírja a gyomrod. De gondolj bele, neki hogy esik, hogy ott vagytok 3-an, és nem bírtok a szemébe nézni? Nem cseszegetni akarok, szó se essék ilyesmiről! Csupán az lenne a legjobb, és legemberibb, ha erőt vennél magadon, és tennéd a dolgod........Idős már, fogjátok hát meg, és ápoljátok, szeressétek! :)
Nagyanyám 93 éves, a tél végén kapott agyvérzést - tudom miről beszélek.....:(
ne félj
nem lesz egyszerű
de tudod, mit kell tenni
érezni fogod
nagyon bele fogsz fáradni lehet
az is lehet, hogy nem
de egy olyan dolgot fogsz tenni- amit más nem tud
egy EMBER utolsó napjait fogod megkönnyíteni, emberivé, és széppé tenni
Ezt azért nem mindenki mondhatja el magáról
Én most csinálom a szociális gondozó és ápoló tanfolyamot.
De a saját családtagomon nincs erőm segíteni,mert ..fáj és félek.
Borsod megyében
Miskolc melletti városban.
Az ilyen szolgáltatásnál 1-1,5 órát vannak ott, aztán megy a következô ápolthoz. Sok idôs van, gondozó pedig kevés. Én nem tudnám csinálni :(
Megszakad a szívem az elesettségüket látva.
Ha bírnám mennék,de ma is amikor fent voltunk kb 8x mentem ki a konyhába,mert nem bírom.Gyenge vagyok én ehhez,mármint a saját rokonommal kapcsolatban.
És olyan szerinted nem megoldható,hogy valaki beengedi azt a segítőt és amikor elmenne akkor kinyitja az ajtót,azaz bezárja,ha papám nem képes rá?!
A Vöröskeresztnél pl úgy működik, hogy orvosi javaslat kell hozzá, de ahhoz olyan állapotban kell lenni az ápoltnak, hogy ajtót nyisson, zárjon, stb.
Sok erőt, kitartást a helyzethez.
Nem tudom, tanulsz, dolgozol, netán munkanélküli vagy. Ha utóbbi, akkor érdemes lenne ápolásira menni a nagypapáddal, ez munkaviszonynak is számít némi aprót is adnak, bár mondtad félsz vele lenni.
Igen, ezt tudom.
De ők eléggé ,,elhivatottak,, nekünk meg plusz problémára nincs szükségünk.
Elég lenne csak nappalra,az is segítség lenne ha valaki 4-6órát besegítene.Vagy nem tudom.
A kórház az teljesen megbetegíti.
Eddig nem volt ilyen pszichés problémája,amig nem jött a tüdőgyulladás.
Bekerült a kórházba és 3 hétig nem kapta a saját gyógyszereit és teljesen összezavarodott.
Fizikálisan teljesen legyengült.
Ma már pl az ajtót sem tudta nekünk kinyitni.
Papámról lenne szó,aki 87éves és rövid idő alatt nagyon leromlott az egészségügyi és a pszichikai állapota.2x lett tüdőgyulladása,ami miatt pár hete már oxigén-palackot is kell használnia.
Nem lehet magára hagyni,mert nem tudja el látni magát,naponta 6-7-8 alkalommal kell menni hozzá,de csak anyum és én vagyunk meg párom,de mindenki dolgozik,jelenleg én nem,de ha ciki ha nem én teljesen bepánikolok ettől a helyzettől, egyedül fel sem merek menni.
Idősek otthonába nem mehet,mert nincs is hely meg amúgy is még jobban belebetegedne.
Nincs erre valamilyen jellegű szociális szolgáltatás vagy kedvezményes ellátás,olyan aki házhoz menne stb???
További ajánlott fórumok:
- Ideiglenes özvegyi nyugdíjjal kapcsolatban tudna valaki tanácsot adni?
- Arc alapozásával kapcsolatos kérdésben tudnátok tanácsot adni?
- Tanácsot szeretnék kérni pszichésen beteg édesanyámmal kapcsolatban
- Adjatok tanácsot egy férfival kapcsolatban! Azt hiszem sokat hazudik...A történet a következő.....
- Munkával kapcsolatban kérnék tanácsot
- Aftával kapcsolatban tudtok tanácsot adni?