Idős bácsi gondozásba vétele (beszélgetés)
8. d0b7178f40 (válaszként erre: 7. - Murva)
2009. nov. 26. 21:29
aha.mert eltartásiról már hallottam, de ott nincsen nyugdíly.De beleszámít.Tehát Te nem kapsz érte lóvét de az éveidhez az ápolási mitt beszámolják.
Köszi az infót
7. murva (válaszként erre: 6. - D0b7178f40)
2009. nov. 26. 17:13
Részemről ez nem olyan munka én már nyugdíjas vagyok,de vannak gondozók akiket az önkormányzat foglalkoztat nekik rendes munkaviszony.
6. d0b7178f40
2009. nov. 26. 12:17
A gondozás beleszámít egyáltalán a nyugdílyba?
5. murva (válaszként erre: 1. - Xyzé87)
2009. nov. 25. 21:33
Nekem is lenne egy idős néni akit gondozni kellene nekem a gyermekei fizetnék de tőlem várják hogy mondjam meg mennyiért,de nem igazán tudom,/írtam neked privit/.Esetleg ha valakinek van tapasztalata a gondozási díjjal kapcsolatban és megosztaná.Kösz.
4. sorceress87
2009. nov. 23. 15:51
Anyósom magához vett egy cukorbeteg, vak, féllábú 80 éves bácsikát, én úgy tudom, hogy kap vmi támogatást az önkormányzattól, meg a bácsi neki adja a nyugdíja nagy részét a gondozásért. Sajnos pontosan nem tudom, hogy van ez, érdeklődj az önkormányzatnál.
3. dedc93f75e
2009. nov. 23. 15:45
A nyugdíjából levonják azt a bizonyos összeget. It a környéken van mind a kettőre példám.
2. dedc93f75e
2009. nov. 23. 15:45
Ha bejelented, hogy gondozod, akkor vagy a nyugdíjából vagy az önkormányzat fizet ki.
1. xyzé87
2009. nov. 23. 13:52
Megkértek,hogy vegyek gondozásba egy idős bácsit.Nem kellene ide költöztetnem,csak ennivalót kellene vinnem,mosni,mosogatni,takarítani,bevásárolni,stb...
A egyik fia még él,tehát nem is eltartási lenne.Állítólag az önkormányzat támogatja az ilyet pénzel.Hogy megy ez pontosan??,Valaki aki tud segítsen légyszi.
További ajánlott fórumok:
- Baba a pocakban vetélés/missed ab után!
- A vetélésről - néhány kérdés és válasz
- Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra?
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Kötött már valaki idős nénivel, bácsival eltartási szerződést?
- Ismertek a környezetetekben olyan egyedülálló idős bácsit, vagy nénit, aki segítségre szorulna?