Ideális közösség? (beszélgetés)
"A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van, házasság vagy örökbefogadás. A családok tagjai általában hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek (általában ugyanazon rasszba tartozóak)."
Tehát a család is közösség.
Mert "Az emberi közösség az embereknek a családnál nagyobb, együtt élő, illetve szoros társas kapcsolatokat fenntartó csoportja."
Az ideális jelentése: tökéletes, remek, megfelelő.
Tegyük hozzá, hogy szubjektív.
Család és család között is van különbség.
És az is előfordulhat, hogy a család kis létszámú, és az is szerteszét szóródott.
Vagy olyan is előfordulhat, hogy rossz körülmények közül kitörve, magasabb végzettséget szerez valaki, és nem szégyelli a családját, de a mindennapi életét, a problémáit nem velük fogja megosztani.
Elméleti alapon definíciókat állítgatni, erőnek erejével, felesleges.
Ami a családot illeti, kétségtelenül teljesít néhány kritériumot, de nem tölti be sem egy szakkör (azonos hobbi, időtöltés), sem a szűkebb baráti kör (azonos ízlés, közel azonos vélemény) szerepét.
Minden kritériumnak talán a zárt vallási közösségek felelnek meg, ha az egyénnek nem hiányzik sem a vélemény, sem a mozgás szabadsága.
Inkább homályba borul.
Az ember nem így felfegyverkezve és nem tudatosan keres közösséget.
Sőt, nem is keres, mert a közösség adódik.
Mert az emberek elfogultak egymással.
Magammal szemben sokkal szigorúbb vagyok.
Az számít, ami ide bent 👈 van. Ahogy én érzem.
Szóval dolgozzunk ki szabályrendszert, állítsunk szigorú normákat, és acélozzuk meg az elvárásainkat, és mars közösséget keresni?
MI A FENÉNEK???
Még ilyet se kaptam interneten, hogy hittérítőnek tűnök. Bár, úgy tűnik, ennek is eljött az ideje.:)
Szabályok, normák és elvárások nélkül nem igazán lehet képünk arról, hogy kiket keresünk.
Ki mondta amúgy, hogy okosabbnak próbálok tűnni? Nem ez a szándékom egyébként.
Azt hittem amúgy, hogy a kérdésem eléggé egyszerű volt. Nem értem, te mit bonyolítasz túl rajta.
Nem, nem tűnt viccesnek a felvetésed, nekem inkább a hittérítés jut rólad eszembe.
Minek kellenének szabályok, előre lefektetett elképzelések, ahhoz, hogy barátokat találjunk?
Miért hívod közösségnek a baráti társaságot, munkatársakat, stb?
Attól, hogy próbálsz máshogy fogalmazni, nem fogsz okosabbnak tűnni.
Tedd fel egyszerűen a kérdésedet és akkor kapsz választ, de így, csak azt kell írogatnod, hogy nem egyre gondolunk.
"idealis közösség" az, ahol azonos célú és azonos morális értékekkel rendelkező egyének vannak, nekem ez a családom.
Más közösséghez nem szeretnék tartozni.
További ajánlott fórumok:
- Keresztények fóruma! Szeretet közösségben együtt munkálkodva! :))
- Ti hogy viszonyultok közösségben a bőrbeteg emberekhez?
- Mi készteti a frissen szült anyákat, hogy a véres csecsemőjükről képet tegyenek fel közösségi portálokra?
- Hívő vagyok, de hiányzik egy közösség. Megnézek többet, és...
- Facebook, közösségi portál. Ti csatlakoztatok?
- Van-e jelentősége egy párkapcsolatban, hogy kiket néz meg a párom a közösségi oldalakon?