Hűtőben kelt pogácsa recept
A Hűtőben kelt pogácsa hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kis pohár tejföl
3 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 ek só
1 ek cukor
1 egész tojás
Pogácsák lekenéséhez:
1 tojás felverve
10 dkg reszelt sajt vagy szezámmag
A Hűtőben kelt pogácsa elkészítési módja:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk rá a cukrot, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ha felfutott, adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan dagasszuk ki. Fóliával takarjuk le, és tegyük hűtőbe 1 éjszakára. Másnap lisztezett deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk, hajtogatjuk (lentről középre, fentről középre, jobbról középre, balról középre). 20 percet pihentetjük, majd újra hajtogatjuk, és újabb 20 percet pihentetjük. 3 cm vastagra kinyújtjuk, tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és a kívánt méretűre szaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2016. jan. 9. 19:56
A hűtőben kelt pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.