Húsvéti festett tojás...... (beszélgetés)
:)
Eltelt a húsvét....és mint két idióta itt trécselünk:)...
Folytassuk máshol?
Én általában a kreatív fórumokon vagyok....Nem jössz valamelyikre?
Vááá...nagyon jók lettek:):)
Ügyi vagy te ha nem töltött harisnyát csinálol:))))
Harisnya van, szabdalásra várnak.
Szabad mindenkinek röhögni.
Holnapra rakott krumplit tervezek, ahhoz minimum 20 tojás kell, hogy a gyerekem legalább háromszor jól lakjon.
Annak a tojásnak meg olyan mindegy, hogyan fő meg...
Ha lesz sikerélmény, a naplómba biztosan felteszem.
Jó van na....én meg a matekhoz vagyok hülye....meg máshoz is:)))
Naaah képet kérek ha kiprószáltad!!:)
Az én hülye matematikus agyam nem úgy jár, mint a normális embereké. :)
Megfogadom a javaslatot. Úgyis nagyon szeretjük a keménytojást. A festetteket meg legalább nem keverjük össze a hűtőben a nyersekkel.
:))))
Töltött harisnya?.az se rossz:))).....Ha van időd és kedved,egy párral próbálkozhatsz attól h elmúlt a húsvét....és ha már csináltad sokkal jobban rögzül,így biztos nem felejted el jövőre:)
Akkor tudom, mi lehetett a hiba: nem vágtam fel a harisnyát, hanem mint egy csőbe, úgy dugtam bele a tojást. Persze, hogy elmásztak a levelek.
Na, majd jövőre ügyesebb leszek.
Mindjárt lesem:)!
Hát felszelem a harisnyát 10cm darabokra....a tojira rá rakom a levelet....a harit kifeszítem,és hirtelen mozdulattal rá csavarom.....jól megtekerem....aztán egy darab cérnával rögzítem....azt is csak tekerem,kötözni nem kell,így is rajta marad!!
Áááá, nem bírok várni jövőig. A 24 színes tojásból már csak 5 van, ezért gondoltam főzök még négyet. De miután hárommal fél órát bénáztam, hogy a harisnyában ott és úgy maradjon a levélke, hogy szép legyen, feladtam.
Áruld már el, hogyan parancsoltad meg a leveleknek, hogy ottmaradjanak rendesen, és olyan szép legyen a végtermék?
Majd teszek fel a naplómba képet a bénázásom eredményéről.
Valaki?....
Aki már festett hagymahéjban,azoktól kérdezném:
Nem volt időm kiszedni őket a léből,csak 4db-ot(megölt a kíváncsiság)....nem lesz bajuk estig a hagymásvízben?
Sziasztok!Én is ebédidőben festem a tojikat,most először fogom hagymahéjban.....remélem nagyobb sikerrel járok:):)...
2-re jövök vissza melózni....beszámolok h h sikerült:)
Ne is idegesítsd magadat!!! Én dettó így jártam,pedig aztán mindenféle "csodamanővert" végigcsináltam.
Mindent a leírás szerint,a hólyagosodás mégsem maradt el.
Nagy ügy,ettől még megesszük. :)))
Most kezdem a kalácsot sütni,kíváncsi leszek,azzal mire jutok. Mert ha valamit nagyon akarok,az általában nem szokott sikerülni.
Mindenkinek jó készülődést.
hát én most festettem 2.* és szerintem utoljára.Hiába volt forró a lé, ahogy a leírásban volt.Megfőztem a tojást és beletettem a léba.Ja és előtte lemostam, mert állítólag a tavaji azért hólyagosodott fel.
És hagytam szépn, hogy jól megfogja.Aztán amikor kb 10 perccel később kivettem ugyan olyan hólyagos lett.Ha van ötlet szívesen fogadom, mert roppant mérges vagyok, a tojások miatt.De ha van megoldás festek még.Mert kaptam egycsomó tojást.
köszi mindenkinek és kellemes nyuszit
Mindenkinek jó tojásfestést és húsvéti készülődét kívánok,valamint:
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET
Én lassú tűzön fél óráig főzöm az előzőleg megmosott tojást, általában hagymahéjban. Ebből kifő egy olajos réteg, (ami rárakódott a tojásra, és amikor kivettem, ronda foltosra száradt eleinte,) de rájöttem, ha a lábast a végén beleállítom a mosogatóba, lassan ráengedem a hideg vizet, hogy a tojás el ne repedjen, akkor leúszik róla az egész. Ha kihűlt, manikűrolló hegyével szép népi mintát karcolok bele, pici zsírral v. szalonnahéjjal bedörzsölöm. Amelyik ennek ellenére foltos lesz, abból lesznek a "felöltöztetett" tojások, mikor mire jók a foltok, úgy lesznek belőlük csibék, nyuszik.
A többi sem vész kárba: MEGESSZÜK :)
pfúúú
hát akkor nem lessz gyorsan kész a festés.Mert ez eléggé macerásnak néz ki.Pedig az előző évben is olyan boldogan szedte a fiam az udvaron.annyira jó volt nézni.....
További ajánlott fórumok:
- Mivel készíthetnék hófehér húsvéti tojást?
- Húsvéti tojás festéshez keresek természetes színező anyagot!
- Húsvéti tojásfestés - idén legyünk kreatívak!
- Húsvéti tojáskeresés a kertben, de nem szeretnék csokitojásokat. Mit szoktatok ezen kívül elrejteni?
- Hogyan kell kifújni a húsvéti tojást?
- Ötleteket várok húsvéti tojás készítésére