Hova vigyem a többszörös rendellenességgel küzdő fiamat fejlesztésre? (tudásbázis)
Szia!
Az elején azt írtad, hogy Budapesten voltál. Itt működik a Pető Intézet, halmozottan hátrányos gyerekkeel, szellenileg, fizikailag sérültekkel foglalkoznak. Nem könnyű bejutni, de szerintem itt választ kapsz minden kérdésedre. Megtanítanak téged arra, hogy hogy tudsz vele foglalkozni, hogy ő is fejlődjön és betudjon illeszkedni, eltudja látni magát. Ide szerintem vidd el, kérjél több véleményt is ki. Lehet, hogy esetleg nem hall rendesen, vagy hasonló. A tesóm ilyen helyen dolgozik, mozgássérült gyereket fejleszt, neki volt olyan esete, akiről kiderült, hogy hallásproblémája van, és teljesen normális gyerek lett, csak hallókészülékkel kell lennie. Egy próbát megér. De, ha elküldöd üzenetbe akkor megkérdezem tőle, hogy hol van a hozzád legközelebbi hely, vagy orvos aki tudna segíteni, mivel ezek problémakánt is megoszlanak. Minél hamarébb tudod, hogy mit kezdj ezzel a problémával annál több esélye lesz a gyereknek átlagos gyerekké válni.
Szia!
Én gyógypedagógus vagyok (jelenleg Gyes-en, mert a gyermekeim ételallergiásak lettek).4 saját gyermekem van, egy nekem is problémás,ezért váltottam pályát.
Az iskolában -ahol dolgozom, igen sok autista tanítvány van-. Elég széles a spektrum amin mozognak. Vannak nagyon problémásak is, és igazán könnyen kezelhetők is.
Írj privit! Nagyon szívesen segítek! Anyaként is, szociális ellátások terén is.
Címem: gyorgyifazekas@gmail.com
az jo!
az enyem fel evig itta de a szopas nem nagyon ment. Aztan egyszeruen nem kellett neki pedig volt tejem. Annyira kinlodas volt az eves h.muszaj volt valtani. Azt hittem a tapszer majd felhizlalja de hat nala ez sem mukodik sajna.
szia!
Talaltal vmit a kisfiadnak?
köszi!
Az a baj h. amúgy is keveset eszik szerintem. Ritka h.jol. A sulya is nagyon pici, specko tapszert kap h.hizzon. ő milyen tapszert eszik?
Nekünk is azt mondta de már a mászásnál.
Jó éjt!
a tied jo evő? Mi sokat kinlodunk.
Hany foga van? Eszik darabosat?
oh! nagyon sajnalom a picit! Ez szornyu lehetett! Hol szultel? Mikor?
Es most mekkora a babó? még jartok Devenyre?
Enyem 32. hetre vettek ki mert nem fejlodott mehen belul. 890gal szuletett. En SOTE 1-n
Én ikreket vártam, de a másik baba a 26. héten meghalt, úgy hordtam tovább a terhességet. 31. betöltött héten jött, császárral, 38 cm és 1950 gr, amiből kb. 300 gr víz volt, mert beödémásodott. A tiéd?
Igen, örök hála és köszönet a védőnőmnek, hogy segített, de ha ő nem, akkor is mentünk volna tovább. Azért is írtam, hogy egy kicsit erőszakosnak is kell lenni, mert különben semmibe veszik az embert.
Segitokesz vedono, haziorvos?? Mar bocsi de eddig hol voltak?? Szerintem magadnak kell utana jarni.
Az en kislanyom koraszulott es ok semmit nem segitettek fejlesztesbe. Magam kerestem mindent.
milyen oviba megy szeptemberben?
speciálisba?
van itt tobb autizmus forum is
ott is biztos talalsz infot
Gezenguz Alapitvanynal komplex allapotfelmerest csinalnak. Nezd meg az oldalukat.
Az autizmusnak az enyhebb valtozata van? Olyan a gyerek h.nem tud pl. egyutt jatszani masokkal ugye?
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Megkésett fejlődésű, vagy más okból fejlesztésre járó gyermekek szüleit keresem
- Önbizalomhiány fejlesztése avagy hogyan segíthetünk önmagunkon?
- Hogyan lehet fejleszteni a szociális megoldóképességet?
- Hogyan lehet egy elsős kisgyerek koncentrációs képességét fejleszteni?
- Hová vigyem fejlesztésre az autista fiam?