Hová kell fordulni a társasházi elektromos zaj kivizsgálása érdekében? (tudásbázis kérdés)
Nem tudom hogy a fórumindító ilyesmire gondolt-e, de egy hallható hang forrását bárki megtalálhatja, akinek van füle.
Utána már csak a zajos berendezést kell megjavítani, ha az történetesen egy konnektor, akkor ennek "kivizsgálására" egy villanyszerelő a legalkalmasabb.
Ha terheletlen konnektor serceg, olyan amibe nincsen bedugva semmi, azzal különös óvatossággal kell bánni, mert feltehetően beázott.
Köszi!
Már kezdtem azt hinni magamról, hogy "totál szőke nő vagyok!" :)))
Persze, meglehet, hogy mást értenek elektromos zaj alatt a szakemberek, és teljesen mást az átlagember.
Az biztos, hogy nem árt, ha az átlagember sem megy el csak símán az elektromos készülékekből hallható hangok mellett.
Ó dehogynem hallható, egy zárlatos konnektor is serceg. Egy rossz elektromos zár is zúg, a nem jól szuperáló riasztó is.
Érdemes ezekre figyelni, mert esetleg egy elektromos tüzet előzhetünk meg.
Persze jelen esetben fogalmam sincs hol és milyen zajt hall a fórumindító.
:)))
Mindig tanul az ember! Persze nálam egyszer előfordult, hogy amikor egy meghatározott konnektor mellett mentem el, mindig hallottam valami ici-pici sercegést. Egyszer megnézettem egy villanyszerelővel. Ki is cserélte a dugaljat (szaknyelven szólva), és attól kezdve megszűnt a hang. Ezért gondoltam most is valami ilyenre!
:)))
Ha lakáson belül, a falból hallod, esetleg konnektorok, kapcsolók mellett, közelében, akkor a lakás elektromos hálózatát kellene megvizsgáltatni szakemberrel.
Ha lépcsőházban hallod, akkor a bizalmi, vagy gondnok, hasonlónak kellene szólni, hogy hívjon szakembert.
További ajánlott fórumok:
- Ciklus beállítása babavárás érdekében
- Elindult a meddőségi kivizsgálás! Csináljuk együtt végig
- Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek?
- Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?
- Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged?