Hová érdemes (bankba) most pénzt betenni? (Ne mondjátok, hogy sehova, kis pénzt szeretnék biztonságban és kamatozva tudni.) Segítsetek! (tudásbázis)
8. vikuka
2013. febr. 2. 13:26
de jó akinek ilyen gondjai vannak:)
7. tzs65
2011. ápr. 30. 22:14
Köszönöm az eddigi válaszokat, kaptam jó ötletet,
s várok is még, mert sajnos, akinek többször van hitele mint betétje az kénytelen sokat okoskodni mielőtt lép. Köszi a támogatásért!
6. emagdi
2011. ápr. 30. 15:13
privatbankar.hu oldalon elég sok adatot (bankszámla- és betétkondíciók), betétválasztót stb találsz, nézd át a lehetőségeket, és dönts aszerint, ami a számodra a legkedvezőbb.
5. emi75 (válaszként erre: 4. - Capuccino77)
2011. ápr. 30. 15:03
a kamat mindig éves. ha három hóra (negyedévre) kötöd le, értelemszerűen a negyedét kapod. (mínusz a kamatadó, amit a bank levon) lekötheted egy évre is, vagy amilyen konstrukciója van a banknak. de ha azon belül feltöröd, mert hamarabb szükséged van rá, akkor általában bukod a kamatot. ennél a tak.szöv-esnél napi kamat van, ha menet közben feltöröd, nem veszik el a kamat, időarányosan megkapod. ha tudod, hogy sokáig nem lesz szükséged a pénzre, és kiegészíteni sem akarod, akkor érdemesebb hosszabb időre lekötni, általában úgy jobb a kamat. remélem érthető így.
4. capuccino77 (válaszként erre: 3. - Emi75)
2011. ápr. 30. 13:07
Nekem is segítsetek, kérlek! :) Soha nem tettem még be pénzt sehova, és nem értem pl. ennél, hogy ha 3 hónapra lekötöd, akkor utána ha ki szeretnéd venni a pénzt, akkor 6,25-6,5 % -kal többet kapsz, vagy az csak arra vonatkozik, hogy ha 1 évre teszed be. Ha igen, akkor viszont mi értelme van a 3 hós lekötésnek? Nekem ezek nagyon érthetetlen dolgok, pedig nem most másztam le a falvédőről. :D Világosítsatok fel! Köszi :)))
3. emi75
2011. ápr. 29. 21:23
Nekem bevált a takarékszövetkezet, három havi lekötésre jegybanki alapkamat fölött adnak (6,25-6,5 éves kamat) Ha nem akarsz számlát nyitni (ami kb. 200 Ft/hó) akkor vehetsz takarékszelvényt három hóra, az 6,2% körül volt nemrég.
De szövetkezetenként eltérhet.
2. Cis77
2011. ápr. 29. 21:17
axa bank számlája, lekötés nélkül is szépen kamatozik és nincs költséged vele.
1. tzs65
2011. ápr. 29. 21:15
Hová érdemes (bankba) most pénzt betenni? (Ne mondjátok, hogy sehova, kis pénzt szeretnék biztonságban és kamatozva tudni.) Segítsetek!
További ajánlott fórumok:
- Mennyire biztonságosak a Pharmatex termékek?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Te mit tennél, ha az óvoda nem lenne biztonságos a gyerek számára?
- Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé?
- Elítélitek ha egy fiatal nő régóta keresi a boldogságot, egyedül van és egy idősebb érett férfi oldalán anyagi biztonságot és szerelmet kap?
- Kinek milyen biztonsági gyerekülése van? Szerintetek melyik a legjobb?