Hosszú téli esték.. Hogy viselitek ezt a téli depressziós időszakot? (beszélgetés)
Konkrét eset volt, amikor mindenből volt egy kevés, minden napra lett valami étel, de azt a krumplinudlit nem tudtuk mivel feldobni.
Ha jól emlékszem, prézli még talán volt rá, de szárazon pirítva, mert az a kis zsiradékot, ami még volt, másnapra terveztem be valamihez.
Majd akkor mondj véleményt, ha annyi fogad lesz, mint amennyi nekem van most. Jó, átmeneti időszak, de eleve sokáig is halogattam. Amióta ki is húztak párat, igenis ennyit változott az értékrendem... :D
A pálfordulás és a napforduló más és más.
Ez a Pál:
[link]
Ez a Nap:
[link]
Itt a
Nem, mert nem minden csillagász Pál.
Dec. 21.
Nem jan. 25-tol, Palfordulotol lesz egy "kakaslepessel", azaz naponta 1 perccel hosszabbak a nappalok?
Bibibíííí, a mai nap a legrövidebb! Holnaptól már hsszabbodnak a napok! :D
vagy csak a fiataloké,mert olyat én sem nézek.
Meg az a sok hülye zombi... Még a jónak ígérkező sci-fiket is telerakják újabban mindenféle zombival, osztán egy kaptafára megy már minden történet. Vagy a mi ingerküszöbünk tevődött át már máshova. Nekem már nincs is olyan. :-)
főleg az olyan szellemeseket,kísérteteset,ki nem állom.
Én a vérfakasosokat, de nekem se jött be.
azt nem olvastam.egyedül a szindzse szemét,párba beleolvastam,de nem jöttek be.
Aha, van Lőrincz L. - nek is.
Fogalmam sincs, többen is írtak ezzel a címmel könyvet.
Az elorejelzes szerint,nem fogsz csuklani.. Szentkaracsony sem lesz feher -:(
A csördülő ég vasban áll.
Ez a fagy átszúr, döf tüdőt,
rongy mögött meztelen kebelt –
köszörűn sikoltó idő.
Dolgozom éppen. :D
Most segítségre várok.
töprengett ősszel szilajon,
havazna gondolta most
s a kemény fagy tiszta ablakán
dobol az ingerült idő.
a semmi ágán ül szívem,
kis teste hangtalan vacog,
köréje gyűlnek szelíden,
s nézik,nézik a csillagok.
meg a hosszú álom.ki írta,már nem emlékszem.
Az lenne csak az igazán hosszú este és éjszaka!
gyerekkoromban sokszor elfagyott a lábam.aztán mikor először kaptam csizmát a faluban,csizmás kandúrnak csúfoltak.
dehogy vagy morbid.látta a tévében egy hajléktalan asszonyt,aki mindig attól félt,hogy reggelre meghal.hát én ilyet kívánnék magamnak.
Kosztolányi Dezső: A hosszú, hosszú, hosszú éjszakán ...
[link] › ...
😄
Ó, én már fél ötkor is. Mert sötét van.
Azt megfigyelted már, hogy télen az emberek 6 óra körül (vagy még előbb is) már jó estéttel köszönnek egymásnak?
További ajánlott fórumok: