Honnan tudom pontosan milyen nagy a gyermekem lába? Ha a hosszát megmérem milyen méretnek felelel meg? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én körberajzolom a lábát, még akkor is ha jön velem cipőt venni.A papírt belepróbálom a cipőbe, így látom, hogy hosszra jó-e neki.Így nem húzza be az újjait.Majd megpróbálva már látom, hogy a többi helyen is passzol-e.
Ja, persze, lányom lába 13 cm, jó a 21 cipő, csizma 22 vagy 23.
Sok függ a cipőtől is.
Ezt a neten találtam, sztem csak irányadó...
Szerintem ezt senki ne vegye készpénznek!
Nem kötözködésből írom, hanem a tapasztalataimból kindulva. :)))
A fiamnak van UK 5G és 6G cipője, mindkettő jó neki. (A 6G most vastagbb zoknikkal még jobb is!)
Van neki európai méretezésű (konkrétan német) félcipője, ami 23-as, de jó, ha nyár elejére belenő. Van neki 24-es bakancsa (szintén német), amibe TALÁN jövő télen belenő!
És mindehhez 13,5 cm a lába.
Arról meg már nem is beszélek, hogy akartunk neki venni ősszel egy olcsó kínais cipőt, amiért nem kár, ha lehúzza az orrát, állandóan sáros, stb, és kidobjuk, ha kinőtte, csak éppen egy sem volt jó rá a magas lábfeje miatt...
USA 7 7.5 8 8.5 9 9.5 10 10.5 11 11.5 12
Európa24 25 26 27 28 29
UK 6 6.5 7 7.5 8 8.5 9 9.5 10 10.5 11
cm 13 14 15 16 17 18
A neten találtam, az ennél kisebb méreteket már ebből ki lehet számolni.
Köszi szépen!
Harmatos53, LoLiNa: tudjátok én a net-ről akartam rendelni, így nehéz lett volna őket magammal vinni. :) De ha itthon veszek nekik, akkor bizony mindig jönnek velem.
Elmex: honnan rendeltél neki?? Még az a szerencse, hogy nagyobb lett, mert így is fogod tudni majd használni. :)
Végsősoron már megoldódott, apa szerzett jó kis cipőket a gyerkőcöknek, így nem kellett rendelnem. :)
A lab merete centiben szorozva 1.5=cipomeret
A lab merete centiben osztva 2.54= amerikai cipomeret
Pelda: nekem a labam 33 centi, tehat 33x1.5=49.5, vagyi 50-es cipo kell
Ugyanez amerikaiban 33/2.54=12.99, vagis 13-as cipo kell
köszi a válaszokat
Tilva: azért akarok a netről rendelni, mert itt ahol lakom igen gyér a választék, és az árakról már jobb nem is beszélni. Gkreka: Nem vállalok rizikót, találtam egy olyan oldalt, ahol futár hozza házhoz a cipőt, mivel 2-t is akarok rendelni, igy ingyenes a szállítás, a futár megvárja amíg a cipőt felpróbáljuk, ha nem jó, akkor nem kell kifizetni vissza veszik. Lehet fura, de van ilyen is. Azért köszi. Enerzsi: köszi a mérettáblázatot. :)))
szerintem rendelj nyugodtan, én már rendeltem és minden rendben volt.teszveszről féláron újonnan.
A zetpol oldalán például van mérettáblázat.