Honnan tudom, hogy a szívem "fáj"-e, v. valami más a bajom? (tudásbázis)
Mos kapcsolok csak
Március óta érzed, nagy valószinűséggel nem infarktus és társai
Azért az alanti vizsgálatok érdemesek
A vegetativ és pánikos idegbetegségek ennél különbet is produkálnak
Eggyel alattad irják a frankót
Terheléses ekg , szív UH és van egy vérvizsgálat ami az infarktus előjelzése ha pozitív, 6 óra múlva ismétlik./nevét ne kérdezd tőlem/
Sziasztok annyi mindent olvastam erről a szurkàlàsról hogy nem teudom eldönteni mi lehet.Màrcius óta szedek frontint mert sresszes az életem.Most hugyuti fertözésem volt arra kaptam gyogyszert.Helyrejöttem .Àllandó teltségérzetem miatt felkerestem a hàziorvosunkat .Azt mondta sok a savam,de én ezt nemhiszem mert nem ég a gyomrom ,hanem a szivem szurkàl àllandóan.Vagyis én ugy érzem.A bal borda alatt beleszur van smikor a vàllamba is meg hàtamba is .Nagyon félek.Voltam vérvételen, mellkas röngenen,nőgyógyàsznàl ,minden rendben volt .Mitől lehet ez a szivemmel van baj ?? Aki tud esetleg tanàcsot szivesen elfogadnàm.Köszönöm.
Vagy maszek alapon mész.Ha teljesen kiakarod zárni a sziv betegséget,egy terheléses vizsgálat is kell.
?
én most voltam kardiológusnál, EKG-t ÉS ultrahangot csinált.
csak kell beutaló a háziorvostól.
Háziorvos csinál EKG -t azzal menj el szivultrahangra mert anélkül nem nézik meg.Nekem is van ritmuszavarom és egyszer egy bevásárlo központban ugyanigy lettem rosszul mint te és a görcs huzta össze a hátam elölis szoritott,de ez lehet gerincröl is mint mondtad az oka is megvan.
talán csinál egy szív-ultrahangot és akkor kiderül, mi az...vagy reméljük nem derül ki semmi :)
nem alatta hanem felette bocsi, a bal mellem alatt szokott fájni a borda alatti az más de mivel ott csak a lép van nem tudom az mi lehet. nálam amugy ez már több éves probléma, de csak néha érzem van hogy hetekig hónapokig semmi.
a háziorvost felkerestem, EKG normális sok vitamin és pihenés.. szerintem a kardiológus is valami hasonlót mondana de talán meglépem. köszönöm!
az már az viszont nagy valószínűséggel!!!menj kardiológushoz.
bal oldalt a lengőborda(utsó) alatt ha fáj az szerintem az, nekem szúr nyilall tompa mindenhogy fáj és a bal kezem is zsibbad. de még élek, komoly gond nem lehet szerintem is pszichés
akkor azzal kéne valamit kezdened. ez nem szív eredetű, sokkal inkább pszihés.
lazulj...járj jógázni, kocogni vagy ugrálj :)
(orvos vagyok)
..dehogynem! Rettentően! Szó szerint minden apróság miatt a plafonon vagyok... örjöngök mint egy fenevad...:(((((
Mit tegyek? (számoljak el 10-ig?)
az nem a szíved.
nem vagy stresszes mostanság?
Szedjetek magnéziumot, nekem bevált. Az jó szívritmuszavarra és idegességre is. Nekem az orvos írta fel, miután nem talált semmi szervi bajt.
Csak nem mutatnak ki Nálad semmi komoly dolgot.
Én is nagyon ideges vagyok mostanában, és 1/2 évvel ezelőtt is az voltam. (kaptam szívritmuszavarra bogyót, azt mondták, ha előjön kapjam be)
Remélem nálam sincs semmi komoly...
du., ha a gyerkőc alszik, lefekszek én is kicsit aludni, hátha segít.
nekem is október tájt kezdett el szúrni a szivem, mindenki azt mondta, hogy tuti nem a szíved, mert a szív nem szúrhat, mellette éreztem hogy beszakad baloldalt a hátam, és a kucscsontnál szorít mint az örűlt, elmentem a dokimhoz, azt mondta tachicard vagyok és belelóg a billentyűm a kamrába, kaptam concort, ahogy bevettem rá kis idő múlva vettem csak észre, hogy jé, nem vibrálok, nincs az a kézremegésem, és ezt addig észre se vettem amíg el nem kezdett hatni a gyógyszer, kellett vagy 2 hét mire a fájdalmaim megszűntek, most kértem beutalót kardiológiára, mert szeretném tudni részletesebben, mi a bajom. Tényleg van bajom, vagy csak az akkor stresszes életmód tett be? akkor nagy változás történt nálam és tudom hogy extra ideges voltam akkoriban.
Persze ez azóta nem biztos, hogy így is maradt...
Nincs fél éve sem, hogy voltam kivizsgáláson, mert össze-vissza dobogott a szívem.. azt mondták kutya bajom..
lehet, hogy beszorult egy bordaközi izom, érdemes vele dokihoz menni, ad gyógyszert, ha nem múlik a panasz menj vissza további kivizsgálásra.
Teljesen mindegy, hogy mikor.. néha-néha "beleszúr", de csak pár mp-ig tart!
Most kezdtem el újra edzeni, lehet az a baj..
MEg múltkor a hátamra ugrott a gyerekem "férjestől"... lehet akkor szorult be valami???
Nagyon meg vagyok ijedve:(((((
A szíved állítólag nem fájhat.
De ha komoly a baj menj orvoshoz.
Pár napja fáj a hátam, bal oldalon, mintha szúrkálna.. aztán a mellkasom is szokott.. (vagy a szívem) Nem is tudom..
írd le részletesen, hogy mit érzel, és milyen napszakba, milyen mozgások vagy pihenésekkor
attól függ, hol és hogy fáj.
Honnan tudom, hogy a szívem "fáj"-e, v. valami más a bajom?
További ajánlott fórumok: