Honnan lehet megtudni, hogy egy parfüm eredeti-e? (tudásbázis kérdés)
A gugliban elég sok találat van arra, hogy hogyan ismerjük fel a hamis parfümöt, rákerestem, meg is néztem párat - de már korábban is olvastam ilyesmit.
Azt merem állítani, hogy anélkül, hogy a hamis is és az eredeti is a kezünkben lenne, marha nehéz rájönni a csalásra - kivéve, ha nagyon gagyi a másolat.
Szeretem a parfümöket, vettem már jó párat drogériában, és ez úgy történik, hogy kiválasztom a teszterből, melyiket akarom megvenni, aztán kapok egy original csomagolásút, amit majd itthon szedek szét. Nem próbáltam még fizetés előtt kibontani, szerintem nem is engednék...de lehet, hogy tévedek.
A legtöbb videóban, amit találtam a neten alaposan megnézik a parfüm csomagolását, aztán magát az üveget, a cucc színét, aztán hol van a kód meg az azonosítószám, hogyan áll a kupak, milyen a színe a spray fújórészének, meddig ér a szórófej szára az üveg alján (ami elgörbül, az hamis, azt mondják).
Azt kell mondjam, ha nem ismerem a tutira eredetit és nem rakom a másik mellé, biztosan nem ismerném fel a hamisat...
nem csak azt jelenti...öltözetet is jelent.
Az eau meg vizet.
Tehát öltözékre locsolandó víz :)
Neked is köszi! :-)))
Akkor most erősségi szempontból hogyan is van sorban, így:
EDC - EDT - EDP
Ahaaa, na, most okosabb lettem, köszi! ki nem tudtam volna találni.
De a Toilette az WC-t jelent (úgy amúgy). Ebben az esetben mit jelent?
(Bocs, hogy ennyit kérdezek) :-)))))
igen,a kód a kulcs... szóval van az üvegen egy kód, plusz a dobozon is. ha eredeti, egyeznek...
barátnőm vett egyszer aluljáróban "eredetit" olcsón, megnéztem, nem voltak kódok seholsem, és nem is lehetett sokáig érezni, pedig Gucci volt....
Az EDT az Eau de Toilette, az EDP meg Eau de Parfum.
Ez utóbbi töményebb.
ha az parfüm és nem eu de toilette, akkor ha az ujjaidra fújod (mutató - hüvelykujj) akkor ilyen sikamlós, mint egy híg olaj :)
Ezerszer tovább tart az igazi parfüm:)
Elvileg van vmi kod a fenekukon. Masreszt en azzalszivtam mar meg, hgy EDT-t vettem EDP helyett, utobbi sokkal tomenyebb, tovabb tart es alig kell belole fujni...
Milyet vettel?
az árából :)))
Hogy boltban veszed.
További ajánlott fórumok:
- Az anyakönyvi kivonaton kívül hol szerepel még valakinek a vércsoportja? Esetleg honnan, kitől lehetne megtudni?
- Honnan lehet megtudni, hogy valaki készített-e végrendeletet?
- Honnan tudom, hogy egy napszemüveg eredeti-e, vagy csak remek utánzat?
- Honnan lehet megtudni ha vírus került a számítógépbe?
- Honnan tudom, hogy eredeti-e egy férfi karóra?
- Honnan lehet tudni, hogy egy DC cipő eredeti-e? A talpában kell lennie a jelzésnek?