Homokba dugott fej – vagy a tettek mezeje… Néhány gondolat a védtelenekről (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Homokba dugott fej – vagy a tettek mezeje… Néhány gondolat a védtelenekről
Szerintem sok emberben megvan a jószándék de nem merik vállalni nyílvánosan a tetteiket.
Én azt érzem,hogy manapság nem"divat"segíteni másokon és ez a rossz szemlélet alapja,amin változtatni kell!Elsősorban a szülőnek és a tanároknak!
Arra kell nevelni a fiatalokat,hogy ne menjenek el egy segítségre szoruló mellett és ne az legyen az első reakciójuk,hogy kinevetnek egy bajbajutottat,hanem az,hogy segíő kezet nyújtsanak neki!
nagyon örülök a hozzászólásodnak.
Bizony a szülőnek elsődleges feladata, és kötelessége van.
A SZEMÉLYES PÉLDAMUTATÁS meghatározó egész életünkre.
És az ellenőrzés.A környezet elviheti rossz irányba, de legyen résen a szülő!!!
Teljesen igazad van.
Szeretnék én is gratulálni a cikkedhez és az idézet az pedig nagyon találó hozzá.
Sajnos elég sokat láttam a pedagógus életből mint a tanárin kívül és belül, mert édesanyám tanár. A legnagyobb baj, hogy a tanároktól elvették a jogaikat és csak kötelezettségük van de az nem kevés.
Voltam én is olyan helyzetben, h segítenem kellet mert a gyengébbiket bántották, de az igazság az csak azon lehet segíteni aki hagyja.
mármint nem tanítani akarja a személyiséget
csak a jó irányba terelni:-)
tudod azért elég nehéz akkor amikor egyszerre 5 családtag állít be aztán jól meg is vernek
ez senkinek sem hiányzik, főleg a gyerekek előtt zajlik ez az egész
nincsenek a pedagógusok könnyű helyzetbe, mert az kell, hogy megvédjék a gyereket de azt a szülők nem szeretik ha a tanár vagy az óvónő tanítani is akarja valamire(magát a személyiséget)
pl ne zavarja az órát vagy köszönjönés társai
szia
én már voltam a kisfiú helyzetébeés az öcsém is, csak engem se és az öcsémet sem védett meg senki, soha nem fogjuk elfelejteni azt a napot, életünk legmegalázóbb pillanatait életük meg akkor.
Az öcsém ma is pszichológushoz jár
Megmondom őszintén, hogy volt már egy-2 cikk aminek a címe izgelmesan hangzott, de egyiket sem soha nem olvastam végig
lehet bunkóság de ez van
pont ezek a történések tettek olyanná amilyen vagyok
de ezt a cikket végigolvastam
és nagyon örülök, hogy vannak ilyen emberek még a földön akik nem mennek el mellette ha olyat látnak
Gratulálok a cikkedhez és köszönöm
Szerintem nem arra kell megtanítani,hogy tekintélyt követeljen magának,mert az kétélü fegyver!
Arra kell megtanitani,hogy védje meg az igazát,NE bántsa a társait és tudjon segítséget kérni!
Nem kell örökké óvni.Olyanná kell nevelni,hogy egészséges értékrendje legyen és akkor nem kell feltétlenül harcolni!
Nincs mit,hisz tényleg jó a cikk!
Olvasás közben végig az járt a fejembe,ami a fiammal történt,most 17éves...de akkor 9-10éves lehetett!
Ez egy kis lakótelep ahol lakunk,mindenki mindenkit ismer,akár egy faluban!
A fiam bicajozott,és persze nem a sajátjával,hanem vmi kiszuperált ronccsal.....tekert is meg lejtő is volt,csak fék nem:(....22lépcsőfokot esett és végül fejjel a korlátnak csapódott,nem lett hála komolyabb baja,csak két foga tört le és a fél arcáról lement a bőr....mivel kicsi volt,sírt nagyon!
A lépcső tetején volt egy bolt,ki jött az eladónő(ugyan annyi idős gyermeke van mint nekem),és az helyett h ellátta volna vérző gyermekem,elküldte h ne a bolt előtt bőgjön,meg h a járdáról nem tudja letakarítani a vért:D...
Szerintem manapság a pedagógusok nem sok mindent tehetnek és sokan nem is akarnak.A szülő dolga lenne a megfelelő kép kialakítása gyermekében világ dolgairól de amig ott tartunk,hogy a feldühödött szülő bemegy az iskolába és jól megveri a tanárt addig nagyon nincs mit elvárni a pedagógusoktól sem!
A pedagógus dolga véleményem szerint az lenne,hogy építkezzen arra az erkölcsi alapra,amit a szülő már megteremtett otthon!
A pedagógus egy lefojtott szituációban van a gyerekekkel-tanórán. Ott nem derül ám ki sok minden. Ahány óraféle, annyi terembe vándorolnak a gyerekek, mindent más tanít. A tanár meg ha beleszól, a szülő feljelenti. Talán hallottátok azt a tanárt, aki pont két verekedőt akart szétválasztani és elvesztette az állását..:(
Ezt a fajta felelősséget mindenkinek vállalnia kéne..
Nincs tökéletes tett csak tökéletes szándék!Nem kell tudnunk mindenre a megoldást de meg kell próbálnunk elindulni az úton!
Ha mindenki csak egy kicsit figyelne jobban egy embertársára vagy egy kis állatra szerintem nem lenne ennyi erőszak a világban!
És igen!Nem elég a gyermekeinknek elmondani,hogy mi a jó!Úgy is kell élnünk,hogy példát tudjanak venni rólunk!
Minden élet értékes!
Legyen az egy emberé vagy egy kis állaté!
Ez lett volna a mondanivalóm lényege nagyvonalakban.
Köszönöm,hogy elolvastátok!
Ezzel is teljesen egyetértek. Meg a cikk maga is nagyon igaz. Én is közbeavatkozós típus vagyok. Volt már, hogy hajléktalanokat bántó rendőrökhöz mentem oda és közöltem, hogy pont erről gyűjtök anyagot egy cikkhez. Érdekes..abbahagyták. De olyan is volt, hogy szórakozóhelyen rászóltam a 120 kg os bengára, hogy ne rugdossa a fekvő legyőzött gerincét.
Aki gyereket meg állatot bánt, azt pedig szerintem is a falhoz..
Szia!
Gratulálok nagyon jó a cikk.
Én sem tudok elmenni az ilyen dolgok mellett néha nem is mérlegeltem,hogy magamat is veszélynek tehetem ki miközben mást védek.
Az ember ilyenkor nem ilyesmin agyal.Jó lenne ha összetartanának az emberek csak sajnos nem mindenki gondolja így.
További ajánlott fórumok:
- Mi volt ma az első gondolatod?
- Hajnali gondolatok
- Ez a hazugságok foruma...itt van a helye minden máshová nem való gondolatnak..
- Filozófiai gondolatok az Életről, önmagunkról.
- A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak?
- Vannak kényszeres cselekvéseid/kényszeres gondolataid? 1.