Hol tudok érettségire jelentkezni? (beszélgetős fórum)
Szia!
Bármelyik szakközépiskolában, illetve gimnáziumba jelentkezhetsz szintemelő vagy bármilyen más érettségire (pl. pótló, ismétlő stb.)
Február 15-ig lehet (azt hiszem) jelentkezni. De ennél előbb menj be,mert sok a papírmunka- kapsz egy piszkozati jel.lapot ki kell tölteni, a szükséges papírokat bevinni (személyi, lakcím, érettségi bizi, szakközepes vagy gimis bizi - négy éves) a befizetett csekk végét (ha olyan kat.-ba vagy ahol fizetni kell). Ennyi! Röviden! Szóval ne várd meg az utolsó pillanatot.
Én már csináltam ilyet, van egy hely, az a neve, hogy OKÉV ( a hosszabbat most nem tudom) oda kell bemmeni, és ott kell jelentkezni. De siess mert február 15. annak is a határideje!
Nekem ott kijelöltek egy vizsgahelyet és időpontot, majd nyáron kellett, azt hiszem június végén érettségiznem! Nagyon könnyű volt, 5ös lett!
De az OKÉV az biztos, ott majd elmondják, miket vigyél be, érettséi másolata stb...
Nem tudom a pontos pontszámítást, mert én még az előző rendszerben érettségiztem, de a felvi.hu-n megtalálod.
Ha szereted és jó vagy belőle, akkor inkább gyúrj egy felsőfokúra, az érettségit meg hagyd a csodába.
Viszont az tuti, hogy 2 legyet nem tudsz egy csapásra ütni, mert az egyik barátnőm idén kezdte az anglisztikát, volt 1 középfokúja és 1 emelt szintűje, de úgy tudom, hogy csak az egyik +pontjait kapta meg.
Csak nem tudom, melyikért jár több pont... Nézz utána, mert ha az emeltért, akkor érdemes megcsinálni, hogy több pontod legyen.
Így van,be kell menned a volt sulidba..szerintem ezt februárba le kell tudnod és ott elmondanak mindent.
És majd amikor nyáron lesz az érettségi,akkor fogsz te is.:)
10000FT körül van amúgy.
Menj be a volt középiskoládba, ott elmondják, hogy jelentkezhetsz.
Valószínűleg most valahogy lesz a nyári érettségi időszak jelentkezési határideje.
Ha szintemelőt csinálsz, akkor kb 10 ezret kell fizetned a vizsgáért.
hello.most egy OKJs képzésben veszek részt de szeretnék angolból szintemelő vizsgát tenni. tud valaki erről valamit, hogy hogy és hol kell jelentkezni? illetve meddig lehet???
Üdv.
További ajánlott fórumok:
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- 2013-ban kötelező az emelt szintű érettségi az egyetemre való jelentkezéshez?
- Valaki jelentkezett idén postán az érettségire az Oktatási Hivatalnál?
- Mi történik akkor, ha jelentkezem javító érettségire, de rosszabbul sikerül, mint az eredeti? Melyik fog számítani?
- 2015-ben érettségizőknek kötelező természettudományos tárgyból érettségiznie, ha főiskolára szeretne jelentkezni?
- Rendezvényszervezést szeretnék tanulni, érettségi után milyen lehetőségeim vannak. Milyen fősuliba lehet jelentkeznem.