Hol tárolja a Mozilla Filefox a könyvjelzőket? (tudásbázis kérdés)
Sylar! Nagyon jól leírtad!
KÖSZöNÖM!!!!!
A Firefox profil mappájában található az összes beállításunk, könyvjelzőnk, előzményünk, jelszavunk, kiegészítőnk, stb.
Linux alatt:
~/.mozilla/firefox
XP alatt:
X:\Documents and Settings\felhasználói név\Local Settings\Application Data\Mozilla
X:\Documents and Settings\felhasználói név\Application Data\Mozilla
Vista / 7 alatt:
X:\Users\felhasználói név\AppData\Roaming\Mozilla
A pontos profilunk ezen a mappán belül van a <profilmappa>\Firefox\Profiles\Firefox\<profilnév> mappában.
A könyvjelzőket, és minden egyéb beállítást ezen kívül a "places.sqlite" file tárol.
Állítsd le a böngészőt - lépj ki belőle -, keresd meg a file-t, és másold be a régiből. Ott lesznek a régi könyvjelzők. Előtte tanácsos kimenteni az aktuális könyvjelzőket. Két módszer is van rá: az egyik, amiről már írtatok, a "Könyvjelzők kezelése" menüpont alatt. A másik, másold ki a places.sqlite file-t, majd mikor kiszedtél minden könyvjelzőt, ami kell, cseréld vissza.
Igen, de nem férek hozzá így.
Két vincseszter van a gépen, és nem azt használom, amit régen, az jelenleg csak adattároló. A mappából kellene valahogy előkapnom a könyvjelzőket.
Könyvjelzők -> Könyvjelzők kezelése -> Importálás és mentés -> HTML exportálása.
A gond egy: nem tudom futtatni azt a Mozillát. Ez hosszú, a lényeg az, hogy két wincseszter van a gépben, és nem azon fut a Windows, amin a könyvjelzők vannak...
Mentségemre legyen szólva, most tesóméknál vagyok, az ő gépüket nyüstölöm épp. :)
Én Google Chrome-ot használok, ott asszem van saját mappája a kedvenceknek, de nem vagyok 100%-ig biztos benne.
a csillaggal jelölt Kedvencek mappában találtam ilyeneket
de nagyon régiek is benne vannak...
nézd meg ott
nekem kicsit nehezebb, mert három felhasználói fiók van a gépünkön
két kamaszgyerek :P
Nekem így is bejön:
C:\Documents and Settings\User\Favorites
Sajátgépben kerestem rá.
már nem vagyok "vonalban" azzal, aki segített
bocsi
de én is keresem és én sem találom
beleültetted a bogarat a fülembe :)
Ezt a választ kaptam, azt mondta akedves ismerősöm, hogy a személyes mappádban van (valószínű, de telepítésfüggő és windows függő is)
Remélem így megtalálod:
docu and set
appli data
mozi
firefox
profiles
ha laptopod van, könnyű, mert kilógnak a szélén...
:DD
ezt a kérdést hogy érted?
ha beteszel valamit a könyvjelzők közé, akkor hol találod meg?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell könyvjelzőt menteni Firefoxnál?
- Ha írok a keresőbe vagy bárhová akkor baloldalt megnyitja a könyvjelzőket, hogy szüntethetem ezt meg?
- Opera böngészőben, hogy lehet importálni a Firefoxos könyvjelzőket?
- Hogyan tudom lementeni a könyvjelzőket "json" fájlként a Google Chrome böngészőből?
- A könyvjelzősor alá települt valami kereső és egyéb oldalak gyors elérésére alkalmas, de nekem szükségtelen csík, hogyan lehet eltüntetni?
- Számítógép újratelepítésnél hogyan lehet a könyvjelzőket egyszerűen lementeni?