Hol legyen az esküvő és hányan legyenek a vendégek? (beszélgetés)
sztem a párnak a középutat kell választania - ha az egyik nagy- a másik kisebb ceremóniát szeretne...
középpen kellene meghúzni a vonalat.
MI csak azt hívtunk meg akik szerettünk vna. ha pl a párom nem kedvelte a kereszt mamáját akkor nem hívtunk meg!!
csak és csak is olyan embereket hívtunk akikket szívből akartunk - semmi mert kötelező, mert illik, meg megharagszik.... sza..tunk rá elvégre ez a MI napunk volt!!!!
kevesen vtunk de annál jobb volt - mert mindenki mindenkivel beszélgetett és együtt nevettünk...
a kötelező dolgokat eleve elutasítottuk...csak ami jólesett és szívből kívántunk azt valósítottuk meg.
kényelmes volt a ruhánk semmi és senki nem feszélyeztetett bennünket.
Köszönöm :)
Egyébként mindenkinek magának kell eldöntenie ezt a kérdést. Nincsenek kötelezően betartandó szabályok.
Neked is igazad van
A mi eskűvőkön is volt olyan vendég aki utána nem hívott vissza minket mert csak a szűk családi kör volt ott.Nem foglalkoztunk vele...ha nem hív akkor nem ....nem kötelező a disznótor
Neked is sok boldogságot !!!!
Nekem is most lesz az esküvőm, szóval személyesen is érint a kérdés. Mi úgy voltunk vele, hogy nem tesszük ki magunkat annak, hogy megromoljon bármelyik családtaggal, rokonnal a kapcsolat pusztán azért, mert nem hívtuk el az esküvőnkre. Szeretnénk is, ha velünk ünnepelnének, és úgy gondolom, hogy nekem lenne kellemetlen utána találkozni velük. Nekem is rosszul esne...
Ha már lagzit csinál az ember, akkor ne a rokonain spóroljon.
Szerintem jól teszitek hogy kevés vendéget hívtok.
Sok boldogságot előre is.nekünk nemsokára lesz a 17.házassági évfordulonk.
Nektek is legalább a 3x-át kívánom
"Bár manapság félve mondok ilyet,..."
Ne félj, nem bántalak!
Arra mondtam, hogy furcsállom az embereket, hogy mekkora túlzott felhajtást csinálnak sokszor, ahogyan Te mondod. Veled értek egyet. Így már világos ?
:)
Több ismerősöm a következőt csinálta:Az egyik esküvőn jelen volt az ifjú pár és a szülők a testvéreket meg sem hívták,,a másik eskővön az ifjú pár a szülők testvérek kb 10 voltak.
A környezetemben már többször láttam ,hogy megvolt a nagy dínom-dánom és pár éven belül szétmentek.Szerintem teljesen felesleges a nagy esküvő,amit arra elkültenének az jó lesz az életük megalapozására.
Bár manapság félve mondok ilyet ,amikor azt látom hogy már az ovódai ballagáson mik vannak: még a szomszéd néni macskáját is meghívják,
érdekes a dolog.Az én öcséméknél szintén ez a probléma.
A család egyik fele azt mondja,hogy ez az ő napjuk.A másik fele pedig azt mondja,hogy nem illik nem meghivni olyan családtagokat akik rokonok.
Én valahol az utóbbi feléhez tartozom.Úgy gondolom,hogy sok mindenben lehet a pár kedvére tenni,de vannak etikett szabályok,amiket ha megszegünk sértődés a vége.De legalábbis kellemtlenség.Azokkal a vendégekkel nem kell jópofizni.Ott vannak,de nem foglalkoznak velük annyit.Nyilván lesznek helyzetek,amik kellemetlenek.
És ettől még lehet nagyon szép napjuk.Nem az a pár arc fogja tönkre tenni.
A lányomnak van egy mindjárt 7. éve tartó komoly kapcsolata. Nem élnek együtt - úgy rendesen -, csak a hét egyik felét a fiú szüleinél, másik felét nálunk töltik munka, iskola után.
Ha minden sikerül, akkor idén vesznek egy használt lakást - előtakarékosság + egyik család + másik család + hitel -, és végre lesz SAJÁT-juk.
Egy ideje beszélgetünk arról, hogy milyen menyasszonyi ruhát szeretne, milyen gyűrű tetszik neki, hol szeretné, ha összeadná őket az anyakönyvvezető, kit szeretnének meghívni az esküvőre, vacsorára, hol legyen legyen a vacsora?
Úgy néz ki, hogy hosszú, pezsgő színű ruhát szeretne és azt szeretné, ha - mint az amerikai filmekben - egy nagy füves részen boltíves virágzuhatag alatt kelljen az anyakönyvvezető elé érniük a fehér székek közötti úton. Az egyik ismerős kislány fog zongorázni a szertartás alatt. A vacsorára (vagy ebédre) a közeli családtagok és közvetlen barátok kapnának meghívást.
A többi kérdés válaszán még gondolkodnak.
Pedig még nagyon sok a kérdés!
Mit csináljanak, ha nem akarnak olyan személyt meghívni, aki ugyan családtag, de nem kívánják látni az esküvőn? Unják már az állandó megfelelési kényszert! Szerintem maximálisan figyelembe kellene venni a pár kívánságait, mert ez az Ő NAPJUK! Szerinted?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek szégyen, hogy nincsenek megkeresztelve a gyerekeim? Miért lényeges, hogy meg legyenek?
- Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek?
- Szűrővizsgálatok kötelezőek legyenek vagy ne
- Szerintetek nem kellene az undort keltő témákat külön kezelni, hogy ne legyenek mindig az arcunkban?
- Mire érdemes lementeni a digitális fotókat, hogy akár 30 év múlva is olvashatóak legyenek az adatok?
- Ki határozza meg hogy milyen tantárgyak legyenek az iskolában?